Nové téma
Ahoj, m8m prosbu zda někdo nevíte zda je možné z windows vytáhnout seznam států, proč to vlastně - dělám takovou aplikaci - kontakt manažer a napadlo mně ušetřit tabulku v db a číst to rouvnou ze systému, vím že to jde načíst z kultury v net studiu, ale to není přesně ono. Je to někde ve win t...
VB.NET, Algoritmy
Roman Masek
Dobry den Prosim Vas o pomoc v orezani casti textu. Z clanku http://www.vbnet.cz/clanek--72-pracujeme_s_protokolem_http.aspx som vytiahol kod : kod funguje v poriadku ale iba pri requeste , ale ja pouzivam Net.WebClient teda : mam program na chat cez moj FTP server a pri stahovani ...
VB.NET
anonym
Zdravim, mam takovou delsi a slozitejci otazku, doufam, ze se najde nekdo kdo by mi s tim vypomohl. Tak dost reci a hura na to... tady mam skopirovany usek ze souboru objednavka.aspx.cs,ten obstaraval, ze po stisku tlacitka Odeslat,se odesle objednavka a vytvori se XML dle vyplneneho formulare z...
C#, ASP.NET WebForms, XML
Dobrý den. Mám aplikaci, která zpravuje takové skripty a mám příponu *.as asociovanou v systému na tento program. Program jsem zezačátku psal v .NET Frameworku 4 ale jak jsem program přeměnil na .NET 3.5 tak mi přestala funkce Command() na zjištění cesty pracovat. mám tuto situaci: přičemž cmm j...
VB.NET, .NET
Ondřej Ondryáš
Dobrý večer, vo formulári mám pomenované richTextboxy k nim mám vytvorené zodpovedajúce property ktoré majú rovnaké názvy ako richTextBoxy. Chcem vytvoriť kolekciu propert aby som k nim mohol pristupovať pomocou mena richTextBoxu. Viem to spraviť nasledovne ale chcel by som to spraviť pomo...
Gabriel
1. Chtěl bych po řádcích načítat text v TextBox tento následně progarmově zpracovat a výsledek uložit (po řádcích) v jiném TextBoxu. Poradí mi někdo kod pro načítání po řádcích? 2. K tlačítku CommandButton mám přiřazen kod: Po stisknutí tlačítka chybová hláška: Sub or Function not defined....
VB6/VBA
Ve své aplikaci mám toolstrip a v něm buttony, které zpřístupňují různé funkce. Nyní bych potřeboval takový button, který by zpřístupňoval více funkcí, já bych ten button třeba rozkliknul a vybral bych příslušnou funkci (změnil by se pak i obrázek na buttonu) a dokud by nenastala další změna, pod...
Zdravím přátelé, úspěšně pokračuji se svojí aplikací a došel jsem do části, kdy mám ListBox s několika sloupci. V prvním sloupci je datum - OK v dalších sloupcích je čas (většinou v řádkách minut a sekund) nyní chci udělat součet všech časů v uvedeném sloupci a jelikož je třída DateTime pro...
VB.NET, WinForms
Radek Heil
zdravím, chcem v richtextboxe po stlačení klávesy enter to textu vložiť nejaké slovo: no problém je že okrem vloženia tohto slova sa mi to textu vloží aj nový riadok, a to práve nechcem, vie mi niekto povedať ako tomu zabránim?
Michal Chovanec
Mějme virtuální třídu Z (např. zaměstnanec). Z ní se dědí třídy A,B...... (např. ředitel, generální ředitel, uklízečka ....). Existuje nějaký rozumný způsob, jak provést přetypování děděných objektů mezi sebou (např. ředitel -> uklízečka), tedy alespoň což se týče převzetí vlastností z rodičo...
Architektura, .NET
Ondřej Linhart
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné udělat něco takového: Sub.name má vyjádřit, že bych rád získal v takové proměnné "name1". Tak bych mohl mít kontrolu nad programem, kde došlo k chybě. Chápu, že si můžu v každé aplikaci definovat subName proměnnou ale když název té procedury z...
Zdravím, můžete mně prosím nasměrovat jakým způsobem se pracuje s kontextovou nabídkou u win exploreru prosím? Jde mi o to, že bych rád některé akce mojí aplikace vztáhnul k souborům konkrétního typu a tyhle akce bych rád zpřístupnil pomocí kontextové nabídky win exploreru (podobně jak to mají p...
Petr Žižka
Zdravíčko. 1. Zajímala by mě určitá věc ohledně datumu. Možná má na to VB.NET mnoho užitečných funkcí, ale já je bohužel určitě neznám. V aplikaci mám dva Comboboxy. První obsahuje seznam měsíců a druhý obsahuje seznam roků (2009-2019) Co se týče počtu dní každého měsíce, to je "pro m...
Dobrý den, na stránce mám zobrazen formview a upravil jsem jeho vlastnost Edit item template jak potřebuju. Místo textboxu jsem dal listbox který má vlastní sql data source a zobrazuje jména s databáze. Dále jsem do Edit item template ve formviw přidal tlačítko(button) u kterého bych potřeboval...
ASP.NET WebForms
Petr Mašek
Caute neexistuje nahodou pre win aplikacie nejake sablony? POdobne ako pri web strankach? Aby clovek nemusel stale robit niektore veci, ktore sa opakuju v kazdej aplikacii? vdaka Max
Komponenty, Architektura
Ahoj, už si nevím rady a chtěl bych se zeptat zda by mi někdo mohl pomoci. Na stránce zobrazuji do prvku Image obrázky z databáze pomocí handleru. Vše funguje jak má ale teď mi nastal problém když jsem vytvořil novou stránku které má pouze jiný název tak se mi obrázek nechce zobrazit(na té pr...
C#, ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
V DataGridView potřebuji po nalezení hodnoty v buňce a jejím vybrání přes Pokud je nalezená buňka mimo zobrazenou část gridu na obrazovce, potřeboval bych, aby došlo k posunu Scroll lišty gridu tak, aby vyhledaná buňka byla na obrazovce. Netušíte někdo, jak to zařídit ?
Zdravím přatelé, měl bych jeden obecnější dotaz na zkušené kolegy. V aplikaci bych rád udělal možnost vytvářet něco jako základní dokument, který bude zobrazovat pouze text nebo tabulky včetně základní interaktivity/událostí - kde uživatel kliknul, text nad kterým se pohybuje s myší apod. Něc...
VB.NET, WPF, WinForms
Dobrý den, vykreslení celého grafu do pictureboxu mám provedeno v modulu v proceduře. Tuto proceduru volám v události paint. Problém je, že se ve chvíli, když nastane událost paint graf sice překreslí ale ihned zase zmizí. Nevíte v čem by mohl být problém? Projel jsem diskuze a na podobná ...
Komponenty, WinForms, Grafika, .NET
Hellis
Dobrý den, VS08Pro, CompaktFramework 3.5 tento problém jsem zde zkoušel již jednou řešit, cíle jsme se však nedobraly. Podrobnější popis problému. Znovu se mi objevila chyba o nefunkčním designeru. V modré hlavičce okna: To prevent possible data loss before loading the designer, the f...
Michal Plško
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít