Nové téma
Dobrý den, měl bych takový dotaz, ohledně umístění txt souboru aplikace. Jedná se o txt soubor ve kterém jsou uloženy nějaké parametry pro práci programu, které může uživatel doplňovat. Jde mi o umístění tohoto souboru a to konrétně pro OS Vista. Chci se tedy zeptat kam je správné umíst...
C#, VB.NET, Architektura
Alexx
Snažím se vyřešit problém, jak hromadně vygenerovat lokální resources v celé webové aplikaci. Jediný způsob, který Visual Studio nabízí je každý ASPX a ASCX jednotlivě otevřít, přepnout do design pohledu a v menu zvolit Tools > Generate Local Resource. Jak tuto operaci provést hromadně po v...
ASP.NET WebForms
Petr Mašek
Dobrý den ve spolek, ve svém projektu jsem použil, MySQL databázi, nyní bych ji vyplněnou (s daty) potřeboval převést na formát MySQL, který následně importuji na web (forpsi.com) 1) lze vytvořit "zdrojový kód" databáze? (CREAT [aaa]...) 2) lze vytvořit SQL soubor (.sql)? přípdně ji...
SQL, Databáze
Tomáš Herceg
V konfiguračním souboru app.config mám větěv applicationSettings, kde jsou uloženy hodnoty, které jsem si vytvořil v Properties.Setting v projektu. Problém je, že mi nefunguje editování těchto hodnot. Při změně hodnoty AlternatingRowsBackColor a jejím uložení se v konfiguračním souboru nic n...
C#
Zdravím, potřebuji vědět jakým způsobem si můžu ošetřit, aby se mi v MDI okně načetla pouze jedna instance Childu, mám to tak že si po stisku tlačítka otevřu form jako Child... Ale když na to tlačítko klepnu znova tak se vytvoří znovu. Já chci aby po dobu kdy tento Child běží nešel tento konkrétn...
VB.NET
Ondřej Linhart
Prosím o radu jak přepsat následující řádek kódu z C# do VB.NET Ve článku http://www.vbnet.cz/clanek--104-globalni_odchytavani_zprav_z_klavesnice_simulace_stisku_klaves.aspx je krásna aplikace. Z celé třídy odchytávání kláves jsem zdovolením udělal dll knihovnu, kterou jsem referencoval do svojí...
C#, VB.NET
Aleš Stárek
Dobrý večer! Poradil by mi niekto ako pridať ku tlačítkam - a x vo Form caption bar ďalšie tlačítko? Za všetky odpovede vopred ďakujem.
Komponenty, Grafika
Lubos Blader
Zdravím, řeším problém kdy se má spustit moje aplikace využívající SQL server (konkrétně MS SQL 2000 - bohužel). Jde o to, že uživatelé zpětně zadají do aplikace data která už tam měli dávno být (ale nejsou vzhledem k vývoji aplikace) a já potřebuji zpětně vygenerovat nějáké sestavy a provést pro...
Databáze
Graňák Pavel
Vedel by mi niekto poradiť, ako simulovať stlačenie prislušného buttonu po stlačení klávesu na klávesnici. To znamená, že ak kliknem trebárs na klávesnici na šipku doľava tak na formulári vidím, že príslušný button klikol. Za všetky odpovede vopred ďakujem.
VB.NET, WinForms
Ahoj, mám podobný problém který se tu řešil nedávno. I když použiji funkci Tak ve windows vista při zapnutém UAC se zobrazí tato cesta: C:\ProgramData\Název_aplikace\Data.txt. Přitom by tam mělo být C:\Dokument..\uživatel\Data aplikací\Název_aplikace\Data.txt. Co tedy musím udělat abych zal...
anonym
pokud mam program a u me funguje a nekomu ho poslu tak mu vybehne "nepodarilo se spravne inicializovat aplikaci (0xc0000135) kliknutim na OK muzete aplikaci vypnout" je problem v programu nebo v pc diky.
.NET
Mám jednu otázku která se netýká programování, ale připojení monitoru k počítači. V práci mám počítač se dvěma monitory (mám nějákou grafickou kartu od ATI která má celkem zvláštní slot do kterého jde kabelová rozdvojka do které jsou připojeny oba monitory). A napadlo mě, že integrovaná grafick...
Offtopic
Viktor Langer
Dobrý den, mám zhotovenu sestavu v CrystalReportu a je funkční. Jako datasource location však musím mít zadanou pevnou cestu k souboru mdb. To se mi moc nehodí, protože vždy bude mdb soubor v adresáři s aplikací a vždy když aplikaci někam přesunu a přejmenuju adresář, tak budu muset definovat no...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Zdravím všechny, díky Vaší pomoci a ochotě pomoci amatérovi, se mi konečně podařilo dotáhnout můj webový projekt do fáze, kdy jej mohu umístit na server. V průběhu tvorby a hledání v článcích jsem se dozvěděl o nutnosti zabezpečit (zakódovat) můj ConnectionString, aby jej nebylo možné přečíst,...
ASP.NET WebForms, Databáze
Dobrý den. Učím se sql a mam knížku Naučte se SQL za 21 dní. Tam moc ještě npočítají s Mssql a narazil jsem na problém. Pro oracle pracují s řetězci napr: jenže já potřebuju v mssql spojit jmeno a prijmeni, predvolba a telefon (420-65646454) problém je v tom, že telefon se mi nesp...
SQL
Zdravim, robim aplikaciu kde mam pouzity komponent menustrip a dropdown items vytvaram za behu programu tym myslim : To je fajn vytvori sa mi teraz v dropdowne novy item "text". Ale ako uz spravim to ze ked kliknem na ten item "text" v dropdowne tak aby mi nacitalo hodnotu &q...
Peter Janto
Dobrý den, mám bat file a uvnitř něj: schtasks /create /tn 12345678-01 /tr "c:\cmd\parmsPassing.exe ahoj" /sc "JEN JEDNOU" /st 21:27:00 /ru Petr /rp a1 pak mám aplikaci Když místo batFile dám notepad, tak se notepad normálně spustí, ale batFile.bat bohužel ne. Kd...
Petr Sedláček
Na adrese http://soutez.vbnet.cz/Register.aspx jsme otevřeli registrace. Zaregistrujte se co nejdříve! Pokud nějakou úlohu následně zpracujete odešlete ji formulářem, který se objeví na konci měsíce. Na adrese http://soutez.vbnet.cz/NetBombingEngine.zip (469 332 bytů) naleznete novou verzi Net...
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, rád bych to ve své aplikaci udělal tak, že když aplikace bude spuštěna s parametrem spustí se Pokud bude spuštěna bez parametru spustí se Mohli by jste mi poradit jak to udělat? Díky, PetrS
Caute potrebuju malou radu. mam-li na formu webbrowser a potřebuju v něm měnit 2 url adresy jednim tlačítkem jaka by se na to dala použít podmínka skoušel jsem ruzne možnosti ale porad mi to nějako nejde za radu díky
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít