SQL vs. XML   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Pro moji aplikaci potřebuji ukládat nějaké informace ohledně různých uživatelských voleb. Nejsem si jistý, co je z hlediska výkonu lepší, jestli XML nebo databaze. Jedná se o relativně málo různých strukturovaných dat. V db by data byla uložena do cca 10 různých tabulek o 20 sloupcích, tak max. 10 řádků (položek). Co byste mi doporučili? Nechce se mi ztrácet čas realizací obou variant a testováním jejich náročnosti. Díky

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já osobně vždy přemýšlím dopředu,tzn. jestli budu v budoucnu web a jeho DB rozšiřovat nebo zda-li již předem vím,že vše zůstanu +/- stejné.Pokud byste web dále nerozšiřoval,tak bych se přikláněl ke XML variantě.I když je pravda,že s DB se pracuje lépe(alespoň mne) :).Vliv na výběr by mohl mít i fakt,jak často se bude s "DB" pracovat (write,read).Pokud by se jednalo o "častý" počet operací,tak bych se naopak přikláněl k DB.

Jde o to udělat návrh(co to má dělat,jak,podmínky,požadavky),poté vyřešit problémy s návrhem a nakonec vše vyřešit -> naprogramovat :))

Na tohle by mělo stačit XML. Ale mě osobně se s ním někdy programuje těžkopádně; je to nicméně otázka zvyku.

To jste mi potvrdili všechny argumenty, které jsem již vážil. Asi na to vemu db. Líp se s ní pracuje a těch pár tabulek na víc mi nevadí. V PHP jsem vše řešil pouze db, ale přechodem na ASP.NET všude čtu o výhodách XML, tak jsem si říkal, jestli bych neměl být více trendy :-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já osobně XML preferuji spíše na data typu nastavení aplikace nebo nějakých dat,které se jednou načtou a více se s nimi nepracuje.Takže bych volil asi stejnou cestu jako Vy,tzn.databázi.

XML osobně považuji za formát pro přenos informací - dělat import nastavení z XML je v pořádku, dělat export něčeho do XML je taky v pořádku. Ale používat XML jako úložiště a něco v něm měnit mi nepřijde ideální. Navíc většinou i pro velmi malou změnu musíte celý soubor načíst, upravit a zapsat znovu. Nemáte tam řešeny transakce ani ošetřen souběh více vláken, což i při překvapivě jednoduchých úlohách a malých množstvích současných přístupů bývá problém.

Rozhodně se přikláním k databázi, používat jako databázi XML soubor jsem viděl sice už dostkrát, ale nikdy jsem neslyšel jediný rozumný důvod, proč tak činit.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback