Nové téma
Zdravím... používám jednu komponentu (Active X) pro webovou kameru se kterou se jinak nedá spojit. Tato komponenta kontroluje vícero kamer postupným připojováním. Bohužel je s ní problém a při novém připojení na jinou kameru to celé spadne bez nějaké další chyby. Aby to nepadalo, tak jsem t...
VB.NET, WinForms
anonym
Zdravim, mam dotaz ohledne nahrani webu na nejaky hostitelsky server. Kdyz tam stranky nahraju hodi to vzdy nize uvedenou chybu. Nevite cim to muze byt? Myslim si spatne, kdyz reknu, ze na serveru je nahrana napr: nizsi verze aspka? Nebo je chyba struktura webu jako takoveho -> mam v hlavni sl...
ASP.NET WebForms
Měl bych návrh na vytvoření nového fóra. Vzhledem k tomu, že se zde objevilo pár příspěvků, kde někdo hledal začínajícího programátora, který by mu udělal nějákou aplikaci (ať už za úplatu nebo zdarma), navrhuji vytvořit fórum pojmenované třeba Brigáda . Zde by mohlo být například ještě dělení na...
Offtopic
Jan Novák
V zasedačce máme počítač a lcd televizi určenou pro prezentace ap. Chtěl bych dosáhnout toho, aby na lcd televizi, běžela prezentace obrázků, a to i v případě, že počítač je zapnutý, ale není přihlášený žádný uživatel. Také bych chtěl dosáhnout toho, aby spořič běžel i na sekundárním monitoru. Te...
Offtopic, Office
Luboš Harastej
Zdravím, už nějakou dobu si lámu hlavu nad tím, jak zobrazit 2 tabulky z datasetu (Master a Detail tabulka) v DataGridView na formuláři, tak aby byly vidět záznamy z Master tabulky a záznamy z Detail tabulky by se rozbalily po klepnutí na symbol + na řádce v DataGridView. Pár nápadů jsem už vyzk...
VB.NET
Zdravím, prosím o radu jak mám správně postupovat. Dělám databázovou aplikaci (databáze MS SQL 2000) a mimo jiné nastavuji určité výpočty (konkrétně se jedná o výpočet pojistného) které jsou celkem komplikované. Je zde několik faktorů které částku ovlivňují, jsou zde nějáké sazebníky a koeficient...
SQL
Honza Dědek
Zdravím, Přecházím do Visual Basicu 2008 Professional Edition SP1. Potřebuji přepisovat posloupnost několika znaků, od zvoleného místa v existujícím souboru. v .NET CompactFramework 1.0, 2.0 Celková velikost souboru zůstává stejná. Třída BinaryWriter se zdá být nepoužitelná, p...
VB.NET, I/O operace
Jaroslav Konvalina
Poradí mi někdo jak převést obrázek do kódování base64?
Ondřej Linhart
Prosim vas nevite kde by se dal sehnat kod na hvezdokupu. Chci to udelat jako pozadi aplikace. Diky moc.
Architektura, WinForms, .NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Mohl by někdo poradit jak publikovat z C# Express? Jak přidat do instalace .NET framework, jak přidat instalaci jiné aplikace, jak přidat jednotlivé soubory, licence, a tak.. Zkrátka abych měl jednu instalaci. moc jsem toho nevygooglil, tak snad tady... dík
C#
Tomáš Herceg
Dobrý den, přicházím s otázkou, která se zde již nejspíš řešila, ale nemohl jsem to nikde najít... Potřebuji, aby mi moje aplikace poslala e-mail po stisknutí tlačítka. Funguje to až na jednu věc - neznám předem adresu SMTP. Dá se to nějak zjistit? Děkuji za případné poznatky.
C#, VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Zdravim, mozna muj dotaz bude znit trosku smesne, ale s asp jsem v uplnych zacatcich. Potrebuji v odkazovem menu, ktere nemam vytvorene v souboru linkpage, ale proste normalne jsem si ho nastyloval sam...no a potreboval bych se zeptat jestli je nejaka funkce, ze mi zustane odkaz napr.: podsiceny ...
Potřeboval bych poradit jak v Access jednoduchou funkcí zkopíruju a vložím vybraný řádek ve formuláři aniž bych musel definovat všechny sloupce zdroje.
Nevíte jak vložit do textového pole libovolný text pomocí tlačítka na pozici kde mám kurzor..
VB.NET, Algoritmy
David Kitner
Potřebuji vytvořit dotaz se dvěma parametry (reprezentované proměnnými PrenosMest a DStr - obě String) s tím, že u DStr potřebuji "hvězdičkovou konvenci", tj. zadám počátek řetězce a vyjedou mi všechnyzáznamy, které odpovídají proměnné PrenosMest přesně a které současně začínají řetězce...
VB6/VBA
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda, lze vypisovat jen složky s povoleným přístupem. Když dám vypisovat třeba disk D:\ u systémových složek nahlásí přístup odepřen.
Dobrý den, Asi před týdnem jsem se registroval na tento web. Aktivační e-mail přišel cca. za 2 hodiny ale to už sem nebyl na internetu. Když jsem ráno zapnul PC a pokusil se aktivovat, bylo už pozdě. Čekal jsem týden, jestli se nedokončená registrace odstraní, ale neodstranila. Chtěl bych se ted...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak bych pomocí ADO.NET vytvořil databázi, je-li to vůbec možné... Pokoušel jsem se o to na MS Sql serveru, ale bezúspěšně. Navíc v ConnectionStringu je třeba definovat přímo databázi a ne pouze datový server (aspoň pokud vím). Zjednodušeně tedy provést CREATE dat...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Compact Framework 2.0, VS2008 Dobrý den chtěl bych se zeptat, vytvořil jsem si vlastní komponentu( tlačítko) využívající GradientFill z API(coredll.dll) ve spuštěném projektu vše funguje jak má. Ale dost nepříjemné je, že komponenta v designeru je vydět pouze jako Obdélník s cestou ke k...
Michal Plško
Zdravíčko, mám takový zajímavý problém. Instaloval jsem aktualizace na Windows XP Home Edition. Dával jsem tam SP3 a ještě nějaké balíčky. A teďkom mi to dělá takovouto zvláštní věc: 1) Zapnu počítač a mám v nastavení změněné rozlišení monitoru a počet barev. 2) Opravím počet barev a ono...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít