Nové téma
Dobrý den. Měl bych dotaz (spíš prosbu) o ukázku kódu jak z AD 1. vytáhnout všechny uživatele. 2. k danému uživatelskému jménu vrátit např středisko či PoBOX 3. zda je účet uzamčen. Případně mi i pomůže odkaz někam, kde se této problematice věnují. Sice jsem si vygooglil nějaké již ho...
VB.NET, Bezpečnost
anonym
Dobrý den, rád bych požádal o pomoc s následujícím problémem: Mám vytvořený formulář pro přidání nových zákazníků pomocí CreateUserWizard. V prvním kroku (WizardStep) mám mimo jiné textová pole pro zadání korespondenční a dodací adresy a zaškrtávací políčko při jehož zaškrtnutí se spustí n...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Dobrý den, řeším porovnání dvou objektů tak, aby byly porovnávány pouze hodnoty vlastností objektu a ne reference. Objekt obsahuje vlastnosti typu: string List<objekt> Lze porovnat přímo celý objekt, nebo se musí porovnávat jednotlivé vlastnosti ve vlastní metodě? Pro porovnání...
Algoritmy, .NET
Radek Jančík
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit. Mám soubor, ve kterém mám ve sloupci "F" čísla označující počet kartonů. potřeboval bych, zda- li by šlo nějakým makrem udělat, aby to pod řádek s tímto číslem vložilo vždy o jeden řádek méně, než je hodnota čísla tzn. např: pod řádek s jedničko...
VB6/VBA
Dobrý den. Ve své aplikaci mám PictureBox, do kterého potřebuji vykreslovat nějakou grafiku. Dělám to tak, že mám pole, ve kterém mám souřadnice jednotlivých malých obrázků a v cyklu tyto obrázky vykresluji do bitmapy a tu pak vykreslím na picturebox. Obrázků je asi 30. V každém kroku cyklu se ...
C#, WinForms
Lze nějak do proměnné vložit RichTextBox1.Text? Dělám totiž příkazový řádek pro jeden můj program a tam se valstně musí dokola opakovat podmínka:a to RichTextBox1. Text = "něco" tam mám fakt hodněkrát Nejhde to nějak ulechčit? Díky za odpověď.
VB.NET
Zdravím, rád bych se zeptal jakým způsobem mohu do vlastnosti Text prvku asp:TextBox vložit stejnou vlastnost z jiného prvku nebo nějakou proměnnou. Děkuji
ASP.NET WebForms
ahoj mám problémn celý den hledam na netu neco i timeru měla bych mít referát a nevim jak ho mam napsat něco malo o tom vim ale opravdu malo kdyby byl někdo ochoten a poradil byla bych ráda dik Simona
Vždy když chci stáhnout SQL Managment Studio 2008 a použiju odkaz ve videotutoriále Začínáme s ASP.NET zobrazí se nějaké okno kde jsou nějaké záložky Planning, instalattion nebo nějak tak (teď se mi to nechce spustit takže to je z hlavy) a nijak se nedostanu k instalaci managment studia. Jak ma...
SQL
CAute mam v databaze stlpec DATUM_NARODENIA ktory je typu DATE, a moj problem je v tom ze neviem ako ulozit prazdnu hodnotu datumu narodenia, ak napr. neviem datum narodenia. vdaka cujan
Caute mozno to su smiesne otazky ale potreboval by som nastavit niekolko zakladnych vlastnosti datagridview 1. ako nastavim aby pri nacitani DGV nebol oznaceny ziaden riadok? 2. ako docielim aby ak klikenm na nejaky riadok tak aby ho cely oznacilo(zzvyraznilo farbou)? Vdaka cujan
Ján Holub
Zdravím, potřeboval bych zjistit souřadnice a rozměry balloonu zobrazeného NotifyIcon-ou. První řešení, které mě napadlo, bylo zjistit, kde se nachází ikona NotifyIconu (na Internetu jsem kdysi našel jak na to), spočítat offset horního rohu balloonu a ikony a pomocí MeasureString dopočítat j...
VB.NET, Architektura, Grafika
Jan Novák
Caute mam na forme DataGridView do ktoreho taham udaje meno, priezvisko, datum narodenia z tabulky studenti. Dalej mam na forme tlacidlo "Vymazat". Potreboval by som poradit ako urobit mazanie dat, teda ak kliknem v Gride na konkretny riadok a stlacim tlacislo vymazat tak aby mi tento ...
Rád bych se zeptal na to, jestli někdo nevíte, jakým způsobem vytvořit pomocí C# v menu wordu (2003) novou záložku. Pomocí VBA to dělám nevhodně takto : Myslím že by to nějak mělo(mohlo) jít pomocí Add-INu do Office, nemám s tím žádné zkušennosti, nevíte jak na to, popř. nedokázal byste...
C#, VB6/VBA
Caute, pouzivam na naplnanie ComboBoxu dataset, v Combe nastavujem ValueMember a DisplayMember, no a problem je v tom ze ked natiahnem form, tak mi automaticky hodi do Comba prvu hodnotu z danej tabulky a ja by osm potreboval prazdnu hodnotu lebo nie stale potrebujem mat vybranu hodnotu. Ako nato...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Dobrý den, už mnoho dní si marně lámu hlavu s tím, jak udělat jeden snadný regulární výraz, který vybere všechen text co je uzavřený v hranatých závorkách. Copak o to, třeba výraz [\.*\] takový text dokáže najít, ale problém je, že v tom textu jsou zalomené řádky a stím si ten můj výraz nepor...
Regulární výrazy
Dobrý den, mohli by jste mě prosím navést na nějaký tutoriál nebo popis, jak vytvořit nabídku stisknutím pravého tlačítka myši na nějaké komponentě? Děkuji předem. PetrS
Honza Dědek
Chtěla jsem se zeptat, vytvořila jsem si tabulku v MS Access (.mdb) a data jsem chtěla dát do datalistu, myslím, že v tom bych problém neměla,ale nemůžu vytvořit nové připojení k databázi.Hází mi to chybu na 2.řádku: BC30002: Type 'OleDbConnection' is not defined. sub Page_Load(obj a...
Jak se napíše ve visual basicu 2003 funkce chars prosím?
Dobrý, předem se omlouvám za takový to začátečnický dotaz. Mám několik proměných: a = načtená hodnota z dat (typ vlastní třída) b = a c = a Potřebuji, aby hodnota c, zůstala tak jak byla v době přiřazení. Tedy, aby změnou "a" nedošlo ke změně "c". Jedná se mi v ...
VB.NET, Algoritmy, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít