Nové téma
Dobrý den, jak bych si mohl odvodit třídu MyCollection od třídy Collection? Rád bych tam dodal nějaké procedury. Dim store as new MyCollection store.myProcedure() tak něco takového. To samé bych chtěl udělat s polem a také s typem string. Trošku tuším že je to kravina a že se to dělá ...
VB.NET
anonym
Vykresluji grafiku rovnou na Form1, vše je ve Form1_Paint. Parametry vykreslování (souřadnice) se mění událostmi myši a tlačítek po Me.Invalidate. Vše funguje až na jemné rychlé změny prováděné změnou souřadnic v opakovacím cyklu (vlastně něco jako kousek animace). Změny se neukazují. Po zámě...
Viktor Langer
Pokud mám na GridView navázán XmlDataSource, tak v proceduře Sub GridView_RowUpdating mám k dispozici e.NewValues a e.OldValues (pohoda) . Pokud ovšem mám na GridView navázán jako zdroj DataSet, pak je e.NewValues.Count=0. Proč..? Na pozměněné údaje v řádku GridView pak dosahnu pouze takto: Jak ...
Petr S
Přebírám existující aplikaci (docela žrádélko) a dostává mě to do divokých situací. Mnohým jsem prošel a "kousl" jsem se na problému zápisu do XML souboru, ve kterém jsou uloženy konfigurace, které navíc jinou cestou modifikují jiné aplikace. Takže příklad struktury XML : Zkoušel ...
VB.NET, XML
Jirka Daněk
Mám funkci pomocí které odesílám email. Chtěl jsem odesílat obrázky, ale po přijetí se musí použít: stáhnout obrázky, nahrát obrázky atd..., aby bylo možné obrázky zobrazit. Chtěl bych aby se mi obrázky zobrazili automaticky, funguje na to prý PHPmailer? Jde to nějak použít ve VB?
Zdravím, používám následující kód: Dopadne to následovně: http://img18.imageshack.us/img18/470/form1.png Nikdy dříve se mi to nestalo. Požívám Win XP SP 2 a ClearType mám zapnutý už opravdu velmi dlouho, bez potíží, až do dneška. Nemáte tušení, čím by to mohlo být? Když ClearType vypnu n...
Offtopic
Jan Novák
Zdravím všechny, rád bych požádal o pomoc s úpravou e-mailové zprávy. Mám na stránkách reg. formulář a při kliknutí na tlačítko vytvoření účtu se mi automaticky odesílá potvrzovací e-mail. Vše funguje, akorát mám zatím v těle zprávy zkušební text. Já bych rád v těle zprávy odesílal zadané i...
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Dobrý den, mohl by jste mi někdo prosím poradit, jak zjistit v jakém pořadí byla stisknuta tlačítka na formu. Dám příklad: Mám např.25 buttonů, vždy se musí stisknout 2 buttony (např.: b1 a b17 nebo b9 a b11), aby se provedla funkce... Potřebuji tedy, aby po stisku v pořadí druhého buttonu prog...
VB.NET, WinForms
Zdravim vsechny, muzete mi poradit jak ulozim do promenne jmeno stranky po nacteni do promenne, abych s timto jmenem potom mohl pracovat. Mam na mysli to ze do obsahu ktery mam v masterpage vykresluji ruzne stranky Prvni.aspx, Druha.aspx, ... no a potrebuji znat ten jejich nazev a pres get si ho...
Dobrý den,potřeboval bych pomoct s komponentou Backgroundworker.Nikdy jsem se sní nesetkal.Abych to pochopil pustil jsem si Tutoriál na MSTV.Poté sem zkusil napsat ňejaký zkušební prográmek abych zkusil jestli to umím.Bohužel(program spadne),tady mám kód svého programu a byl bych moc rád kdyby mi...
C#, VB.NET, Komponenty, Threading
David Kitner
Dobrý den, ctěl jsem se zeptat jak (jestli?) lze nějak jednoduše (težce?) zakódovat zvuk mluvený do mikrofónu například na pole bitů a poslat přes TPC/IP, na druhé straně zase odkódovat a přehrát. Případně odkaz na nějaký tutoriál. Za odpověď děkuji. (MOC!!!) PS: Odesílat přes TPC/IP umím (dou...
VB.NET, I/O operace
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Private Declare Function SendMessage Lib "user32.dll" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Integer, ByVal wMsg As Integer, ByVal wParam As Integer, ByVal lParam As Integer) As Integer Private Declare Function SendMessageByString Lib "user32.dll" Alias "S...
VB.NET, WinAPI
Zdravím. Potřeboval bych poradit s následujícími problémy: 1) Mám soubor sitemap. Mám v něm enablelocalization="true" a potom zápis ve stylu <siteMapNode url="~/Default.aspx" title="Homepage" resourceKey="Home_Page" />, a v souboru Web.sitemap.resx...
C#, ASP.NET WebForms, HTTP/HTML, I/O operace
Mužete prosím poradit, z vb6 potřebiji přepsat některé části v dokumentu ms word vše funguje dobře, ale funkce replace podporuje jen do 255 znaků, doposud jsem si vystačil, ale teď potřebuji vložit delší text a nevím si rady, nemohu použít bookmarky a podobne vychytávky, vše je řešeno že se vyhl...
VB6/VBA
Dobrý den. Mohly by jsme mi poradit nějaký článek ( časký ) nebo nějaké vysvětlení XPathu? Jak vytvořit, ... Díky
ASP.NET WebForms, XML
Martin Vích
Dobry den, v Access 2002 mam v tabulce ulozeny hodnoty v datovem typu: OLE-object (formatovany text). Pomoci tohoto kodu exportuji obsah retezce do Worddokumentu. Ve Wordu se mi ale obevi nesmyslne znaky ??? Pokud zamenim v Access OLE-object za Memo funguje to, ale text uz neni formatovany. ...
Tak jsem se po dlouhej době pustil do "programování" a zasekl jsem se u takovej blbosti :( Potřebuju u ComboBoxu nastavit vlastnost, aby za běhu programu do něj už nešlo psát. Pouze vybírat položky. Ve VB6 to byla myslím vlastnost Locked ale ta má ve VB.NET jaksi jinou funkci :( ...
Petr Doleček
Řešení jsem našel na těchto stránkách ale jen v C#. Zajímalo by mě, jestli je možné simulovat stisk klávesy na klávesnici i ve vb.net. Myslím, že je to možné, ale nevím jak. Prosím poraďte. Děkuji.
Prosim o pomoc s VBA kodem pro Access a Word 2002. Zapasim s Exportem OLE-Objektu (Word text) ulozenym v tabulce Accessu do Word Templet dokumentu. Ve vytvorenem Formulari mam checkBoxy a kliknutim na tlacitko "Word Export" sestavim z jednotlivych "puzzle" casti dopis. Zde je ...
Lze nějak iterovat Dictionary tak abych měl přístup jak ke klíči tak i k hodnotě? Něco jako tohle: díky
C#
Ondřej Linhart
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít