Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 > >>

Neodchytena vynimka

Zdravím narazil som na nasladujúci problém. Vytvorím windows app a použijem odchytenie výnimky nasledovne: a potom na formulári v udalosti Load vyhodím výnimku takto pri kompilácii všetko krásne zbehne,ale ako náhle aplikáciu spustím z bin adresára cez exe výnimku to už nezachytí a aplikác...

C#

3 odpovědí

02.05.2013 19:02

Ondřej Linhart

Indexované prvky ve Form

Zdravím, ve VB6 bylo možné prvky ve formuláři indexovat, například mít 10 checkboxů a ve smyčce je přepínat atd. Jednoduše se toto pole vytvořilo kopírováním prvků, VB6 se zeptala při kopírování prvního, zda má vytvořit pole a bylo to. V .NETu tato vlastnost není, nezná někdo nějakou elegantní...

VB.NET

4 odpovědí

18.09.2009 20:52

Vladimír Tomek

ListView

Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit ako upravim udalost DoubleClick, tak aby nesposobovala check polozky v zozname. Dakujem.

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

12.08.2009 12:17

anonym

Čištění RAM

Dobrý den,nevím,jestli je tento dotaz na správném místě,takže se omlouvám,pokud tomu tak není.Zajímalo by mě,jakým způsobem pracují aplikace na &quot;čištění&quot; RAM,jakým způsobem vlastně ramku &quot;čistí&quot; a zda se něco podobného dá napsat ve vb.net nebo v C# nebo je to doménou C++ a JAV...

VB.NET

9 odpovědí

11.08.2009 19:23

Ondřej Linhart

VBScript-makro potrebuji radu

Ahoj, chci udelat toto: objevi se inputbox a kdyz do nej zadam promennou jinou nez cislo zaokrouhlene na dve desetinna mista tak mi vyskoci upozorneni (msg box), at to zadam znovu - znovu se objevi input box. To vse do te doby, nez to zadam spravne. Nefunguje mi tu deklarace promennych as stri...

VB6/VBA

11 odpovědí

11.08.2009 16:41

anonym

Ulozeni souboru

Přeju krásný den. Nevím jestli je to tím vedrem nebo tím, že je pátek. Mám aplikaci, která mi stahuje data z FTP a plní je do Stream a kotroluje jestli je daný soubor formatu xml, pokud ne musim ho uložit na lokalní disk. Bohužel nevím o jaký soubor se může jednet tzn. třeba soubor formátu xls. A...

C#, I/O operace

5 odpovědí

11.08.2009 10:57

Michal Kezr

Validace vstupů v .NET

Dobrý den, narazil jsem na problém a potřeboval bych poradit. Mám stránku, kde mám prvek formview pro zadání nové položky do databáze a potřeboval bych zkontrolovat všechny pole, zda mají odpovídající typ. Toto jsem vždy řešil pomocí customvalidátoru a události servervalidate. Vždy mi toto fun...

ASP.NET WebForms

1 odpovědí

10.08.2009 10:09

anonym

Překreslování, Me.Invalidate(), tlačítka aj.

Narazil jsem na problém s pomalým a trhavým překreslováním formuláře (DoubleBuffered zapnuté). Vypátral jsem, že každé Paint se provede vždy 11x a příčinou jsou tlačítka aj. komponenty - 10 prvků = 10x opakovaný Paint navíc! Tam kde překresluji s Me.Invalidate() jsem překreslování prvků odstr...

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

07.08.2009 21:18

anonym

indexace prvků tvořených za běhu

A už otravuju znovu... Potřebuji poradit jak indexovat prvky které si vytvořím za běhu... zde je můj kód, při kliku na button 2 mi to ale píše IndexOutOfRangeException potřebuju vytvořit x PictureBoxů(bude načteno ze souboru), vykreslit... A po stisku buttonu2 se provede funkce Anim()- pr...

VB.NET

2 odpovědí

07.08.2009 19:36

Jirka Daněk

SQL - špatný výsledek při dělení decimal

Zdravím, narazil jsem na jeden problém který mi připadá podivný. Zřejmě špatně používám datový typ decimal. V tomto kódu bych čekal, že se mi vydělí 4/12 a výsledek se mi potom zaokrouhlí přes funkci round na 5 desetinných míst. Místo toho mi pořád vychází nula. Pokud je výsledek větší než ...

SQL

10 odpovědí

07.08.2009 12:21

anonym

RS 232

Dobrý den Můj dotas se týká komunikace po sériové lince. Potřebuji poslat bloky tří bytů z VB 2005express budou to 255, č.serva a velikost výchilky(0-254)poradí mi někdo děkuji Kovář Aleš

VB.NET

7 odpovědí

06.08.2009 20:18

anonym

kompilace

chtěla jsem se zeptat: pokusila jsem se v příkazovém řádku uložit zkompilovaný soubor Databaze.vb do adresáře bin z jiného adresáře. Přešla jsem do tohoto adresáře a napsala Napsalo mi to: vbc není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,spustitelného programu nebo dávkového souboru.

VB.NET

4 odpovědí

06.08.2009 18:12

Ondřej Linhart

Problém s microsoft.reporting. webforms.ReportViewer.Reset()

Na mém vývojovém pecku to jede normálně. Po nahrání na server to přestane jet. Vyzkoušel jsem odinstalovat na lokále ten SP1 frameworku, vyhodit to z web.config, znovu nainstalovat nově. Stejně nic nepomáhá. Mám momentálně na lokále v adresáři windows\assembly verzi microsoft.ReportViewer.WebForm...

VB.NET

1 odpovědí

05.08.2009 9:02

anonym

průhlednost png

Zdravím... Tak už jsem narazil na další problém, mám na formu umístěno pár obrázků (PNG), mají některé části průhledné -&gt; což je fajn jen do té doby, než se dostane ta průhledná část nad jiný obrázek (PNG)! To průhledné se v tu chvíly stane neprůhledné a klidně mi to co je pod ním schová!!!! ...

VB.NET

9 odpovědí

05.08.2009 3:19

Jirka Daněk

terminálové stanice

Zdravím, u nás ve firmě se chystá velký přechod z klasických PC na terminálové stanice (platforma citrix), takže zhruba 80% klasických PC bud obměněno. Pokud je zde někdo kdo s tím má zkušenosti, mohl by napsat nějáké postřehy a zkušenosti s touto platformou? Jde mi hlavně o případná úskalí, abyc...

Offtopic

2 odpovědí

04.08.2009 21:33

Honza Dědek

Chatovací programy

Sestavil jsem dva komunikační programy. Doufám že se vám někdy budou hodit. ---I write and I write je program pro komunikaci přes TPC/IP. Ten jsem sestavil díky seriálu o kreslící tabuli od pana Tomáše Jechy. Jen jsem do něho nedával vůbec metodu &quot; ProvedPrikaz &quot; :-) ( všechno je ve ...

Offtopic

10 odpovědí

04.08.2009 12:04

David Kitner

Connection Strings

Vím o webu connectionstrings.com ale našel jsem zajímavý článek ohledně Conn. Stringů zde: http://www.vkinfotek.com/connectionstring.html

Offtopic

0 odpovědí

03.08.2009 19:45

Ondřej Ondryáš

Stažení (neexistujícího) obrázku

Stahuju obrázek z internetu pomocí funkce Potřeboval bych vědět, jak ošetřit situaci, když obrázek neexistuje. Jestli funkce třeba vrátí nějakou hodnotu, když obrázek neexistuje a tu odchytit. Prostě aby se nekousnul program s chybou :( Díky :)

VB.NET, WinForms

3 odpovědí

02.08.2009 23:21

Ondřej Linhart

BitConverter a BigEndian

Konstruktor třídy BitConverter definuje public static readonly bool IsLittleEndian = true; a pak všechny metody, které to využívají počítají s LittleEndian řazením bytů. Já mám ale data s řazením BigEndian (data načtená z PLC Siemens) a rád bych využil tuto třídu, protože v ní jsou vše...

C#

1 odpovědí

02.08.2009 20:26

Jakub Čermák

Nechápu, ???

Vážně nechápu, proč Internet Explorer (mám 8) odesílá tento HTTP požadavek: , konkrétně: . Nevím, jestli je IE Mozilla/4.0, ale potom je tam zase ( v závorce ) MSIE 8.0;, takže nevím...

Offtopic

2 odpovědí

02.08.2009 11:59

anonym

<< < 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se