Nové téma
Dobrý den, potřeboval bych poradit s následujícím problémem. Mám DB vytvořenou v Accessu. První pole v tabulce plní funkci ID (primární klíč), které má nastavenou vlastnost Automatické číslo. Problém nastává při následující sekvenci: 1) vložím nový záznam (btnAddNew_Click) 2) uložím (btnSave...
Algoritmy, Databáze
anonym
Potřeboval bych poradit jak vyřešit tento problém používám MS SQL SERVER 2008 EXPRESS Attach database failed for Server 'GOLD-FILES-PC\SQLEXPRESS'. (Microsoft.SqlServer.Smo) For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink?ProdName=Microsoft+SQL+Server&ProdVer=10.0.2531.0+((Katm...
SQL, Databáze
Michal Jelínek
Chtěl bych tímto poděkovat všem příspěvatelům do diskusních fór, kteří dodržují pravidla publikování. Věřím, že to kladně napomáhá k čitelnosti a zvyšuje informační hodnotu pro stálé i náhodné návštěvníky. Zároveň bych chtěl upozornit neposlušné návštěvníky, že jejich příspěvky budou i nadále ...
Offtopic
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, dělám ve VB.NET projekt, kdy se připojuji k databázi MySQL, zatím na localhostu a tahám data a provádím klasické dotazy (SELECT, INSERT,..). Právě s příkazem INSERT mám problém, konkrétně se správným zobrazováním českých znaků, nejdou mi totiž vložit do databáze, nebo se uloží bez háč...
VB.NET, SQL, Databáze
Dobrý den, 1) mám tři sloupce nějakých dat. Těch dat je docela hodně. Prostřední sloupec potřebuju dynamicky formátovat. Levý a pravý sloupec jsou pevně spjaty vždy s aktuální řádkou prostředního sloupce(je to celé vždy jeden řádek). Jediné řešení které mě napadlo je přidat vedle sebe tři ...
VB.NET
Petr Sedláček
Zdravím, Při psaní svého programu jsem na razil na problém, když chci udělat například nový dialog napíšu: ale já potřebuji vložit komponentu z DLL knihovny, ale nevím jak. Děkuji za každou odpověď.
Visual Studio, Komponenty
Ondřej Linhart
dobrý den, měl bych dotaz jestli je možné v průběhu instalace spustit nejdříve odinstalaci původní verze (jako součást instalátoru)? Tedy po odklikání dialogů kam se bude instalovat, ověřit jestli se tam nenachází odinstalační soubor a pokud ano, tak jej nedjříve nechat proběhnout. Není ...
C#
Alexx
Chtěl bych se zeptat, jak programově přečtu data z tabulky MsysObject (db Access), která obsahuje názvy tabulek a další parametry. Při pokusu o čtení se objeví chyba "MsysObjects neobsahuje práva pro čtení". Našel jsem sice řešení jak přes nastavení MS Access práva povolit, jenže v sezn...
Dobrý ďeň, Vyvíjam aplikáciu na automatizáciu jednej webovej stránky za použitia skrytého webbrowser component a narazil som na problém. Workflow aplikácie je približne takýto: 1. Používateľ si navolí konfiguráciu 2. Aplikácia odošle požiadavku stránke 3. Stránka, ktorá je výsledkom hľa...
Honza Dědek
Dobrý den. Ačkoli jsem se snažil odpověď nalézt na MSDN i jinde, většina příkladů je v C# a zrovna tohle nejsem schopný přepsat do VB. Jde o to, že bych potřeboval udělat SELECT nad XML a získat z něj hodnotu atributu (mimo jiné), který není povinný, tudíž v některých řádcích je a v jiných ...
Petr Vavřinec
Zdravím, používám k připojení z VB2005 EE do DB Firebird (verze 1.5) na jiném PC v LAN knihovnu FirebirdSql.Data.FirebirdClient verze 2.0.1.0. Vše chodí k naprosté spokojenosti s výjimkou neuvěřitelně pomalého prvního připojení k databázi (funkce con.open() trvá přes 10 sekund). Ke všemu se tak ...
Databáze
Jaroslav Rajchl
Dobrý den, potřeboval bych pomoci vyřešit následující problém: Mám stránku na změnu UserName přihlášeného uživatele a potřeboval bych, aby po provedení změny došlo k automatickému odhlášení a znovupřihlášení pod novým UserName. Děkuji za pomoc
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Zdravím všechny a poprosil bych o jednoduchou radu (myslím, že pro Vás bude jednoduchá :) Jak doplním do stránky obsah ze souboru? moje představa je taková, že bych do Title vložil nějakou proměnou: Tady teda ještě používám masterpage, takže to potřebuji doplnit do a to samé v doplňov...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Dusan Libo
Ahoj, 11. díl nemá diskusi, tak píšu tady. Jak dodělat ve správě uživatelů, že při kliknutí na ten checkbox vyskočí nějaký potvrzovací pop up dialog, jestli si opravdu přejete přidat uživatele do role admin s možnostmi ano, ne a když kliknu na ano, tak se to přidání provede a když ne, tak se nepr...
ASP.NET WebForms, JavaScript
Dobrý den. Setkal jsem se s problémem, že při ručním nastavení maximální hodnoty scrollbaru na jakoukoliv hodnotu, nelze této hodnoty při pohybu posuvníku dosáhnout. Maximální dosažená hodnota je vždy(Maximum - 9). Není to až takový problém pokud je dosažená hodnota vždy o 9 menší ale zají...
již nějakou dobu řeším problém z autentizací do asp.net webové aplikace. Uživatelé se do jednotlivých částí aplikace budou autentizovat různými způsoby. Moje představa je taková: aplikace bude rozdělená ve složkách podle "druhu" uzivatele. Např. zákazník se do aplikace autentizuje po...
ASP.NET/IIS, Bezpečnost
Dělám ve vb.net 2008 expres a při použití dotazu: mi vypíše hlášku syntaktická chyba. Lidi nevíte proč? Tento dotaz mi normálně funguje:
Pavel Klouček
Dobry den, U konecneho Worddokumentu ketry se vytvari skladanim nekolika ruznych Worddokumentu je spatne cislovani odstavcu. Snazim se: #1 smazat vsechna cislovani #2 na jejich mista umistit bookmarky #3 vytvoreni noveho cislovani pri uchovani graficke struktury dokumentu Momentalne mi...
VB6/VBA
Ve VB.NET (Visual Studio.NET.2008) po připojení k databázi na SQL Serveru 2008 se mi ve SqlDataAdapteru nedaří vygenerovat všechny čtyři příkazy (SELECT, INSERT, DELETE a UPDATE), ale generují se pouze první dva a někdy pouze SELECT. Pokud se připojím přes OleDbAdapter k databázi ACCESS je vše v ...
V aplikaci kreslím po formu metodou DrawLine. Potřebuji však část nakresleného objektu následně smazat (např. pohyb ručiček po ciferníku). Kdysi v dobách VB3 jsem tohle řešil tak, že se nastavilo pero na cosi a výsledkem bylo to, že pokud se přes nakreslenou čáru nakreslila čára se stejnými param...
WinForms, Grafika, .NET
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít