Dobrý den, v ASP.NET se učím teprve pár dní, takže neznám možnosti komponent, ani různé techniky. Napsal jsem si diskuzní fórum podle tutoriálu na tomto serveru... Chtěl bych dále vytvořit hodnocení přesně takové jako ve Windows Media Playeru. Při výpisu každého příspěvku vracím také jeho průměrné hodnocení (1-5). Pomocí ImageButtonů zobrazuji pět hvězdiček, které mají vzhled podle onoho hodnocení (např. hodnocení 2 - první dvě hvězdičky mají tmavé ikonky, další světlé). Prvně bych se tedy chtěl zeptat, jak se toto v praxi provádí, protože můj postup jsem si vymyslel sám bez nějakých návodů, takže nemusí být příliš ideální. Dělám to tak, že při události načtení ImageButtonu vracím přes CommandArgument průměrné hodnocení a podle toho se rozhoduji, jestli aktuální ikona bude taková nebo taková. Dále by mě zajímalo, jak bych přidal funkcionalitu, která při přejetí myši zobrazí nějakou úplně jinou (třetí) ikonku a po odjetí zase tu, která byla původně (světlá nebo tmavá). Vím, jak nastavím ikony pro tyto události, ale nevím, jak to udělat dynamicky, tzn. nastavit po odjetí myši ikonu podle toho jaká byla původní. A do třetice, aby toho nebylo málo, bych rád toto přepínání ikonek po najetí myši vytvořil zase úplně stejně jako ve WMP, tzn. najedu myší na třetí hvězdičku a změní se její ikonka, ale zároveň také dvě předchozí apod. Stejnou funkcionalitu jsem viděl i při hodnocení na stránkách Microsoftu... Pokud by měl ImageButton přímo události OnMouseOver, OnMouseOut, tak by to zřejmě nebyl problém, ale nic takového jsem neviděl (.NET Framework 2). Snad byl můj popis srozumitelný... Předem děkuji za radu nebo nějaké jiné návrhy.
|