re: roura   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den!

Otevírám znova diskusi „roura“. V předešlá diskuse byla označena jako vyřešená i když odpověď na otázku nebyla zodpovězena. http://www.vbnet.cz/forum-tema--3421-rou...

Jde mě o to vytvořit „rouru“ pro komunikaci s pbrainem. Pbrain mám vytvořený – mám ho vytvořený pomocí konzolové aplikace a je funkční.

Jediné co nechápu a nevím co je ta roura. Prosím o nějaké info jak ji udělat …..

Jinak pěkný rok 2010

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Umíte číst? Tohle je citace hned z prvního odstavce, přečtěte si ji pořádně:

"Komunikace probíhá přes dvě roury, které vytváří manažer. Jednou rourou posílá manažer příkazy brainu a druhou rourou posílá brain odpovědi manažeru. Důležité je, že brain komunikuje přes standardní vstup a výstup. Nemusí tedy nic vědět o rourách a může si myslet, že příkazy čte z klávesnice a odpovědi vypisuje na obrazovku."

Roury vám vytvoří nějaký manažer (to je asi nějaká aplikace, kterou musíte spustit). Vaše aplikace má komunikovat přes standardní výstup a vstup, tzn. pomocí Console.Write a Console.Read. Předpokládám, že ten manažer si tu aplikci sám spustí a na standardní vstup a výstup mu přesměruje ty roury, takže to podle mě nemusíte vůbec řešit.

Tohle je však spíš otázka na zadavatele úkolu, ne na nás, kteří o tom nevíme nic.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ok, číst umím. Šlo mě o to, udělat jednoduchý manažer, abych si mohl ten pbrain vyladit k obrazu svému. Tak abych mohl dávat tomu svému pbrainu konkrétní situace a nemusel se složitě proklikávat nastavením nabízených manažerů.

Tak nic, vyřeším to jinak.....

No, v tom případě můžete roury vytvořit sám přes příkazový řádek. Uděláte si soubor vstup.txt a ten pošlete svému programu na standardní vstup.

Stačí v příkazovém řádku spustit toto:

program.exe <vstup.txt >vystup.txt

Program se nyní spustí tak, že místo standardního vstupu bude číst ze souboru vstup.txt (ale pořád to v té aplikaci je přes Console.ReadLine) a zapisovat do souboru vystup.txt. Prostě se jim standardní vstup a výstup přesměrují do souborů.

Anebo si můžete udělat svou aplikaci, která bude programu nějaká data generovat, opět bude vypisovat na konzoli přes Console.Write a do své aplikace to dostanete opět možnostmi příkazového řádku:

generator.exe | program.exe

Tím jste výstup programu generator.exe přeposlali rourou na vstup programu program.exe.

Je to to, co jste potřeboval?

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Děkuji. To druhé řešení je přesně to co jsem myslel (i to první). Ale mé znalosti nestačí na vytvoření toho. Šlo by prosím trošinku to rozvést, či napsat www.stránku která se tím zabývá – i angličtina není to pravé, ale pokud budu vědět, že je to co hledám tak si už pomůžu.

Děkuji

Děkuji za napovědu. Už to mám. Vyřešeno.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback