Zadávání údajů   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý večer, pokouším se vytvořit aplikaci (VB.net 2005) a potřebovala bych poradit. V mé aplikaci by se měly při prvním spuštění automaticky zobrazit okna, pro zadání několika údajů - to jsem vyřešila InputBoxem. Ale problém je v tom, že bych potřebovala zařídit, aby se tato okna spustila pouze při prvním spouštění programu, a "neotravovala" uživatele při každém spuštění. Samozřejmě uživatel má mít možnost klepnutím na tlačítko kdykoliv tento inputbox vyvolat a údaje upravit. Netuším ale, jak zařídit, aby se při dalším spuštění programu tato okna neukazovala. Můžete mi někdo poradit? Děkuji předem Martina Jenkovská

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Můžete například vytvořit konfigurační hodnotu na úrovni uživatele, která se nastaví při prvním zobrazení vstupního formuláře a při každém spuštění aplikace kontrolovat, zda-li je hodnota nastavena. Konfigurační hodnoty se definují ve vlastnostech projektu na kartě Settings.

Jinak doporučuji nepoužívajte v žádném případě InputBox, vytvořte raději vlastní vstupní formulář.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za radu i doporučení. Co se toho doporučení týká, jistě náte pravdu - na vstuipním formluři již dělám. To je snadné. Ale pokud se týká té konfigurační hodnoty - dosud jsem to nikde nevyužívala (nejsem moc zkušená - k Vb se dostanu opravdu jen občas - a pokud mohu výsledek svého snažení využít ve svém hlavním zaměstnání) a literatura kterou mám k dispozici o tom mlčí. Mohl byste mi poradit na příkladu? Děkuji předem M.J.

Výše uvedeným způsobem nadefinujete požadovanou vlastnost, ve vašem případě by to mohla být hodnota typu Boolean s názvem dejme tomu FirstRun, která by měla výchozí hodnotu True (vše se nakliká ve vlastnostech projektu, není třeba psát žádný kód). V kódu potom přistupujete k této vlastnosti pomocí My.Settings.FirstRun. Pokud Chcete konfigurační hodnotu uložit, stačí napsat My.Settings.FirstRun = False a do konfiguračního souboru se to uloží automaticky při korektním ukončení aplikace.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Moc díky, funguje to podle mých představ. Ještě jeden dotaz - na fóru jsem poprve - jak že se má označit zodpovězené vlákno? Nějak jsem na to nepřišla. Díky. M.J

Pro označení, musíte být zaregistrována.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback