Nové téma
Stojím před problémem tisku na trktor, a mám problém - horizontální rozmístění je ok, ale vertikální mi ujíždí tak o polovinu stránky, tisk mám definovám přes printer.print z ms powerpack 3, žádám prosím o radu, nestačí náhodou před tiskem odstránkovat a tiskárna se pak nastaví do správné poz...
Tisk
anonym
Vážení zkušení, poraďte začátečníkovi. Věřte, dlouho jsem váhal vás s touto banalitou otravovat, ale veškeré mé pokusy ztroskotaly... Tedy... Jak spojím data z tabulek ze dvou MDB (MDB1, MDB2) souborů data do jedné (Provider OLEDB)? Obě tabulky mají stejnou strukturu. Zatím se mi zadařilo data z ...
SQL, Databáze
Zdravím. Používám VBNET 2005 EE. .NET Framework 2.0. Mohl by mně někdo vysvětlit, proč, když do proměnné typu char vložím přiřazením znak nula tedy: Dim ch As char=chr(0) , tak proměnná nabývá hodnoty Nothing? Povolený rozsah hodnot pro funkci chr() je přece 0..255. Stejně tak když se tento zna...
VB.NET
Jaroslav Rajchl
dobrý den, potřeboval bych realizovat omezování přístupu k souboru (v rámci aplikace) pokud je momentálně v aplikaci, v některém z formulářů soubor používán. V podstatě by mělo být chování stejné jako je u Ecelu. Pokud je v jedné instanci excelu soubor otevřen, v další je již pouze Ke čtení. ...
C#, I/O operace, .NET
Dobrý den, potřebuji v mé aplikaci, aby se text přes Streamwriter ukládal na mnou určenou pozici(řádek) v textu. (Připadně až na konec) Díky
VB.NET, I/O operace
Ahoj všem, měl bych dotaz ohledně GridView.Mám web.aplikaci ve které využívám GridView pro zobrazení dat z DB..v jednom sloupci mám tlačítko smazat.Toto tlačítko bych chtěl zobrazit pouze když je uživatel přihlášen do aplikace(pomocí Altairis providera).Je to možné udělat? předem díky za answ...
ASP.NET WebForms
v součásti aplikace došlo k neošetřené výjimce. pokud klepnete na tlačítko pokračovat chyba bude ignorovana a aplikace se pokusi pokračovat pokud na tlacitko konec tak bude ukončena při vytvoření formulaře došlo k chybe Exception.innerException nelze načíst soubor nebo nastaveni Microsoft.Visu...
Tomáš Herceg
mam schema data.xsd,potrebuji co nejsnadneji dostat prazdny data.xml soubor vygenerovany podle tohoto schematu do xmlDocumentu Dekuji za radu
VB.NET, XML
Vytvářím si vlastní ComboBox se slovníkovou nápovědou a narazil jsem na problém... Při nějaké události bych chtěl zobrazit naplněný ListBox pod ComboBoxem. Ten si vytvářím uvnitř ComboBoxu. Problém je ale v tom, že jej musím přiřadit do nějakého kontejneru, aby byl schopný se vykreslit, a přímo v...
VB.NET, Komponenty, WinForms
Ondřej Linhart
Visual Basic Express 2008 Dobrý den, mám aplikaci a v ní textbox kam se mi ukládají emailové adresy. Potřeboval bych naprogramovat tlačítko, které by mi otevřelo Outlook s novou zprávou a jako příjemce aby mi nastavil email obsažený v textboxu. Dá se to nějak udělat? Za rady děkuji Martin
VB.NET, WinForms, Office
Nevím čím to je ale v kategorii Začínáme chybí 15 a 16 díl ale v púodobných článcích je. Zdá se mi že chybí ještě jeden díl, ale to nenvím.
Offtopic
Zdravím. Potřeboval bych poradit jak a kam ukládat podmínky. Mám funkce myslel jsem jestli by to šlo někam ukládat, protože ale každá cesta se může skládat z více (někdy 3, někdy 7, apod.) "bloků" a psát si tolik funkci se mi nějak nechce... potřeboval bych něco jako tohle Jen p...
Mám intranetovou aplikaci a používám windowsí autentizaci z active directory. Potřeboval bych použít AD kontejnery jako role, ale vše co jsem našel se týká databázové autentizace. Můžete mi poradit? Díky Vlasta
Omlouvám se za začátečnický dotaz, ale nějak se nemůžu dostat při práci se setup ms sql express přes service accounts. Stále mi to vyvolává chybová hlášení "[Error Message] The credentials you provided for the Reporting Services service are invalid. To continue, provide a valid account an...
SQL
Neíte někdo prosímvás jaký je script pro zjištění zda je nějaký soubor pro program dostupný? Např když je nastavené spuštění hudby (/hudba/nazev.mp3) tak aby se při spuštění programu prověřilo zda ten soubor je na zadaném místě. Předem díky za odpověd
VB6/VBA
Libor Válka
Podle mě by bylo vyhovující kdyby v seznamu vláken bylo místo příspěvků : (např.4) jen odpovědí : 3 (atd.) Prostě aby tam nebyl počet všech příspěvků ale jen odpovědí. Mě osobně to třeba trochu mate (či mátlo)
Ondřej Ondryáš
Ahoj všem, potřeboval bych poradit s jednou maličkostí..a to: Mám web aplikaci ve které je přehled zákazníků,potřeboval bych udělat to,že když někdo z uživatelů přidá nového zákazníka.Tak aby se v detailu tohoto zákazníka objevilo jméno uživatele kterýho přidal..poradí někdo?aplikaci píšu pomoc...
Jakub Němec
Zdravím. Mám tento problém. V aplikaci ASP.NET přiřazuji různá práva podle toho kdo se přihlásí... Obvykle to dělám tak, že si načtu uživatele z Page.User.Identity.Name a potom načtu z databáze jeho práva. V této aplikaci je ale Page.User.Identity.Name null. Načetl jsem na to téma dos...
Potřebuji vykreslit na grafické plátno grp obrázek. Dělám vše jak mám (asi). Když chci vykreslit obrázek který si vyberu přes openfiledialog nejede to. Kód: Chyba: Overload resolution failed because no accessible 'DrawImage' can be called with these arguments: 'Public Sub D...
VB.NET, Algoritmy
Dobrý den, mám problém s prací s XML dokumentem. Tvořím hru v XNA a na popis měst na obrazovce bych právě velice rád XML použil. Bohužel kód, zdá se nefunguje a já nevím proč. Zdrojový XML soubor vypadá takto: Kód zpracovávající XML pak takto: Do proměnné pizicex a pozicey však nepřite...
C#, XML
Štěpán Pazderka
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít