Nové téma
Dobry Den Mam jeden problem pri kompilacii programu : pouziva kniznicu dll a chcel by som aby mal program iba jeden subor da sa to niako vyriesit ? mam aj zdrojovy kod suboru a je to na glow efekt tlacidiel a dalo by sa ten kod dat niako do exe ? ak ano do coho do modulu ? do triedy ? najl...
C#, VB.NET, Visual Studio, Offtopic
anonym
Zdravím, nevíte zda je možné (a pokud ano tak jak) donutit komponentu ListView aby zalamovala řádky? Komponentu používám k zobrazování nějákých novinek v úvodu aplikace a její struktura je následující: komponenta má 3 sloupce. V prvním je zobrazena ikona podle důležitosti zprávy, ve dru...
Komponenty
Dobrý den. Mám problém s označením textu. Někde jsem si našel však tento kód mi označí jen první nalezený výraz. Nevěděl by někdo jak označit všechny výrazy aaa v texu?
VB.NET, WinForms
Robert Breník
Ahoj, mám následující kód, který pod windows funguje (kód pouze stáhne 1 soubor z ftp). Potřeboval bych ho převést na windows mobile, a nějak se mi zatím nedaří. díky Přemek
VB.NET, I/O operace, Compact Framework
Je možné v GridView umožnit editaci určitého sloupce pouze uživatelům v určité roli?
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Dobry Den mam malu otazku ci sa da spustit aplikacia vo Visual Basicu s parametrami :\ .. myslim ze uz je tu o tom dizkuzia ale s jazykom C# a ked som sa ju pokusil prevadzat tak mi to moc nepomohlo a ak vie niekto zrychla napisa zdrojak budem vdacny. Myslim parametre ako ked sa spusta naprik...
VB.NET
Dobrý deň. Robím aplikáciu vo VB2008 a office 2007, kde určité údaje exportujem cez COM - Microsoft Excel 12.0 Object library do .xls (.xlsx). Všetko mi ide OK do doby, ak chcem aplikáciu používať na compe s nainštalovaným Office 2003. Je jasné že aplikácia nerozozná Microsoft.Interop.Excel12. na...
Zdravím, mám otázku trochu mimo. Nedoporučili by mi někdo nějáký dobrý program na editaci MP3 tagů? Nejlépe takový, který si i dokáže spolehlivě stáhnout obrázek alba. To co je ve WMP mi něják nefunguje (sice si stáhne všechny informace o skladbě a interpretovi, ale obrázek k albu nepřiřadí i kdy...
Offtopic
Honza Dědek
Jak vyříznout z obrázku trojúhelníkovou oblast a tu pak nalepit do jiného obrázku? Mám funkci (teda chci ji mít:-), která obrázek rozřeže na trojúhelníky a ty pak přeskládá do nového obrázku. DrawImage(..) pracuje s obdélníkama, ale já bych potřenoval trojúhelník dík
C#, WinForms
Dobrý den, měl otázečku. Potřeboval bych k aktuálnímu času, který si zjistím takto: přičíst třeba 5 minut. Zkoušel jsem něco podobného Ale hází mi to chybu. Díky předem za radu.
Jiří Sládek
Zdravím, programuju doma karetní hru (Dominion), zatím mi to jde docela dobře, ale pomalu se začínám dostávat k tomu co uvidí uživatel. Tedy myslím tím hlavně karty v ruce, pokud jde o karty na stole, ty budu vykreslovat pomocí GDI+. Karty na ruce jsem zatím vyřešil tak, že jsem si vytvořil dva ...
VB.NET, WinForms, Grafika
Honza Dufek
Zdravím, poradil by mi prosím někdo, jak udělat aplikaci, která poběží, jako služba (popř. na pozadí, aby nebyla vidět ani v Systray). Jedná se jen o jednoduchou věc, která pustí v určitý čas jeden soubor. Děkuji moc za každou radu
VB6/VBA
Ondřej Linhart
Dobrý den, potřeboval bych poradit s úpravou scriptu, jeho cílem je povolení DHCP na síťové kartě. Přiložený kód funguje bezproblémů pod WinXP, nepodařilo se mi najít příčinu nefunkčnosti pod Win vista a Win7. Díky za radu
Jan Mohelnický
Ahoj, mám takový problém se svou databází, proto bych Vás chtěl požádat o pomoc, popř. nějaké nasměrování. Moje internetová stránka má celkem rozsáhlou databázi - cca. 40 tabulek a některé mají i několik desítek tisíc záznamů. V databázi jsou ukládany i datové soubory. Databáze ale narostla a z...
SQL
Dobry Den Pracujem na hre Poker (vo volnom case a pre seba teda program nebudem nikomu davat mozno ho s kamaratmi vyskusam ale inak je len pre vlastne zabitie casu ;) ) a doteraz som pouzival FTP na spojenie aplikacii - teda jedna aplikacia poslala prikazy a odpovede na FTP a druha zasa stiahl...
Publikoval jsem moji aplikaci pomocí funkce Publish, ovšem mám problém otevřit souborhttp://server.cz/program.application - apache2 server soubor zpracuje tak, že otevře obsah tohoto souboru jako text přímo v prohlížeči. Moje otázka tedy zní, co je třeba udělat proto, aby se soubor spustil rovnou...
Filip Havlíček
Nazdárek. Pomoci LINQ s využitím join spojím 2 tabulky a pak z nich tahám data třeba nějak takhle: Když to řeším přímo ve stránce, tak komponenty naplním podle potřeb pomocí DataBind(). Ale když si chci vytvořit jen funkci: která mi bude vracet IEnumerable<T>, je nějaká možnost donutit...
Prosím o radu, jak bych mohl získat počet položek (databázových řádků) na každé stránce v reportu a na každé stránce jej taky vypsat do příslušného (stejného) textového pole.
VB.NET, Komponenty, Databáze
Zdravím, mám vytvořenou webovou aplikaci, ve které mám spousty obrázku. Obrázky mám uložené v databázi jako binární typy. To bych chtěl změnit, neboť databáze narostla a začíná být občas značně pomalá. Ale nějak se nemůžu dopracovat k výsledku. Jakmile chci obrázky uložit, tak mi to vyhodí &q...
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, SQL
Jirka Pénzeš
Dobrý den, potřebuji poradit s přístupem k vlastnosti "visible" u jednotlivých položek následujícího "dropdownlistu" v události "SelectedIndexChanged" ... Příklad: - pokud například vyberu položku *vyřízená objednávka*, potřebuji nastavit vlastnost "visib...
David Baroch
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít