Nejprve jsem tedy povolil ty porty pro TCP a UDP na PC, ze kterého se pokouším připojit na SQL, ale nepomohlo to, ani při nahrazení za Windows Firewall, ve kterém jsem ty porty taky povolil se nejde připojit. Snad jsem ten příkaz "telnet ip_adresa 1433" pochopil správně, kde za ip_adresa dosadím interní IP kterou získám z výpisu ipconfig. V takovém případě mi to na NB, kde mám spuštěný SQL server zobrazí prázdné okno, což by mělo znamenat, že je port prostupný, stejně se to zachová při spuštění "telnet localhost 1433". U druhého PC, ze kterého se snažím vzdáleně připojit mi to ve všech případech hlásí: "Could not open a connection to host on port 1433: Connect Failed…". Díval jsem se, co mi vypisuje netstat jako aktivní připojení na NB, kde mám SQL a tam je u řádku TCP uzivatel-nb:ms-sql-s zápis cizí adresy: uzivatel-nb:1833 a na dalším řádku port 1834. Neměl by tam být ten port 1433? Na druhou stranu, když spouštím Access nebo SQL server, tak se mě ptá firewall zda má povolit přístup pro vzdálený port 1433, takže by měl jak Access, tak server na tomto portu naslouchat. Ještě jsem si stáhnul program TCPView, ten už podává o něco víc informací a v reálném čase. Nevím, jestli tyto informace k něčemu jsou, ale u NB, kde mám spuštěný SQL hlásí pro sqlserver.exe protokol TCP, lokální adresu: ms-sql-s a pro Remote: 0, 1844 a 1847. Pro msaccess.exe pak protokol TCP, local address: 1844 a 1847 a Remote: ms-sql-s. Na druhém PC, ze kterého se snažím připojit mi to při spouštění a připojování DB v Accessu hlásí MSACCESS.EXE protokol UDP a postupně se snaží připojovat někde na 2730, 2860, 3270 atd. U těchto adres si nejsem jistý, jestli se jedná o porty, ale spíš se mi nezdá ten protokol UDP. Poslední věc, kterou jsem ověřoval byl výpis errorlogu SQL serveru, ale tam vypadá všechno v pořádku, server by měl podle tohoto: "Server is listening on [ 'any' <ipv4> 1433]" naslouchat na tomto portu.
|