Ukladani a nacitani obrazku na webu   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,předem se omlouvám za hrubky v psaní.Řeším problem jak udelat načítaní a ukladaní obrazku na webu.Jedná se o webové stránky pro realitku kde se budou zaznamenávat položky na prodej.Tzn.že kdyz se klikne na nejaku položku musí se zobrazit popis a nejake fotky.A ješte to musí umet i tyhle data zadavat.Poradte my prosím jak to mam řešit.Mám to řešit pomocí databaze nebo nejak jinak.Z databazemi jsem ješte nedelal ale četl jsem članek v asp.net o vzpujčkach a je to neco podobnýho.Dekuji za radu a prosím odpuste si poznamkz typu jsou to zaklady a pod...Ondřej Linhart...Ješte jednou diky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

1. Přečtěte si seriál o databázích, který tady máme, ať nezačínáte dělat s něčím, co neznáte.

2. Ujistěte se, že umíte HTML a CSS, pokud ne, navštivte www.jakpsatweb.cz. Bet zoho se v ASP.NET dělat nedá.

3. Přečtěte si seriál o ASP.NET, který tady taky máme - není sice dokončený, ale to, co v dotazu popisujete, podle něj uděláte. Pomůžou i videotutoriály o ASP.NET na www.mstv.cz, které jsem dělal, tam uvidíte i prakticky, jak to naklikat.

Co se týče samotného nahrávání obrázků, můžete například při vytvoření záznamu v databázi založit někde v adresáři webové aplikace složku s ID záznamu a do ní házet obrázky (komponenta FileUpload). Zobrazení obrázků ze složky se dá udělat Repeaterem a kouskem kódu ve VB.NET nebo v C#, řešilo se to tady někde v diskusi.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback