Nové téma
Nevíte prosím proč se mi nedaří soubor nahrát na web. Chtěl bych vybrat soubor a uložit ho do složky Files na webu. Zatím se mi daří ukládat jen na pevný disk. Předem děkuji za radu :)
ASP.NET WebForms
anonym
Zdravím. Líbí se mi váš seriál faktura v MS Word. Nešlo by něco podobného udělat i v MS Excel? Jinak chválím vaše stránky, hlavně diskusi. Je to super a moc mi to pomohlo ve výuce. Děkuji
Offtopic
Mám dvě shodné databáze doma a v práci. V obou mám data a chtěl bych je sloučit do jedné databáze. Je to možné?
SQL
Luboš Harastej
Používám tento connection string "data source=192.168.1.21,1433;Network Library=DBMSSOCN;User id=Lubos;password=kj458425;Initial Catalog=scomplet;" firewall jsem vypnul. V client protocols jsem povolil TCP/IP S tímto nastavením se mi to nechce připojit na MSSQL server. nevím kde dě...
Databáze
Ondřej Linhart
Dobrý den. Neznáte nějaký způsob kterým lze poslat do USB portu data? Případně kód ( nebo " spíš kód " ). Díky.
Offtopic, I/O operace, .NET
Zdravím, nevíte jestli už není někde k stáhnutí nějaká knihovna, která by o datu dala informaci o dnu volna, popřípadě o svátku? Klidně si to napíšu, ale už to někdo musel udělat líp, než to zvládu já :-) Díky
VB.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den nevite nekdo jak použít ComboBox jako odkaz na dalsi Form např.: rozkliknu ComboBox a vyberu položku Obvod čtverce -> otevre se me nové okno, kde bude ...
VB.NET, Komponenty, Algoritmy
Tomáš Herceg
Zdravím, mám ASP.NET stránku s Repeaterem, který je napojený na databázi. V ItemTemplate repeateru je UserControl, která v sobě obsahuje formulář s různými validátory. Všechny validátory a tlačítka v UserControl mají staticky nastavenou stejnou ValidationGroup. Ve chvíli, když chci jeden z formu...
VB.NET, ASP.NET WebForms, Komponenty
Petr Mánek
Dobrý den, začnu hned příkladem: Mám parser který mi rozparsuje data a pak je ukládá do XML. Z prostého textu vezmu z každé řádky nějaké signifikantní znaky a podle toho určím kam co mám zařadit. Z toho my vycházi dvě třídy. První třída ELEMENT, která provádí operace nad jedním elementem a d...
VB.NET, Architektura
Zdravíčko, pročítal jsem si pár článků o REST architektuře a zajímá mě následující věc: REST má "definované" způsoby pro práci s daty (create, update, delete, get, ...), ale není mi jasné, jak pomocí něj udělat i nějaké nedatové operace, jako je např. "spusť tu a tu službu" n...
Existuje podniková databáze (sklad, odběratelé, dodavatelé, přehled výrobků, atd... běžná podniková agenda). Je to programované ještě v MS Access 2.0 s řadou nestandardních udělátek, aby to vůbec fungovalo. Otázka zní v jakém prostředí tvořit stejnou podnikovou databázi, ale s moderními prostředk...
SQL, Databáze
Dobrý den, Mám tokový problém s MenuStripem. Jedná se o barvu pozadí, jestliže ji nechám defaultní tak se barva směrem doprava zesvětluje, pokud si barvu změním, už se tak neděje. Nemohu najít vlastnost, která to opět zapne.
VB.NET, WinForms
Stanislav Rozum
Zdravím, dne 25.08.2009 jsem založil téma na odeslání emailu z aplikace. Z Vaší pomocí jsem dospěl k níže uvedenému řešení a vše funguje jak má ... Prostřednictvím tohoto kódu se mi odesílá automaticky email i s proměnnými v textových polích, kde tělo zprávy je uloženo a formátováno v soubor...
Zdravím, mam jen malou prosbičku, potřebuji do listboxu dostat výpis složek, ze složky u programu. Mám složku STATION a v ní se nacházejí další složky(Ziznikov, CeskeZlatniky), jedná se o to že do budoucnosti plánuji stanice přidávat a chtěl bych listbox kde bych si stanici vybral. Tyto složky m...
Jirka Daněk
Poprosím vás ako nastaviť prehliadač EXPLOER v systeme Vista, aby mi umožnil tvorbu a odskušanie web stranok? Vysvetlím o čo ide: Mam naištalovaný VB 2008, vytvorím novy jednoduchý WEB projekt , chcem spustiť tento projekt explorer mi napíše že nie možne stranku zobraziť pretože chýba spojenie. ...
Lubos Blader
zdravím, potrebujem vykresliť štyri obdĺžniky do pictureboxu pomocou directX, všetky tutoriály používajú fullscreen alebo vykreslenie na formulár, ak mi vie niekto odporuciť nejaký www link budem vdačný, alebo nejaký príklad. bury
Dobrý den. Prosím o radu, zda je možné v ListView v režimu Details sortovat položky i podle dat v jiném než prvním sloupci? Uvítal bych seřazení položek po klepnutí na příslušný header (když už má možnost být clickable). Díky.
WinForms
Zdravím, prosím o pomoc s formátováním automaticky odeslané zprávy. Výše uvedeným kódem odesílám po registraci uživatele potvrzovací e-mail. Rád bych však, aby tato zpráva vypadala trochu elegantněji (tj. např upravit pozadí, vložit obrázek atd.) Může prosím někdo poradit jak na to, neví...
VB.NET, I/O operace, .NET
David Baroch
Ahoj, používám komponentu LoginName a potřeboval bych použít přihlašovací jméno přihlášeného uživatele v SQL příkazu. Projel jsem X různých diskusních for a i když jsem našel nějaké návody, tak nic nefunguje. Má někdo nějaký zaručený návod jak by to mělo fungovat? Díky za odpovědi. Sele...
ASP.NET WebForms, Databáze, Bezpečnost, .NET
Ahoj, mám takový menší problém. Mám stránku se správou uživatelů, kde vypíšu všechny uživatele z databáze. Inspiroval jsem se jedním článkem ze seriálu o ASP.NET, takže kody jsou docela podobné těm ze seriálu. Fungovalo to v pohodě do té doby, dokud jsem nedal na tuto stránku stránkování. Prot...
C#, ASP.NET WebForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít