Dobry Den Pracujem na hre Poker (vo volnom case a pre seba teda program nebudem nikomu davat mozno ho s kamaratmi vyskusam ale inak je len pre vlastne zabitie casu ;) ) a doteraz som pouzival FTP na spojenie aplikacii - teda jedna aplikacia poslala prikazy a odpovede na FTP a druha zasa stiahla a pouzila dlho kod s if elseif .... a podla toho pokracovala , ale zda sa mi to a nielen mne ze je to hlupe a pomale ... a preto vas prosim o pomoc s TCP/IP , kedysi som sa tim zaoberal a sprawil som viacero aplikacii az som raz zistil ze sa pripoji iba na lokalnu siet (127.0.0.1) , ale cez vonkajsiu ip ako 76.144.68.21 napise chybovu hlasku : vzdialeny pocitac aktivne odmietol spojenie .. a to sa stane aj ked je na danom pocitaci riadne spusteny Tcp.Listener , vypnuty firewall , bez antivirusov a inej ochrany. Neviem si stim uz vyse roka a bol by som velmi vdacny ak by sem niekto napisal odpoved ci je to aspon mozne , lebo sa mi zda ze tato funkcia by sa dala lahko zneuzit pre rozny malware a preto bude asi zlozite dat vynimku do firewallu atd. . Cital som na stranke msdn ze existuje nieco ako socket permission ale niako som tomu nepochopil :( . Existuje aj niaka ina moznost ako TCP/IP ? zda sa mi ze je to posielanie socketov ze ? a funkcia remoting nema nic spolocne so pripojenim/posielanim v realnom case informacii z jednej aplikacie do druhej ? Predom dakujem za odpoved. K.Moser
|