gridview button click   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý večer, chtěl bych požádat o pomoc s následujícím problémem:

Na stránce mám gridview ve kterém se mi zobrazuje ID,jméno a příjmení.

Do gridview jsem si přidal Button a potřeboval bych aby se po button_click uložilo do nějaké proměnné ID daného řádku se kterým budu dále pracovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

1) GridView nastavte vlastnost DataKeyNames="ID". Do vlastnosti zadejte jméno sloupce, který obsahuje ID řádku.

2) Místo tlačítko Button použijte ButtonField a nastavte mu vlastnost CommandName. Dejte tam nějaký název tohoto tlačítka, abyste poznal, které tlačítko bylo stisknuto.

3) Stisknutí tlačítka nazachytávejte v button_click, ale v události GridView_RowCommand, která jako parametr dostává pořadí řádku, ve kterém bylo tlačítko stisknuté.

Příklad:

ASPX:

<asp:GridView ID="GridView" runat="server" AutoGenerateColumns="False" DataKeyNames="ID" DataSourceID="SqlDataSource" onrowcommand="GridView_RowCommand">
  <Columns>
    <asp:ButtonField Text="Popisek" CommandName="NejakaAkce" />
  </Columns>
</asp:GridView>

C#:

protected void GridView_RowCommand(object sender, GridViewCommandEventArgs e)
{
  switch (e.CommandName)
  {
    case "NejakaAkce":
      // načtu ID řádky
      int id = (int)GridView.DataKeys[int.Parse((string)e.CommandArgument)].Value;

break;
  }
}

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Díky moc za odpověď.

Ze začátku mi to nefungovalo ale pak jsem to vytvořil znova a jede to jak jsem potřeboval

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback