Upresnujem preco som rozmyslal nad takym riesenim: Data budu ulozene na hardisku v sieti, ktory nie je trvalo hostovany nejakym PC. Zhromazduju sa iba informacie o vykonavani pravidelnych servisnych zasahov (sledovanie rocnej periody), aby sa to sprehladnilo. Zatial to robia rucne papierovo z faktur a kalibracnych listov K datam sa bude pripajat iba veduci technik, ktory ma tuto agendu na starost,komunikuje zo zakaznikmi a upozornuje ich na potrebu objednania servisu - berme ho ako admina. Okliesteny pristup budu mat technici na prezeranie a doplnenie udajov, po vykonani servisu. Kedze ide o aplikaciu pre malu spolocnost nechcu investovat do dalsieho PC ktory budu pouzivat na trvale hostovanie sietoveho disku. Cela firma su vlastne traja v buducnosti max. 5 ludia. K sietovemu harddisku sa pripajaju vsetci pomocou notebookov. Preto som rozmyslal o tom ci sa SQL CE resp SQLite da pouzit, respektive hladam radu o nejakom inom jednoduchom rieseni, ktore to umozni. Áno SQL Express by bol najvhodnejsi, ale pre ludi ktory su len uzivatelmi notebookov by bolo problematicke ucit sa konfigurovat ho a nastavovat.
|