aktualizace dat v XML   zodpovězená otázka

VB.NET

Potřeboval bych poradit jakým způsobem aktualizovat některá data v XML souboru, soubor by měl sloužit jako databaze skladu... Potřebuju pak v souboru aktualizovat data... ale jen u vybraných položek...

např.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Sortiment>
  <Zbozi carovyKod="1111111111111" nazev="Stereo sluchatka LG" mnozstvi="1" nakupniCena="100" dph="19" dodavatel="Aligator" />
  <Zbozi carovyKod="2222222222222" nazev="Stereo sluchatka Nokia" mnozstvi="5" nakupniCena="100" dph="19" dodavatel="Aligator" />
...
...
</Sortiment>

a teď bych potřeboval načíst si jen zboží s čárovým kódem 1111111111111 a po zadání množství do textboxu si to množství přičíst k tomu, co je již v souboru a zapsat výsledek zpátky do souboru...

př. teď je tam 1 kus a když chci naskladnit 3 kusy, tak aby se mi přičetlo a zapsalo se to do: mnozstvi="4". Mě se vždycky zbytek smaže a zůstane mi tam jen to zboží co jsem upravoval. a zbyde mi tam tohle

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Sortiment>
  <Zbozi carovyKod="1111111111111" nazev="Stereo sluchatka LG" mnozstvi="4" nakupniCena="100" dph="19" dodavatel="Aligator" />
</Sortiment>

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkuste nahodit kód, kterým se snažíte xml updatovat. Takhle se dá radit težko...

To právě nemám... Já si umím hodnoty přečíst a vytvořit si nový soubor, ale upravovat vybrané hodnoty v hotovém souboru neumím.

Tak sem hoďte kód, kterým to čtete.

Položku zboží které mě zajímá čtu tímto

'Po zadani caroveho kodu do txtCarovyKod se hodnota preda teto funkci
Private Sub NacteniZbozi(ByVal EAN as Integer)
        Dim docCross As New XmlDocument()
        docCross.Load("sortiment.xml")

For Each nZ As Xml.XmlNode In docCross.SelectNodes("/Sortiment/Zbozi[@carovyKod=" & EAN & " ]")

txtNazevZbozi.Text = nZ.Attributes("nazev").Value
            lblMnozstviSkladH.Text = nZ.Attributes("mnozstvi").Value & _JEDNOTKA 'KS
            txtNakupniCena.Text = nZ.Attributes("nakupniCena").Value
            cbDPH.Text = nZ.Attributes("dph").Value
            cbDodavatel.Text = nZ.Attributes("dodavatel").Value
        Next
    End Sub

takhle to vypada:

http://turtok-software.cz/upload/trf.png

Úpravu uděláte jednoduše - prostě jak teď vlastnosti čtete, tak do nich budete přiřazovat, a na konci zavoláte docCross.Save().

Moc jste mi pomohl, funguje to tak jak potřebuji. Děkuji

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback