Nové téma
Dobrý den, místo databáze používám XML. Do XML ukládám string ve formátu dd.MM.yyyy HH:mm:ss. Pro tento účel používám "Format" Když datum a čas opět načítám, používám TryParseExact, do stejného formátu tedy opět do dd.MM.yyyy HH:mm:ss Vše mi funguje bez problému do té doby, do...
VB.NET, XML
Petr Vacula
Zdravím, potřeboval bych z jednoho serveru (z aspx stránky) spustit jinou aspx stránku na jiném serveru, tak aby se spustil jen kód stránky (tj provedlo to něco na tom jiném serveru) a běh stránky která jí volá to neovlivní, tj nepřesměruje jí na ní ani naotevře okno s volanou stránkou. Jde to vů...
ASP.NET WebForms
Aleš Stárek
Zdravim, musim pri koncovej aplikacii vyuzit MSSQL? Alebo mi staci (alebo mi dovolite pouzit) obycajny SQLite?
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit s odkazem na políčko ve formuláři v query. Pracuji s databází MS Access a Visual Studio 2008. Potřeboval bych do query dát filtr WHERE kde by se odkazovalo na políčko TEXTBOX1 ve FORM1. Podobný dotaz jsem tu našel, ale bohužel ne odpověď. Děkuji
SQL, Databáze, Office
Potřeboval bych ověřit, jestli uživatel zadal do TextBoxu reálnou IP adresu. Původně jsem to chtěl udělat přes regulární výraz:^[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}\.[0-9]{1,3}$ Jenže pro něj je platné např. i: 092.399.292.256 a to moc reálná IP adresa není. Nevíte někdo, jak na to? Buď přes ten ...
VB.NET, Regulární výrazy, .NET
Jaroslav Rajchl
Na adrese http://soutez.vbnet.cz/NetBombingEngine.zip je nová verze enginu. Byl opraven bug v simulátoru, který padal při testu bez umělých inteligencí s nastaveným nenulovým počtem soutěžných týmů. Na bug upozornil Ondřej Linhart, děkujeme.
Pri zadani AI, som nevycital zo zadania, ci je nutna kooperacia v jednom AI tyme, a vlastne ci jeden tym bude obsahovat viac hracov.
Ve VB 2008 Express mám Checkboxy s parametrem name: E#_Allow kde # je číslo od 1 do 10 (je jich deset). Potřeboval bych to projít cyklem, který vyhodnotí u každého z checkbobu, jestli je zaškrtnutý a podle toho se provede akce. Jenže nevím, jak vytvořit "složenou proměnnou", se ktero...
VB.NET
Ondřej Linhart
Prosím o radu, jak vyřešit tentop problém při rozjetí aplikace psané v ASP.NET, respektivě VB.NET odkaz na obrázek zde: http://gold.asp2.cz/chyba_serveru.jpg
ASP.NET/IIS
Ondřej Ondryáš
Zdravím, jak je nejlepší přenášet proměnné 1) v rámci formu mezi Procedurama 2) mezi Formy 3) jak volat proceduru použitou v jiném formu (tohle se asi řeší zápisem procedury někam jinam než do formu, že?)
VB.NET, Architektura
Dobrý den. Mám zase problém z hláškou "Odkaz není nastaven na instanci objektu". Píšu vlastní značkovací jazyk pro jednoduché psaní webu. Napsal jsem si jádro: SSS (XML) struktura: Použil jsem to takto (procedura form1_load): Za odpověď budu vděčný. Po vydání této verze bude ke ...
anonym
Stavim novou stranku, ktera je pomerne dost clenita tzn. volim v menu, objevi nove menu + nejaka data a tom menu se opet musi vybrat. Celkem se takto prochazi az tri urovne a zajimalo by me zda je vyhodnejsi pouzit nekolik zanorenych master pages nebo nekolik multiview. Jak je to s rychlosti tak...
Tomáš Herceg
Neuspořádali by jste nějakou soutěž? Třeba: Napište článek o psaní triviální aplikace, pošlete ho na adresu [email protected] abudete mít možnost psát články (po dobu 1 měsíce) na tento web.
Offtopic
Zdravím Vás všechny, jelikož včerejší dotaz jsme vyřešil, tak se vrátím k jiné ptázce: pokud mám na Formu DataGriedView a nějaké Labley/Textboxy, tak jak načtu vybraný řádek (kliknutím do buňky) do těchto Labeů? Zkuste mne aspoň navést na správnou cestu... díky moc Dušan
VB.NET, Algoritmy, Databáze
Zdravím, nemáte někdo tip na nějaký katalog/vyhledávač free .NET komponent (WinForm i ASP.NET)? Občas by se mi nějaká hodila a zkouším je hledat, ale nenarazil jsem na žádný větší portál, kde by byly nějak přehledně, s hodnocením, obrázkama apod. Zkouším vždy samozřejmě google, ale ten mi p...
Offtopic, Komponenty
Petr Mašek
Ale vždy nastane chyba na tomto: Xml_Document_1.Load(File_Path); Píše to, že odkaz na obějk není nastaven na instanci oběktu. Poradte mi prosím, co mám udělat aby to fungovalo... Díky moc
C#, XML
Používám komponentu staženou z webu (tj. mam dll). Normálně jsem ji přidal do projektu a vše fungovalo. Nyní jsem project vystavil na webu a při předkompilaci mi to hlásí: "error ASPCONFIG: Nelze načíst soubor nebo sestavení *.*.* nebo jeden z jejích závislých prvků. Systém nemůže nalézt uve...
ahoj, jelikož už si fakt neumím se zadáním poradit sám tak prosím o radu zde na fóru, jsem úplný začátečník a řeším příklad: vypište na prvním řádku jednu hvězdu, na druhém dvě...atd až do desátého. měl bych asi použít dvakrát příkaz FOR ale uz u prvního jsem skončil na tom že hvězdy vypisuje...
VB6/VBA
Mám jeden dotázek, dají se v ASP.NET dělat blocky jako v PHP??? Jestli ano tak jakým způsobem??? Předem děkuji
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, ASP.NET/IIS
Ondřej Brožek
Zdravím všechny, potřeboval bych po vyplnění formuláře (form2) a jeho zavření aktualizovat na form1 data gridView. Určitě na to existuje velice jednoduchý kód... Mimochodem k práci s datbázemi ve winform jsem toho moc nenašel (npř. jak po vybrání položky v gridview aktualizovat labely a textb...
Dusan Libo
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít