takže jsem právě dočetl několik článků a tutoriálů k WCF. Následně bych řekl, že tento způsob komunikace není zrovna nejtěžší... i když z počátku to vypadalo docela šíleně :-) Ale rád bych se zeptal na pár věcí (teda, spíše bych si rád pár věcí ujasnil). 1.) Pokud zvolím, že se má instance vytvářet "per session", tak to znamená, že v rámci jednoho připojení můžu uchovávat veškerá data, která mi klient pošle přímo v session, samozřejmě jen do doby, než se odpojí. A nebo budou dostupna i v případě, že by se znovupřipojil? Například klient ztratí připojení a připojí se znova. 2.) V těch příkladech, co jsem viděl bylo vždycky jen to, že service a klient byli WCF, ale nikde jsem neviděl příklad, jak ve WCF přijmout někoho, kdo nevyužívá WCF. Nebo přesněji, jak od něj přijmout zprávu. Napadlo mě jedině, že by se tedy musel vytvořit nějaký eventhandler a navázat ho na událost, kdy server něco přijme. A nebo je možno implementovat nějakou jinou cestou? 3.) Ve všech příklad byli klienti opět WCF aplikace, ale já mám klienty, kteří nemají OS ... žádný Windows, žádný Linux/Unix, žádný Mac OS... jsou to "jednoduché" stroje, jejíchž řídícím systémem je MCU, kde je všechno zadáno pomocí strojového kódu. I když nepochybuji, že by s tímto neměl mít WCF žádný problém, ale v žádném příkladu nebylo ukázáno, jak přijmou takového klienta (viz. bod 2).
|