Nové téma
ahoj,snad to tu již někde není, bohužel nemám tolik času projet celé forum... Potřeboval bych poradit, jak sepsat makro které po kliknutí na tlačítko vybere z kontigenční tabulky aktuální datum...mam tabulky hodnot a k tomu datumy za celý rok. z toho mám kontigenční tabulky a podle toho jaká v n...
VB6/VBA
anonym
Před vytisknutím osahu který je ve webBrowseru (pomocí webBrowser.print) zobrazím uživateli formulář ShowPageSetupDialog (aby si mohl vybrat tiskárnu a taky aby si mohl nastavit co bude v záhlaví a zápatí, protože to mě trošičku potrápilo). Jak ale zachytit dialogResult ShowPageSetupDialogu aby v...
VB.NET, WinForms
Radek Heil
Už to tady bylo, ale zase bych to nakousl: Povolit příspěvky do diskuse pouze registrovaným. Co říkáte? Když si procházím poslední diskuse, od registrovaných uživatelů chodí smysluplné příspěvky, zatímco od neregistrovaných žádosti na vypracování domácích úkolů ;-) Podle mě ten rozdíl je už na...
Offtopic
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Nevíte někdo poradit jak vytvořit databázi. Já vím jak se na databázi připojím, jak z ní číst, jak do ní vkládat nové řádky či upravovat staré, ale nevím jak vytvořit databázi novou. Myslím fyzicky někde v adresáři.
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Vlastimil Prokop
trošku si lámu hlavu s TCP klientem, připojení a přenos dat funguje, jen nějak nemohu vyřešit ošetření nedostupnosti serveru... tedy když zapnu klienta a server zatím není k dispozici, tak ať se mi pokouší dokola připojovat a také když spadne server, ať se klient zase zkusí připojovat... Používám...
C#
Ondřej Linhart
Pořeboval bych poradit, jak pracovat s ovládacími prvky WPF formuláře z jiného vlákna aplikace. Lze zde použít komponentu BackgrounWorker ze System.ComponentModel a případně jak ?
VB.NET, WPF
Martin Stehlík
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné zavolat spuštění nějaké samostatné aplikace s předáním parametru? Když jde např. tak jeslti je možné toto realizovat i u vlastní aplikace podobným způsobem. Nevím jak toto provést, protože v Main přidat parametr nejde (nebo jsem nepřišel...
.NET
Dobrý den, mám problém. Muj program načte knihovny DLL s funkcemy, vše funguje jak má až na jednu drobnost, chtěl bych z knihovny DLL zavolat přehravač umístěný na Form1 a na tom samem formuláři i vypsat kontrolu do Label1.text ale to se mi nedaří. Nevíte prosím někdo jak na to? (přehravač i lab...
VB.NET
Tomáš Herceg
Neví prosím někdo jak sestavit Url s více parametry 'nabajndovaných' pomocí Eval. Zde tak získávám jeden parametr: ImageUrl='<%#Eval("RequestId", "~/Default.aspx?width=100&amp;id={0}") %>' ale nevim jak bych takto naplnil vice parametrů Url ...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms
Dobrý den, Mám tento kód: ( je to převod z binární na desítkovou soustavu; s = bin. kód jako string, d je výchozí číslo), ale podle watche nefunguje správně 2 ^ (pocetznaku - i). Mám chybu v umocňování (slyšel jsem, že ^ funguje pouze ve vb)? Nebo mám chybu někde jinde? Děkuji za odpovědi.
Dobrý den. Mám primitivní kód: Toto ale do txtPrevod.Text převede jen hodnotu počtu numerických znaků a ne číselný txt řetězec. Mám tam něco nesmyslného, ale nemohu přijít na to, co. Budu vděčný za každou radu. Díky M
Jan Novák
Zdravím všechny, asi to pro Vás bude banální,ale potřeboval bych poradit se dvěma příklady, které mám. Jsem začátečník a nevím si stím rady. 1)Uživatel zadá znak, program odpoví, zda se jedná o písmeno, číslici nebo jiný znak. Řešte pomocí else if. 2)) Zadejte dvě čísla x a y. Zjistěte, zd...
Ve VB.NET (Visual Studio.NET.2008) po připojení k databázi na SQL Serveru 2008 se mi ve SqlDataAdapteru nedaří vygenerovat všechny čtyři příkazy (SELECT, INSERT, DELETE a UPDATE), ale generují se pouze první dva a někdy pouze SELECT. Pokud se připojím přes OleDbAdapter k databázi ACCESS je vše v ...
SQL
Honza Dědek
V aplikaci vykresluji přes GDI vcelku složité grafy on-line získávaných dat. Chci se jen zeptat, zda-li existuje cesta, jak neřešit neustálé překreslování celé grafiky přes událost onPaint . Během času je zobrazených dat v grafech vcelku dost a překreslování je docela pomalé.
Chtěl bych se zeptat, jak projdu položky (resp. zjistím jejich hodnoty) v PropertyGrid komponentě? Hodnotu SelectedObject nastavuji dynamicky, takže předem nevím počet ani názvy položek. Předem děkuji za radu
C#, WinForms
Dorbrý den...s ASP.NEt právě začínám a ani neplánuji nějak velký projekt. Ovšem nevím si s tím rady. Situace je taková: uživatel po otevření stránky nevidí nic. Max. tlačítko pro zvolení XML souboru. Po zvolení by se měl XML soubor načíst a zobrazit na obrazovku v html prvcích co obsahuje. ...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, měl bych dotaz (vlastně 3). (Hoooodně dávno jsem trošininku programoval v c++, ale jen jednoduche forms a ve ASP.NET a C# se teď trochu ztrácím.) 1.dotaz - jek sdilet nejakou promennou - pokud na jedné stránce něco určím a chci, aby se tato data přenesla i do ostatních stránek. (bezp...
Robím si aplikáciu vo VB.NET s ktorou posielam logickú 1 a 0 na LPT port konkrétne na D0 - D7. Problém je v tom, že keď naštartuje windows, tak na týchto pinoch je logická 1 ale ja potrebujem aby tam bola 0. Dá sa toto niekde vo Windowse zmeniť ?
Peter Augustín
Dobrý den. Mám otázku týkající se komponenty TreeView. Slyšel jsem, že by měla existovat nějaká funkce, podle které se automaticky vytvoří položky(nodes) dle nějaké danné adresářové struktury. Existuje něco takového? Pokud ne, jak to jinak řešit? Potřeboval bych procházet adresáře, a podle ...
Petr Mašek
Dobrý deň, vie mi niekto poradiť či je možné odovzdať tabuľku (DataTable) ako parameter do uloženej procedúry pre Oarcle. Ak hej, ako na to? Ďakujem
VB.NET, SQL, Databáze, .NET
Igor Belák
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít