Nové téma
Zdravím. Jsem začátečník v programování a hned musím udělat ve Vbasicu (2008) testovací aplikaci. Prostě soubor otázek a),b),c) a pokud možno jich mít dohromady třeba 200. Z nich potom náhodně vybírat 30 otázek (zobrazovat třeba jednu po druhé-nevtuším jak) a vyhodnotit výsledky. Jednoduše. Třeba...
VB6/VBA
Tomáš Herceg
Dobrý den,zase píšu s lamáckým dotazem,jde o to jestli je možné přenášet proměnnou do jiných Formů.Zkoušel jsem Dim i Static a ani jedno mi ji nepřeneslo.Proto se prosím ptám dá se proměnná(i její hodnota) nějak přenášet do jiného Formu?Odpověď bude rozhodující pokud to půjde,budu v mém vývoji pr...
anonym
Zdravím, mohl by někdo vytvořit seriál na nějaký jednoduchý chatovací program ?
.NET
Pavel Hlávka
Dobrý den,prosím Vás o radu. Dá se pomoci nejakého kódu ve win.aplikaci uložit a načíst obrázek do složky na webu? Myslím do vlastní stránky.Jestli ne tak my prosím poradte jak ho můžu uložit pomocí asp.net ze stránky a jak ho načíst. Dekuji za pomoc.
VB.NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Omlouvám se, že sem zase píšu, ale já už vážně nevím jsem z toho na prášky. tento kód: Když to mám jako v tomto kódu tak mi to vyhodí hlášku:Bylo nalezeno více uzlů se stejnou adresou URL /Grr/ListTopic.aspx?Id=2. Zprostředkovatel XmlSiteMapProvider vyžaduje, aby uzly mapy webu měly jedinečné a...
VB.NET, ASP.NET WebForms
Petr Geiger
dobrý den, mám picturebox, do kterého vykresluji ikony. Nyní bych nad každou ikonu potřeboval vykreslit tooltip, ale aby se vykresloval jen nad tou ikonou, tam kde neni ikona, by neměl vyzkočit. Informace o poloze ikon mám v poli a já bych tedy měl procházet pole a porovnávat souřadnice ikon se ...
Dobrý den, V mé aplikaci generuji náhodné trojúhelníky. Je možnost vybrat typ trojúhelníku např. pravoúhlý. Mám problém s generováním pravoúhlého trojúhelníku. Zde je kód: Myslím si že, cyklus který kontroluje strany trojúhelníku, je špatně. A i když dám jako podmínku cyklu jen u(0) funguje ...
VB.NET, Algoritmy
Stanislav Rozum
Ahoj všem! Prosím o radu - mám vytvořený jednoduchý kontaktní formulář (jméno s textovým polem, příjmení s text polem, adresu, psč, email atd.) a chtěl bych to všechno poslat na můj mejl - jak se to dělá? Poslat klasický email zvládnu, mám tohle: Poradí někdo jak tohle upravit, abych odeslal ce...
VB.NET, .NET
Honza Dědek
Dobrý den, pracuji na aplikaci, kde by se měl přehrávat zvuk. Když nastavím Aplikace funguje. Pokud ale chci ty zvukové soubory (respektive celou složku ptaci) umístit do Program Files a kód upravím Aplikace fungovat přestane. Hlásí, že nenalezl cestu k zadaným souborům. Poraďte, prosím co s...
David Kitner
Dobry večer, chtěl bych poradit jak mou aplikaci ukotvit vlevo či v pravo v mé aplikaci přesně jak to je u ICQ je to tam pospane jako dokovat v pravo a levo. Aby dotyčný měl na výběr. Děkuji
Zdravím, potřeboval bych poradit nebo alespoň nějak nakopnout jak udělat přibližování a oddalování obrázku v PictureBoxu. Pokud by bylo možno tak alespoň radu jak tam přiděl scrollbar nebo výběr části a té zvětšení. Děkuji za odpovědi.
Hynek Nerad
Dobrý den, Rád bych se zeptal, jeslti se dá nejak zamezit nepříjemnému problikávání u listview. Používam typ zobrazení LargeIcons. A při ruční změně velikosti okna (myši) nebo při odebraní položek a přidání nových do listview to problikává. Zkoušel jsem nastavit na form DoubleBuffered na Tr...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Dobrý den,dělám takový program a chci aby když mám zaškrtlý CheckBox nebo OptionButton a stisknu tlačítko provedlo to co chci.Takže nejdříve jsem hledal jestli CheckBox či OptionButton nemají možnost nastavení Checked(Boolean) ale nemají.Tak jsem si vytvořil proměnnou,proměnnou nastavím při zaškr...
Zdravím, mám ve Winforms komponentu LightGrid podobná DataGridView. Mám problém, jelikož komponenta nemá událost ColumnWidthChanged. Můžete mě nakopnout, jak přidat událost při změně šířky sloupce? Díky m.
VB.NET, Komponenty
Ondřej Linhart
Dobrý večer, mám třídu Entry a druhou třídu listEntries. Jak bych mohl upravit třídu listEntries abych mohl používat for each cyklus? Díky, PetrS
Zdravím, můj problém je následující. Mám cizí program (převodník) ve kterém vyberu video soubor k převodu a když spustím převod onen program spustí ffmpeg čili je to jenom takové vizuální rozhraní. No a já bych potřeboval zjistit s jakými parametry se ffmpeg spouští. Lze to nějak??? Předem dí...
Offtopic
Dlouhou dobu jsem používal VB.Net 2005, však včera jsem přešel na 2008. Je 2008 zdarma, když to po mě chce nějakou registraci do 30 dní? Děkuji za odpověď
VB.NET, Offtopic
Dobrý večer, tvořím jednoduhou aplikaci - jen formulář, tlačítko, picture box, imagelist. Všechno mi fungovalo, jak si představuju. Pak jsem pozměnila v properties některé vlastnsti jako font, zarovnání... a najednou vyskočilo hlášení, kterému naprosto nerozumím, co to po mě chce a hlavně nechápu...
Zdravím, chci se zeptat, zda je možné dostupnými prostředky v .NET přenášet soubory na FTPS server? A pokud ne, existuje nějaká pokud možno freewarová komponenta, která by toto umožnila? Díky moc
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co znamená: Class 'CLSID_CorSymWriter' could not be created: Třída není zaregistrována Vždy jak chci zkompilovat přes VB 2008 EE tak to ukáže. Za vynaložené úsilí předem díky.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít