Dobrý den, chci se zeptat na to, co dělám špatně. Mám v klasické Windows Forms aplikaci jeden formulář a na něj je dokován TableLayoutPanel. Uvnitř tohoto panelu mám jiný objekt, např. DataGridView. DataGridView má nastavenu vlastnost Dock na Top. Je tedy přidokován k hornímu okraji TableLayoutPanel. Pokud programově změním vlastnost Height objektu DataGridView uvnitř výše uvedeného TableLayouPanelu tak, aby jeho výška byla větší, než je oblast vymezená pro TableLayoutPanel, objeví se na okrajích TableLayoutPanel ScrollBary, což je správně, protože objekt TableLayoutPanel má nastavenu vlastnost AutoScroll na True. Po tud je vše v naprostém pořádku a program se chová podle očekávání. Problém nastane v okamžiku, kdy vlastnost Height objektu DataGridView vrátím (zmenším) na původní hodnotu. Nyní se objekt DataGridView vleze do TableLayoutPanelu. Nyní bych očekával, že ScrollBary po stranách TableLayoutPanelu zmizí (není důvod, aby byly zobrazeny), ale nestane se tak. Trápím se nad tím už hodinu a nejsem schopen toto vyřešit. Mohl by mi prosím někdo poradit, co dělám špatně, případně mě navést správným směrem? Děkuji mnohokrát.
|