Hyperlink url navigace   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda by mi některý zkušenější mohl poradi s následujícím problémem:

Na stránce mám hyperlink ve kterém se mi zobrazuje příjmení+jméno z dadtabáze a potřeboval bych aby mě to po klinkutí navedlo na stránku detaily.aspx?id=XX kde xx je ID které se dá vytáhnout z databáze.

V hyperlinku mi funguje když "natvrdo" do kódu zadám detaily.aspx?id=1 ale potřebuju to dělat dynamicky přo každé id.

Díky za případné rady

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nenapsal jste, jak z databáze do komponenty dostanete to jméno a příjmení, předpokládám, že máte ten hyperLink uvnitř nějakého Repeateru, ListView nebo něčeho podobného. Pak je to velmi jednoduché:

<asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server" NavigateUrl='<%# Eval("Id", "~/Default.aspx?id={0}")%>' />

Následující kus kódu nefunguje, pokud provádíte binding do vlastnosti nějaké serverové komponenty (cokoliv, co má runat=server), je nutné bindovat celou hodnotu a nikoliv jen její část. Na to pozor:

<asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server" NavigateUrl='~/Default.aspx?id=<%# Eval("Id")%>' />
nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Díky za odpověď, už mi to funguje.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback