Nové téma
zdravicko, strucne a jasne: 1. problem s profile providerem, pridal som par stlpcov ako datum narodenia a podobne (web.config) a nasledne som upravil CreateUserWizard o dalsie polozky s profile provideru, takze otazka znie: mam tam este pisat nejaky kod do CreateUserWizard na ukladanie do tabul...
ASP.NET WebForms
Michal Jelínek
Zdravím, v článku "Píšeme webovou aplikaci v ASP.NET krok za krokem (část 4)" se následovně řeší vypsání všech uživatelů v GridView: - potřeboval bych ovšem podobným způsobem vypsat konkrétního (přihlášeného uživatele) v komponentě FormView. Zkoušel jsem následující - pokud tuto...
Tomáš Herceg
Dobrý den, asi vám to přijde jako úpný základ při tvorbě stránek v asp.net, ale nikde se mi nedaří najít návod jak se to vůbec dělá. Jde o to že mam geleii fotek a repeater, který mi projdede adresář s fotkama a nasype mi je na stránku. Jak to funguje z části chápu, ale sám bych to dohro...
VB.NET, ASP.NET WebForms
ahoj, potřeboval bych použít QueryStringParameter, ale ne v DataSource, ale s SQLCommand, kod vypadá takto: Potřeboval bych vědět jak do toho příkazu dám ten parametr. Díky
Petr Mašek
Dobrý den, mam dotaz k odborníkům. Chtěl bych zkusit jednoduchou SQL databazi (např. tel seznam), a k ni přistupovat z aplikace na dalších PC. Data by byly na jednom PC (serveru), aplikace by se po připojení k síti či internetu připojila tyto data v online rezimu prohlizela, editovala. Aplik...
VB.NET
Petr Zajíc
Ahoj, prosím, kdo mi poradí s SQL dotazem? Potřebuji ze dvou tabulek vytáhnout data tímto způsobem. DATA obsahuje Sloupce: Index, popis, datum, atd.... FOTKY obsahuje Sloupce: Index, IndexA, soubor, popis, zobrazit Tabulky jsou v relaci Data.Index (1)->(N) Fotky.IndexA Potřeb...
SQL, Databáze
Michal Kezr
Dobrý den. Ačkoli jsem si přečetl články tady a i příspěvky, a ačkoli jsem se dozvěděl z jednoho příspěvku, že "programování databázových aplikací je snadné", prosím o pomoc s konkrétním případem, kde jsem se už ztratil. Mám databázi výrobků a u každého eviduji jeho nákupní cenu, ...
VB.NET, SQL, Databáze
Petr Vavřinec
dá se použit normální form jako MDIChild?? nebo se musí obsah Childu dělat jen konstruktorem??
VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Dobrý den, rád bych slyšel Vaše názory na to, jestli je možné zpracovávat MathML ve VB .NET. Rád bych vytvořil program - datábazi a potřeboval bych, aby zobrazoval vzorce vytvořené v tomto jazyku (např. v textu, nebo odděleně na řádku). Počítám i s online-verzí, potažmo synchronizaci databází. ...
Caute pouzivam SQL Server Compact cize sdf databazu. pre pripojenie a nasledne vlozenie dat pouzivam tento kod a ked dam vykonat tieto prikazy tak mi vyhodi chybu An OLE DB Provider was not specified in the ConnectionString. An example would be, 'Provider=SQLOLEDB;'. viem ...
VB.NET, Databáze
Caute, potrebujem vytvorit sietovu aplikaciu, teda aplikaciu, ktora bude nainstalovana na viacerych pocitacoch ale bude pouzivat len jednu databazu. Mozete ma nejako nakopnut? Nerad by som sa vybral cestou SQL servera, radsej cestou nejakej zdielanej databazy. Dufam ze som to do zrozumitelne vysv...
VB.NET, SQL
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, již nějaký čas se trápím s vývojem webové stránky pro registraci nových zákazníků a díky radám a námětům Vás doborníků na ASP.NET jsem se konečně prokousal k uspokojivému konci. Za trpělivost a ochotu pomoci začátečníkovi bych rád všem poděkoval, zejména panu Hercegovi, který zodpovíd...
Ondřej Brožek
Zdarek lidi, Pridavam do seznamu polozek jmenopolozky Seznam je navazny na Listbox, v listboxu se polozka zobrazi, kdyz ale program znovu spustim chybi pridana polozka. Muzete mi prosim poradit kde delam chybu, dekuji predem
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
anonym
Dobrý den, v článku "Platnost stránky při návratu" ze dne 03.09.2009 jsem chtěl vyřešit problém se zobrazováním stránky pro náhled a tisk obhodních podmínek. Nyní se problém pokouším vyřešit následovně: Na stránce s registračním formulářem "NewUser_F.aspx" mám umístěné ...
VB.NET, ASP.NET WebForms, JavaScript
David Baroch
zdravím. už delší dobu se snažím do DropDownListu (načítaneho s SQLDataSourcu) dostat ToolTip ke každé položce, který bude načítán ze stejného zdroje společně s hodnotou a zobrazovaným textem. může někto poradit?? díky
ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, HTTP/HTML
Zdravím. Prosím o radu (nebo spíše kód :-D). Chtěl bych udělat menu, jehož položky budou názvy adresářů ve složce Data. Dosud jsem to dělal cyklem foreach, ale takto jsem procházel pouze předem zaný počet adresářů. Potřeboval bych tedy, aby se tento cyklus prováděl, dokud nenarazí na adresář, ve ...
C#, ASP.NET WebForms
Zdravím, k Visual Studiu 2005 Standard Edition existuje nástroj zvaný Remote Zoom-In, který slouží k získání screenshotu ze vzdáleného zařízení nebo emulátoru (v mém případě jde o pocket pc). S tímto nástrojem mám takový problém, že snímek obrazovky vždy předimenzuje na 240x320, ovšem moje ...
Visual Studio
Jan Novák
Dobrý den, nechal jsem se inspirovat článkem (Microsoft Word z VB.NET) a pokouším se o následovné. Mám vytvořenu stránku .aspx a v ní smlouvu, kde se mi do textových polí načítají hodnoty např. tato stránka obsahuje též tlačítko tisk s které spouští událost (OnClick="IButtonPrint_Clic...
Zdravím. Mám program který si při spuštění rozbalí uživatelem vybraný archiv do složky.A já bych potřeboval aby se tato složka po ukončení programu smazala. Ale úplně a ne jen do koše... Na mazání jsem použil tohle: ale tohle řešení odstraní onu složku jen do koše...
VB.NET, .NET
Jirka Daněk
Omlouvám se,pokud se to tu už přetřásalo, ale jak detekovat prázdnou buňku nebo sloupec nebo řádek v DataGridView bez použití události CellValidating? Díky za pomoc
Komponenty, WinForms, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít