VB.NET
23. 1. 2010 20:41
Hynek Nerad
4 50
Zdravím,
potřeboval bych poradit nebo alespoň nějak nakopnout jak udělat přibližování a oddalování obrázku v PictureBoxu. Pokud by bylo možno tak alespoň radu jak tam přiděl scrollbar nebo výběr části a té zvětšení.
Děkuji za odpovědi.
23. 1. 2010 21:52
Ondřej Linhart
-553 3274
Tohle udělat pomocí GDI+ je skutečně dost složité. Ovšem ve WPF je to na pár řádků kódu.
23. 1. 2010 22:03
Tak to mám asi smůlu. Buď celou aplikaci přepsat do WPF nebo se začít učit GDI+ a nebo se na to vykašlat úplně ale to se mi nechce.
Takže to nejspíše přepíši.
Děkuji za radu.
23. 1. 2010 22:13
Ještě bych se chtěl zeptat, jestli má cenu dělat prohlížeč obrázku ve WPF, nebo bude lepší to dělat ve WinForm?
24. 1. 2010 1:38
Záleží na tom co to má být celkově. Dělat samotný prohlížeč obrázků je naprostá hovadina, protože takových programů jsou doslova stovky. Pokud to má být jen cvičný program tak jste si nevybral zrovna ideální úkol. Drtivá většina aplikací používá Windows Forms (GDI+) a WPF je pro aplikace kde je vyžadováno uživatelské rozhraní kombinující vektorovou grafiku a multimédia. Existuje i možnost vytvořit hybridní aplikaci vytvořenou ve Windows Forms a pro práci s obrázky do ní integrovat WPF.
24. 1. 2010 12:03
Alexx
11 87
Proč nepoužijete výchozí prohlížeč obrázků v počítači? Obrázek se pak otevře v tom programu, na který je uživatel zvyklý.
stačí použít :
System.Diagnostics.Process.Start(filePath);
24. 1. 2010 19:45
To je mi na nic, když dělám prohlížeč obrázku.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít