TCP/IP vzdialenen pripojenie   otázka

VB.NET

Dobry Den

Pracujem na hre Poker (vo volnom case a pre seba teda program nebudem nikomu davat mozno ho s kamaratmi vyskusam ale inak je len pre vlastne zabitie casu ;) ) a doteraz som pouzival FTP na spojenie aplikacii - teda jedna aplikacia poslala prikazy a odpovede na FTP a druha zasa stiahla a pouzila dlho kod s if elseif .... a podla toho pokracovala , ale zda sa mi to a nielen mne ze je to hlupe a pomale ... a preto vas prosim o pomoc s TCP/IP , kedysi som sa tim zaoberal a sprawil som viacero aplikacii az som raz zistil ze sa pripoji iba na lokalnu siet (127.0.0.1) , ale cez vonkajsiu ip ako 76.144.68.21 napise chybovu hlasku : vzdialeny pocitac aktivne odmietol spojenie .. a to sa stane aj ked je na danom pocitaci riadne spusteny Tcp.Listener , vypnuty firewall , bez antivirusov a inej ochrany.

Neviem si stim uz vyse roka a bol by som velmi vdacny ak by sem niekto napisal odpoved ci je to aspon mozne , lebo sa mi zda ze tato funkcia by sa dala lahko zneuzit pre rozny malware a preto bude asi zlozite dat vynimku do firewallu atd. . Cital som na stranke msdn ze existuje nieco ako socket permission ale niako som tomu nepochopil :( .

Existuje aj niaka ina moznost ako TCP/IP ? zda sa mi ze je to posielanie socketov ze ? a funkcia remoting nema nic spolocne so pripojenim/posielanim v realnom case informacii z jednej aplikacie do druhej ?

Predom dakujem za odpoved.

K.Moser

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přímé spojení mezi dvěma počítači vyžaduje, aby alespoň jeden z nich měl veřejnou IP adresu. Pokud ji nemáte, můžete mít firewall nastavený jak chcete a nespojíte se. Tady by bylo asi nejlepší udělat na nějaký ASP.NET freehosting jednoduchou webservice, přes kterou by aplikace komunikovaly.

FTP opravdu není ideální, musíte tam řešit, aby si aplikace soubory navzájem nepřepisovaly, což si u webservice ošetříte snáze.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dakujem za odpoved :)

A ten ASP.NET to je myslim aj programovaci jazyk ze ? a aky webservice myslite ? pochopil som to ako ,ze sprawim v jazyku ASP.NET vlastnu aplikaciu cez , ktoru by si programy posielali udaje a aplikacia by bezala na niakom free ASP.NET servery pochopil som to spravne ?

Viete mi prosim poradit niaku stranku s podobnym prikladom kde by komunikovali dve VB .NET aplikacie cez podobny ASP.NET server ?

Za odpoved predom dakujem.

K.Moser

nahlásit spamnahlásit spam 8 / 8 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback