Nové téma
Dobrý den, potřebuji ukládat informaci o časových pásmech (včetně různých jazykových verzí). Mám tedy nějaký datum+čas a potřebuji současně s touto hodnotou uložit informaci o jaké časové pásmo se jedná. Nedoporučil by mi prosím někdo nějaký vhodný postup? Jednou z variant by mohlo být p...
Architektura, .NET
Alexx
Dobrý večer, chtěl bych požádat o pomoc s následujícím problémem: Na stránce mám gridview ve kterém se mi zobrazuje ID,jméno a příjmení. Do gridview jsem si přidal Button a potřeboval bych aby se po button_click uložilo do nějaké proměnné ID daného řádku se kterým budu dále pracovat.
ASP.NET WebForms
Petr Šindel
Dobrý den, narazil jsem na menší problém, který se podobá jedné z řešených situací na tomto fóru. Šlo o vypsání podsložek z určité složky pomocí fukcí System.IO a cyklu For Each. Úkolem bylo, aby see dané položky v ListBoxu vypisovaly tzv.: bez své cesty tedy jenom konkrétní název dané složky. K...
VB.NET, Algoritmy
Tomáš Herceg
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda je mozne ve Visual Basicu vytvaret grafy, podobne jako je tomu v Excelu. Zatim jsem pouze zjistil, ze je mozne vytvorit krivku, jejiz souradnice jsou zadany polem promennych, ale je bych chtel mit nejaky pekny graf vcetne popisu os atd. Diky, s pozdravem, Mart...
VB.NET
Martin Daněk
Zdravím, v mé aplikaci potřebuji udělat nějáké přehledy a excel se jeví jako nejsnažší způsob (nemusím se starat o grafickou stránku). Udělal jsem si tedy potřebné "šablony" (soubory .xls) které jsem přidal do projektu. Chci aby výsledná aplikace byla jeden exe soubor, takže bych do něj...
Ondřej Linhart
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, v aplikaci VB6 mám 12 textboxů jako pole tU(Index) a potřeboval bych pomocí ComboBoxu za běhu aplikace nastavit počet aktivních členů tU, tzn. při změně textu v ComboBoxu nebo aby se nastavila valstnost tU visible na True nebo False a aby se to promítlo i v poli tU, kd...
VB6/VBA
anonym
Ahoj, mám nasledující problém: do databáze ukládám informace o filmech(název, rok vydání,..). K ukládání využívám uloženou procedutu ale potřeboval bych když se nenáhrává žádný obrázek aby se uložila do databáze hodnota NULL. Obrázek je v datábázi typu image. Zatím jsem to vyřešil tak že jse...
Ondřej Brožek
Ahoj, mám dotaz. Programuju aplikaci ve VB6, která bude nějakým způsobem zaznamenávat a zpracovávat data a ukládat je do databáze. Rovněž mám vytvořený protokol o měření v Microsoft Excel 2007, protože se dá lépe přizpůsobit než ten starej. A chci se zeptat, jestli je možné pomocí programu vytvoř...
Ahoj, mám takovej malej problém s vyhodnocením grafu. Mám dvě pole prvku (textboxu) tUod(Index) a tTU(Index). V tTU mám čas a tUod napětí. Průběh napětí v daném čase je takový, že v daném okamžiku dojde k jeho vyvrcholení a pak klesá. No a já si dokážu určit maximální hodnotu napětí, ale už nevím...
Caute daju sa v databze SDF robit vnorene selecty? vdaka cujan
Databáze
Ján Holub
Caute da sa pouzit v aplikacii databaza typu mdf lokalne (bez nutnosti sql servera) podobne ako napr. accdb alebo sdf? vdaka cujan
SQL, Databáze
Dobrý den. Jak lze pomocí javascriptu (nebo php) vytvořit html soubor a zapisovat do něj? Za odpověď díky předem.
Offtopic
Ondřej Ondryáš
Dobrý večer, pokouším se vytvořit aplikaci (VB.net 2005) a potřebovala bych poradit. V mé aplikaci by se měly při prvním spuštění automaticky zobrazit okna, pro zadání několika údajů - to jsem vyřešila InputBoxem. Ale problém je v tom, že bych potřebovala zařídit, aby se tato okna spustila pouze ...
Zdravím, mám problém se zobrazením child formu v MDI formu. Potřebuji, aby byl child form maximalizovaný přes celý MDI form, což není problém. Problém je to, že po maximalizaci se zobrazí v pravém horním rohu ControlBox, MinimizeBox a MaximizeBox, i když jsou nastaveny na false. Nepomáhá ani změn...
VB.NET, WinForms
David Kitner
Mám problém u starších verzí VB byla možnost že jsem si dal stejné názvy u objektů myPictureBox a on mi je automaticky dal do pole takže jsem si je mohl volat třeba takto: Je i nějaká taková možnost ve VB.net?
Ahoj, potřeboval bych do aplikace ve VB6 zavést kontrolní semafor v podobě kulatých tlačítek. Dá se to udělat nějak jednodušeji než s použitím PictureBoxu a dvou Image jak to je v 1001 tipech a tricích?
Dobrý den, potřebuju poradit s vlákny, mám UserControl a v něm funkci, která na Formu vyměňuje obsah PictureBoxů. Funkce si ze souboru načte o jaké PictureBoxy. Tuto funkci pustím a během toho ji potřebuji pustit znovu (i několikrát) souběžně s tou co již pracuje aby se měnily jiné pictureboxy, ...
VB.NET, Threading
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobry den vsem, chtel jsem se zeptat, zda je mozne ve VB provadet maticove operace ... samozrejme by mne hlavne zajimal vypocet inverzni matice. Matici bych zrejme zadal dvourozmernym polem, predpokladal bych. Zcela urcite by bylo mozne toto naprogramovat, ale moc se mi do toho nechce, uvazim-li,...
Jakub Němec
Dobry den, z knihy Michaela Halvorsona jsem se dozvedel, ze ke spusteni souboru .exe vytvoreneho ve VB na jinem pocitaci, je treba, aby krome systemu Windows zde byly i nainstalovany podpurne soubory. Zajimalo by mne, o ktere soubory se jedna a jak je mohu nainstalovat, aniz bych musel instalovat...
Zdravím, nemůžu pohnout s jedním problémem o kterém jsem si ze začátku myslel že je triviální. Jde o toto: Mám win form aplikaci, na formuláři je umístěný label a já chci udělat to, aby když myší najedu na labe nešlo z něj odjet (pokud nebude stisknuto předem dané tlačítko). Myslel jsem si...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít