Nové téma
Chtěla bych napsat servis, který by automaticky v určitý čas spustil backup databáze. Ten mi prochází, nemám žádný problém. Ale když chci backup transakčního logu, prográmek mi vynadá, že "časový limit vypršel před dokončením operace". Hrála jsem si s timeout v conn.stringu, ale zcela b...
SQL, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Chtěl bych se zeptat, jde nějak udělat tkopie panelu v tabpanel. Jinak řečeno, po stisknutí tlačítka vatvořit kopii tabu. Pokud jde jak? Nebo jaký je jiný způsob kopírování jedné věci v jednom okně? (pookud kód bude ve wpf ještě lépe, jinak si nějak poradím)
VB.NET, WinForms
anonym
Vývojové prostředí: Visual Basic 2008 Express Edition Dobrý den, omlouvám se že otravuji, ale jsem teprve začátečník, učím se sám a nevím si rady. Mám databázi v accesu a potřeboval bych udělat prográmek, který mi umožní otevřít databázy pro prohlížení dat. A potřebuji aby uměl otevírat databáze...
VB.NET, Databáze
Chtěla jsem se zeptat, lze stránku aspx nastylovat externími styly, a jen u formu vzhled nadefinovat uvnitř, nebo jak se to dělá? Díky
ASP.NET WebForms
Vývojové prostředí: Visual Basic 2008 Express Edition Dobrý den (nebo noc) :-) potřeboval bych malinko pomoct, děláme se švagrem hru (jedná se o simulator řízení vlakové dopravy). Bude to něco v tomto stylu: Program a funkčnost máme tak nějak zvládnutou, ale chtěl bych udělat "editor k...
Tomáš Herceg
Rád bych v programu vytvořil úvodní okno. V tom okně (form2) bych chtěl tlačítka. Funkci kterou mají mít jsem už udělal ale nevím jak to udělat aby form2 zmizel po kliknutí na některé z tlačítek a přitom se nevypl celý program. Na zavíraní programu používám Ale ten zavře celý program ne jen ...
VB6/VBA
Jednoduchá otázka: Jak jednoduše zjistit jméno aktuálně přihlášeného uživatele Windows?
VB.NET, Bezpečnost
Jirka Daněk
Dobrý den, narazil jsem na takový problém. Potřeboval bych aby se mi při instalaci, nebo prvním použití programu nakopíroval soubor Accesu do někam kam si určím. Je to možné nebo se to musí dělat ručně? Za každou radu děkuji.
VB.NET, I/O operace
Petr Zajíc
Píšu stored procedure, která je v jedné databázi a čte data z tabulky, která je v jiné databázi. Za normálních okolností by nebyl problém napsat select * from database.dbo.table, ale problém je v tom, že v názvu té druhé databáze je znak ".". A napsat něco jako data.base.dbo.table už vy...
Zdravím, mám takový problém. Udělal jsem si aplikaci a nastavil jsem velikost formuláře 1000;900. Problém je, že když to nahraju na notebook který má rozlišení monitoru 1024x760 tak se mi ten formulář nevleze. Chtěl bych aby se v té aplikaci nemuselo rolovat, aby se vlezla celá do okna. Je možné...
VB.NET, Visual Studio, Architektura
Ondřej Linhart
Zdravím, jsem úplný začátečník a po delším snažení jsem vytvořil aplikaci, kterou bych potřeboval nainstalovat na jiný počítač. Jedná se o windows form aplication. Zkoušel jsem ve vb 2008 záložku build project a výstup prostě zkopírovat. Aplikace mi napíše chybu. Pokud zkusím použít záložku PUB...
Offtopic
Luboš Harastej
Potřebuji vědět, jak udělat connection string pro databázi na serveru aspone.cz, když nejede ten vygenerovaný. Pokud někdo má skšenosti, jak zadvat v tom managmentu od aspone příkazy pro dATABÁZI (Create table atd.). Nebo jaký by jste mi doporučili program na správu databází ale aby to nebyl SQ...
SQL
Prosím o vysvětlení, proč má snippet " Zakletí několika vlastností do jedné hodnoty" u všech CheckBox podmínku s CheckBox1.Checked?
VB.NET
Zdravím, mám jednoduchou šablonu XML souboru a nyní se chystám udělat jednoduchý prográmek, který na základě šablony umožní uživateli vyplnit data prostřednictvím formulářů a soubor uložit jako XML. Jak nejryhleji to udělat? Nemohu použít nějakou komponentu, která to urychlí? Nevíte zda neexis...
Architektura, XML, WinForms
Caute pouzivam vo svojej aplikacii access databzu. A napadol ma pri vyvoji aplikacie jedna vec: nainstalujem uzivatelovi apliakciu, on ju isty cas pouziva, ma v nej svoje data a ja casom potrebujem napr. dodat tabulku novu alebo pridat stlpec do databazy..... da sa to osetrit napr. nejaky scr...
Databáze, Office
Jan Šalomoun
Zdravím. Mám dotaz, mám nějaké uživatele a XML providery. Mezi nimy také profile provider. Chtěl bych tedy, aby si uživatel o sobně mohl spravovat nějaké údaje. Je na to nějaká komponenta nebo si to musím napsat sám? Jaké informace tam můžu uložit? Jak je ukádat? Jak je číst? Jak je upravov...
Nevíte prosím někdo, zda je možné nějákým jednoduchým způsobem označit řádky v comboboxu? Našel jsem pouze tuto vlastnost: Ta provede podbravení celého comboboxu. Já bych ale potřeboval abych například řekl že itemy (řádky) s indexem 0-3 mají mít modré pozadí, 4-8 červené atd. Na googlu ...
Honza Dědek
Dobrý den, snažil jsem se najít, jak se dá zjistit oprávnění na složku a nikde se mi nepodařilo najít ani ukázku. Jediné co lidé řeší jsou indexy (jen pro čtení, skrytý...) Já bych chtěl zjistit jaký uživatel, nebo skupina má jaká práva na danou složku nebo soubor (R, RW, LIST, ....). Nevíte j...
Caute mozno banalna otazka ale nejako neviem prist nato kde sa nastavuje v projekte verzi aplikacie, ktora sa zobrazuje potom v splashscreen? vdaka cujan
Zdravím, potřeboval bych poradit s T-SQL transakcí. Buď něco soustavně přehlížím, nebo jsem něco špatně pochopil. Zjednodušeně mám nějáký takovýto kód: Problém je následující: @ErrorID je output parametr. -Pokud je první IF FALSE vrátím se mi správně @ErrorID=1 (neexistující záznam) ...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít