Nové téma
Ahoj, vracím se zpět k problému s loclahostem. jelikož jsem zjistil, že to není serverem, ale něćím jiným, tak jsme udělal nové téma. Když v express verzi vytvořím projekt spustím CtrlF5, tak mi naběhne prázdná stránka, tak jak má (nedělal jsem žádné úpravy) pokud to samé udělám s WebSites (Shi...
ASP.NET WebForms
Dusan Libo
Jaký je rozdíl mezi Web Site a Project při vytváření nové stránky?
Dobrý den, rád bych si doprogramoval nějaké vlastní funkce ke controlu NumericUpDown a nelíbí se mi, že např. po stisknutí klávesy Escape je vyvoláváno zvukové upozornění. Nevíte prosím někdo jak toto odstranit? Předem děkuji
C#
anonym
Dobrý den... Mám trochu blbý dotaz. Píšu si k programu DLL a tato knihovna si přečte ze souboru data o pozici a velikosti pictureboxů a jejich obsahu. A potřeboval bych, aby se po přečtení řádku s daty automaticky vytvořil picturebox s těmi hodnotami na hlavním formuláři... Tato funkce mi funguje...
VB.NET, WinForms
Jirka Daněk
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, když mám SQL zdroj a grid view, tak mám možnost vygenerovat tlačítka insert, edit, delete. Je tato možnost nějak i u XmlDataSource ? Díky
ASP.NET WebForms, SQL, ADO.NET, XML
Zdravím všechny. Prosím o radu: Mám celkem velký web. Tím myslím, že výsledný html kód, je strašně roztahaný. Tj.: obsahuje spoustu zbytečných mezer, prázdných řádku, a podobně. Chtěl bych vědět, jestli nějak jde udělat, (kódem), že místo: <p> Něco </p> by se vyrendro...
Tomáš Herceg
Zdravim, Tvorim aplikaci do ktere za behu pridavam komponenty a formy z xml souboru(vzhled aplikace se tvori teprve za behu). Muj problem je v tom ze nemuzu prijit jak vydeklarovat form na ktery mam pridat komponentu, kdyz znam jmeno formu(momentalne to resim tak ze vytvorim form a pak na nej pr...
Komponenty, Algoritmy, .NET
Jakými jazyky mimo VB.Net či C# se programuje v Asp.Net? Díky
ASP.NET/IIS
dobrý den, chtěl bych se zeptat na dvě věci... byl jsem zvyklý ve VB 6.0 před spuštěním aplikace provádět různé úkony a k tomu jsem používal sub main v modech, ve VB 2008 už sub main není? a můj druhý dotaz je jak mám použít res soubory, pro multijazykový program? abych nemusel používat stringy a...
VB.NET, .NET
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím, mám zde dotaz a také možný námět na diskuzi. Často jsem pozoroval, že některé aplikace s více designovaným rozhraním (typickým příkladem je nový Skype) jsou renderingově rychlejší, než ty moje, přesto, že ty moje mají menší grafický objem.... Například jsem onehdy vyráběl jednoduchou ap...
VB.NET, Optimalizace, WinForms, Grafika
Zdravím . řeším problém jak v jednom sloupci GridView1 zobrazovat GridView2, která bude zobrazovat data týkající každého řádku GridView1.(v DataSource GrisView2 bude podmínka odkazující se na aktuální řádek GridView1)- toto propojení se mi nepodařilo rozchodit. Nevíte někdo jak na to? dí...
Ondřej Brožek
Zdravím, rozhodl jsem se použít komponentu RichTextBox pro jednoduchou prezentaci některých výsledků mimo jiné proto, že zde mohu některé důležité věci zvýraznit apod. Text se do komponenty doplňuje programově a zde jsem narazil na problém JAK změnit font, barvu pozadí apod. Umím to udělat u ozn...
Honza Dědek
Zdravím. Prosím, mám pár dotazů. Vězte, že jsem již na internetu hledal, a abych nelhal, odpověd jsem našel, ale buďto byla v angličtině, nebo jsem jí dostatečně neporozuměl. Ptám se tedy vás, jestli by jsme mi mohly vyslvětlit, nebo dát odkaz na nějaký dobré článek, zabývající se problematikou: ...
Ahoj všem, prosím o radu či pomoc, o co mi jde v aplikaci používám jehličkovou tiskárnu k tisku dvou věcí, faktury a štítky, mám nadefinované vlastní velikosti formulářů respektive formátů papíru a mám nainstalované dvě stejne tiskárny, které se jmenují "faktury" a "štítky" ...
VB.NET
Zdravím Přidám do datatable řádek pomocí rows.add Čekal bych, že to spustí událost TableNewRow a ono místo toho spustí RowChanged. Je to normální? Nebo mám něco blbě? Při přidání řádku ve formuláři přes navázaný dataGridView to funguje správně. MSVB2008EE
Dobrý den! Obracím se na Vás s problémem kopírování tabulky z databáze do jiné. Do tabulky (typu dataTable) načítam některé stĺpce z Oraclovské databáze na serveru pomocí ODBC. Tuto tabulku chci uložit do MDB souboru, kde již mám předdefinovanou tabulky s rovnakým počtem stloupců a taky s rovnak...
Martin Valent
Nevíte, zda lze v DataGridView provést něco jako ukotvení příčky v Excelu? Mám hodně sloupečků a chci, aby první byl pevný a ostatní se rolovaly vodorovným posuvníkem. Napadá mě dát dva DataGridView vedle sebe a nějak synchronizovat vertikální posun, ale zdá se mi to krkolomné.
Radek Naumec
No, používám jej na první velký projekt a zatím mi práci moc nezjednodušilo. Momentálně bych potřeboval poradit s tímto: Mám stránku, která slouží zároveň pro Update i Insert dat, podle toho, jakou operaci specifikujeme v PathInfo. Kód pro Update vypadá takto: A komunikace s LINQ to SQ...
C#, ASP.NET WebForms, LINQ
V blogu existuje téma NET.tipy. Musím říci, že jsem zde nalezl mnoho zajímavého a dosti jeho kódu již pracuje v drobotinkách z mé dílničky. Nicméně připomínka : nebylo by vhodné tyto články zařadit i do kategorie -> Články -> Tipy a triky ? Přeci jen v blogu se docela nepohodlně hledá a nav...
Offtopic
Shažím se teď přijít na řešení jednoho problému v SharePointu, tak jsem chtěl poprosit o radu, zda vás něco nenapadne. Potřeboval bych vytvořit seznam s přílohami a když nějaký uživatel otevře přílohu, tak aby potvrdil, že ji přečet, např. tlačítko přečet nebo nepřečetl. Napadlo mě řešit to p...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít