Nové téma
Zdravím narazil som na nasladujúci problém. Vytvorím windows app a použijem odchytenie výnimky nasledovne: a potom na formulári v udalosti Load vyhodím výnimku takto pri kompilácii všetko krásne zbehne,ale ako náhle aplikáciu spustím z bin adresára cez exe výnimku to už nezachytí a aplikác...
C#
Ondřej Linhart
Zdravím, ve VB6 bylo možné prvky ve formuláři indexovat, například mít 10 checkboxů a ve smyčce je přepínat atd. Jednoduše se toto pole vytvořilo kopírováním prvků, VB6 se zeptala při kopírování prvního, zda má vytvořit pole a bylo to. V .NETu tato vlastnost není, nezná někdo nějakou elegantní...
VB.NET
Vladimír Tomek
Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit ako upravim udalost DoubleClick, tak aby nesposobovala check polozky v zozname. Dakujem.
VB.NET, WinForms
anonym
Dobrý den,nevím,jestli je tento dotaz na správném místě,takže se omlouvám,pokud tomu tak není.Zajímalo by mě,jakým způsobem pracují aplikace na "čištění" RAM,jakým způsobem vlastně ramku "čistí" a zda se něco podobného dá napsat ve vb.net nebo v C# nebo je to doménou C++ a JAV...
Ahoj, chci udelat toto: objevi se inputbox a kdyz do nej zadam promennou jinou nez cislo zaokrouhlene na dve desetinna mista tak mi vyskoci upozorneni (msg box), at to zadam znovu - znovu se objevi input box. To vse do te doby, nez to zadam spravne. Nefunguje mi tu deklarace promennych as stri...
VB6/VBA
Přeju krásný den. Nevím jestli je to tím vedrem nebo tím, že je pátek. Mám aplikaci, která mi stahuje data z FTP a plní je do Stream a kotroluje jestli je daný soubor formatu xml, pokud ne musim ho uložit na lokalní disk. Bohužel nevím o jaký soubor se může jednet tzn. třeba soubor formátu xls. A...
C#, I/O operace
Michal Kezr
Dobrý den, narazil jsem na problém a potřeboval bych poradit. Mám stránku, kde mám prvek formview pro zadání nové položky do databáze a potřeboval bych zkontrolovat všechny pole, zda mají odpovídající typ. Toto jsem vždy řešil pomocí customvalidátoru a události servervalidate. Vždy mi toto fun...
ASP.NET WebForms
Narazil jsem na problém s pomalým a trhavým překreslováním formuláře (DoubleBuffered zapnuté). Vypátral jsem, že každé Paint se provede vždy 11x a příčinou jsou tlačítka aj. komponenty - 10 prvků = 10x opakovaný Paint navíc! Tam kde překresluji s Me.Invalidate() jsem překreslování prvků odstr...
A už otravuju znovu... Potřebuji poradit jak indexovat prvky které si vytvořím za běhu... zde je můj kód, při kliku na button 2 mi to ale píše IndexOutOfRangeException potřebuju vytvořit x PictureBoxů(bude načteno ze souboru), vykreslit... A po stisku buttonu2 se provede funkce Anim()- pr...
Jirka Daněk
Zdravím, narazil jsem na jeden problém který mi připadá podivný. Zřejmě špatně používám datový typ decimal. V tomto kódu bych čekal, že se mi vydělí 4/12 a výsledek se mi potom zaokrouhlí přes funkci round na 5 desetinných míst. Místo toho mi pořád vychází nula. Pokud je výsledek větší než ...
SQL
Dobrý den Můj dotas se týká komunikace po sériové lince. Potřebuji poslat bloky tří bytů z VB 2005express budou to 255, č.serva a velikost výchilky(0-254)poradí mi někdo děkuji Kovář Aleš
chtěla jsem se zeptat: pokusila jsem se v příkazovém řádku uložit zkompilovaný soubor Databaze.vb do adresáře bin z jiného adresáře. Přešla jsem do tohoto adresáře a napsala Napsalo mi to: vbc není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,spustitelného programu nebo dávkového souboru.
Na mém vývojovém pecku to jede normálně. Po nahrání na server to přestane jet. Vyzkoušel jsem odinstalovat na lokále ten SP1 frameworku, vyhodit to z web.config, znovu nainstalovat nově. Stejně nic nepomáhá. Mám momentálně na lokále v adresáři windows\assembly verzi microsoft.ReportViewer.WebForm...
Zdravím... Tak už jsem narazil na další problém, mám na formu umístěno pár obrázků (PNG), mají některé části průhledné -> což je fajn jen do té doby, než se dostane ta průhledná část nad jiný obrázek (PNG)! To průhledné se v tu chvíly stane neprůhledné a klidně mi to co je pod ním schová!!!! ...
Zdravím, u nás ve firmě se chystá velký přechod z klasických PC na terminálové stanice (platforma citrix), takže zhruba 80% klasických PC bud obměněno. Pokud je zde někdo kdo s tím má zkušenosti, mohl by napsat nějáké postřehy a zkušenosti s touto platformou? Jde mi hlavně o případná úskalí, abyc...
Offtopic
Honza Dědek
Sestavil jsem dva komunikační programy. Doufám že se vám někdy budou hodit. ---I write and I write je program pro komunikaci přes TPC/IP. Ten jsem sestavil díky seriálu o kreslící tabuli od pana Tomáše Jechy. Jen jsem do něho nedával vůbec metodu " ProvedPrikaz " :-) ( všechno je ve ...
David Kitner
Vím o webu connectionstrings.com ale našel jsem zajímavý článek ohledně Conn. Stringů zde: http://www.vkinfotek.com/connectionstring.html
Ondřej Ondryáš
Stahuju obrázek z internetu pomocí funkce Potřeboval bych vědět, jak ošetřit situaci, když obrázek neexistuje. Jestli funkce třeba vrátí nějakou hodnotu, když obrázek neexistuje a tu odchytit. Prostě aby se nekousnul program s chybou :( Díky :)
Konstruktor třídy BitConverter definuje public static readonly bool IsLittleEndian = true; a pak všechny metody, které to využívají počítají s LittleEndian řazením bytů. Já mám ale data s řazením BigEndian (data načtená z PLC Siemens) a rád bych využil tuto třídu, protože v ní jsou vše...
Jakub Čermák
Vážně nechápu, proč Internet Explorer (mám 8) odesílá tento HTTP požadavek: , konkrétně: . Nevím, jestli je IE Mozilla/4.0, ale potom je tam zase ( v závorce ) MSIE 8.0;, takže nevím...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít