Dobrý den, před nedávnem jsem zde psala ohledně problému s vyvoláním procedury. Bohužel stále tápu a nechápu. Ještě jednou se pokusím nastínit problém a doufám že mi to někdo vysvětlí jako dítěti. Mám databázi v MS Server 2008 s názvem BenchmarkingDatabase a tvořím web ve Visual Studiu 2008. Mám vytvořenou stored proceduru, jejíž název je spVstup a má 4parametry(@ID_Rok, @ID_Skola, @ID_Ukazatel a @Hodnota). Dále mám vytvořený formulář, kde jsou 3 dropdownlisty, u každého z nich je datový zdroj. a nakonec mám tlačítko, na které chci a neumím vytvořit akci po kliknutí. Chci aby po kliknutí se spustila vytvořená procedura spVstup, do jejíž parametrů se vloží vyplněné údaje z downlistů. V MS SQL Serveru spouštím zmiňovanou proceduru touto syntaxí:
USE [BenchmarkingDatabase]
GO
DECLARE @return_value int
EXEC @return_value = [dbo].[spVstup]
@ID_Rok = 5,
@ID_Skola = 5,
@ID_Ukazatel = 5,
@Hodnota = 2
SELECT 'Return Value' = @return_value
GO
Jak ale vytvořit to pitomé spojení s databází ve Visual Studiu a říct tomu, že data z DropDowlnistu1 patří k parametru procedury @ID_Rok, atd..tak to teda vůbec nemám tušení. Pokoušela jsem se na to přijít podle různých článků,ale zřejmě je to nad moje síly. Zde je kousek programového kódu. Prosím poraďte mi někdo.
<asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource1" runat="server"
ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:BenchmarkingDatabaseConnectionString %>"
SelectCommand="SELECT [Rok], [ID] FROM [Tab_Rok]"></asp:SqlDataSource>
<asp:DropDownList ID="DropDownList1" runat="server"
DataSourceID="SqlDataSource1" DataTextField="Rok" DataValueField="Rok">
</asp:DropDownList>
............podobně DropDownList 2 a 3
<asp:Label ID="Label1" runat="server" Text="Hodnota"></asp:Label>
<asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>
<asp:Button ID="InsertButton" runat="server" CausesValidation="true"
Text="Vlož" onclick="InsertButton_Click" />
<script runat="server">
Protected Sub InsertButton_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)
??????????????????????????????????????????
End Sub
</script>
|