Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 > >>

práce s Cyrilicí (kodování)

Potřeboval bych poradit s práci s cyrilicí. Mám data v DB, která jsou v pořádku, ale jsou v cyrilici. Pokud je načtu a zpracuji ve VB 6.5 a uložím zpátky do databáze, tak vložený text jsou jen &quot;?????&quot;. (Tedy pokud i data zkopíruji přimo do kódu ve VB a jsou v cyrilici tak se vloží jen...

VB6/VBA

4 odpovědí

30.06.2009 15:12

anonym

Download File

Mám nasledujúci kód na stiahnutie súborov pre aktualizáciu programu WebCl je WEBClient Adressa je cesta k súboru na serveri http://www......... Subor je názov súboru Počas sťahovania sa aktualizuje progressbar a ukazaje percentuálne priebeh sťahovania súboru. Všetko funguje, súb...

VB.NET

5 odpovědí

11.05.2009 16:35

anonym

ButtonBase

Dobrý den, ve fóru píšete možnost využití třídy buttonbase. http://vbnet.cz/forum-tema--459-komponenty.aspx Vlastní tlačítko jsem si vždy psal jako třídu děděnou od control. Kde přepisuji vlastnost onpaint a další. Vy používáte třídu buttonBase, ale já nevím jak ji správně použít. V m...

VB.NET

5 odpovědí

07.05.2009 6:39

Michal Plško

System.OutOfMemoryException: Out of memory.

Zmenšuji JPG fotky(cca 200kB jedna) ve webové složce: Můj počítač to zvládá, internetový server zahlásí &quot;Out of memory&quot; a označí řádek Chci toho po něm tolik? Děkuji za radu.

ASP.NET WebForms

6 odpovědí

03.05.2009 11:11

Petr S

DrawLine přes obrázek

Zdravím, mám problém s vykreslováním čar a překrýváním obrázku. Kód je následující: Dokud jsem tam nepřidal nahrávání obrázku, tak všechno fungovalo dobře, ale jakmile jsem chtěl ještě pod ty čáry hodit obrázek, tak mi to ten obrázek všechno překryl. Zrušil jsem i funkci, která se volala...

VB.NET, ASP.NET WebForms, Grafika

3 odpovědí

28.04.2009 20:16

David Burel

Převod stringu na název proměnné/proměnnou

Dobrý den, měl bych otázku ohledně používání stringu jako názvu proměnných. Uvedu příklad, mám soubor, kde je následující text A co bych potřeboval? Pomocí ParameterX v textovém souboru skládám &#39;věty&#39;, kdy X je pořadí ve &#39;větě&#39;. A pokud je u některého parametru za střední...

VB.NET, Algoritmy

3 odpovědí

28.04.2009 20:16

David Burel

DataGridView - ukládání dat do DB

Zdravím. Mám desktopovou aplikaci v VBNET 2005 EE s .NET Frameworkem 2.0. Na formuláři mám komponentu DataGridView, která je přes objekt BindingSource napojena na tabulku v DataSetu. DataSet plním z DB v MSSQL2005 EE. Chtěl jsem dosáhnout takové funkčnosti, aby se při každé změně řádkové pozice...

VB.NET

4 odpovědí

28.04.2009 13:03

Jaroslav Rajchl

Rada s VB 2008

Zdravím, riešim jeden problémik. Mám vytvorenú aplikáciu, ktorá je verejná. Potreboval by som spraviť niečo, aby som videl, koľko ľudí používa aplikáciu. Napr., aby po prvom spustení aplikácia zapísala niekam na moje ftp do súboru xyz.txt číslo... Čiže niekto zapne aplikáciu, xyz.txt bude obsa...

VB.NET

3 odpovědí

25.04.2009 13:36

Tomáš Herceg

Vícejádrové CPU

Dobrý den, jsem začátečník v programování a tak bych se chtěl zeptat, jestli je nějaký rozdíl v programování aplikace, když mám CPU s jedním a nebo více jádry. A jak případně napsat aplikaci tak, aby byla schopna využít maximální výkon CPU.

VB.NET

7 odpovědí

25.04.2009 13:34

Tomáš Herceg

Zjištění runtime komponent

Zdravím, dá se nějak zjistit, jaký komponenty potřebuje aplikace k běhu? Napsal jsem aplikaci v .net 3,5 sp1 + sql ce 3,5 + microsoft reports. Na jiným počítači jsem všechny tyhle komponenty nainstaloval, ale bohužel svoji aplikaci nespustím. Vyskočí jenom standardní dialog &quot;Odeslat zprávu o...

VB.NET

4 odpovědí

24.04.2009 16:24

anonym

Poslání souboru přes TCP

Zdravím, potřeboval bych poradit s posláním různých souborů jako obázky. Problém je v tom, jak mám programu na druhé straně říci, že bytový přenos už skončil(konec souboru). Když se posílá text, je to jednoduché, ale bytový stream? Existuje tedy nějáký jediný znak, který by to vyřešil. Díky za od...

VB.NET

2 odpovědí

23.04.2009 12:08

Dominik Madea

Z Excelu do SQL

Dobrý večer! Poradil by mi niekto, prosím, ako preniesť dáta z Excelovskej tabuľky do tabuľky vytvorenej v Microsoft SQL Server 2005? Za všetky odpovede vopred ďakujem.

SQL, Databáze, Office

6 odpovědí

22.04.2009 23:14

Lubos Blader

Excel (VB): uložení dat do sql databáze

Dobrý den prosím o příklad jak je možné vykonat sql příkaz (insert nebo update) z VB v Excelu. Jedná se o databázi MS SQL.

VB6/VBA

1 odpovědí

21.04.2009 13:41

Václav Antošík

Náhodný řetezec čísel a znaků

Dobrý den, potřebuji automaticky sestavit náhodný řetězec složený ze znaků A-Z a čísel 0-9 tak, aby byla malá pravděpodobnost opakování. Řetězec by měl mít délku přesně 7 znaků s tím, že by se měly střídat i pozice písmen a čísel, tzn. jednou např. vygeneruje program řetezec T2FG48A a potruhé ...

Algoritmy, .NET

1 odpovědí

21.04.2009 0:04

Ondřej Linhart

Změna velikosti formu

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Potřebuji vyvolat nějakou činnost v závislosti na změně velikosti formu, ale ani jedna z možností, které jsem zkoušel, mi nevyhovuje. Potřebuji, aby se kód spustil až po dokončení změny velikosti okno, tedy i při maximalizaci, nikoliv však při minimalizaci. ...

VB.NET

5 odpovědí

20.04.2009 10:05

Michal Plško

SQlite3 a PHP

Jak je možné v PHP komunikovat s SQlite3? S databází komunikuji zatím pouze z příkazového řádku: Jak je možné načíst z této databáze položky v php? Děkuji.

Offtopic

3 odpovědí

19.04.2009 12:53

Jan Fíla

Volanie metódy neznámeho mena

Ahojte, mám taký problém. Snažím sa vytvoriť ASP .NET stránku, ktorá je materská aplikácia. Do nej bude môcť užívateľ nahrať plugin, ktorý je MATLABom scompilovaná dll. Táto dll sa v asp stránke dynamicky nahrá a spustí sa príslušná metóda. Problém je, že ja dopredu neviem povedať, ako sa metó...

VB.NET

1 odpovědí

18.04.2009 22:37

Václav Antošík

Přidání vlastností registrace (Profile)

Dobrý den, rád bych požádal o pomoc s přidáváním doplňujících informací o uživatelích přes profile provider. Postupoval jsem dle Vašeho návodu na blogu s použitím providera od p. Valáška, ale nyní jsem zpět u původních vestavěných providerů. Pro přidávání uživatelů využívám CreateUserWizard, do ...

ASP.NET WebForms

5 odpovědí

18.04.2009 9:42

anonym

VBA onLoad?

Potreboval bych na zacatku scriptu ve VBA priradit hodnotu promenne. Ocividne nefunguje... Dik za rady

VB6/VBA

2 odpovědí

17.04.2009 9:40

Petr Žižka

Přenášení dat z SQL serveru

Zdravím, mám dotaz zda (a pokud ano tak jak) jde přenést databázi z jednoho SQL serveru na jiný. Jde mi o to že pracuji na projektu a jak to tak bývá jsem v časové tísni. Proto si chci brát práci domů. Jedná se ale o databázovou aplikaci, takže si musím přenést i data z SQL serveru. Na serveru js...

SQL

3 odpovědí

16.04.2009 16:04

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

<< < 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se