Nové téma
Nevíte někdo náhodou jak ve visual basic 6 udělat aby program fungoval jen do určitého dne a pak by se místo programu zobrazila jen tabulka s oznámením?
VB6/VBA
anonym
zdravím, jde nějak detekovat připojený disk v USB? Spustí to nějakou událost? Mám zařízení bez monitoru, které snímá data a čas od času k tomu někdo připojí USB flashku, aby stáhnul data. Toto bych rád zautomatizoval.
C#
Jakub Čermák
Dobrý večer, ještě mám jeden menší problém - když pomocí SpriteBatch v XNA kreslím nějaký text s diakritikou, vyhodí mi SpirteBatch chybu, že onen diakritický znak nepatří do fontu... Přišel jsem na to, že se obsah znaků ve SpriteFontu dá regulovat skrz XML obsah - od nějakého znaku, do nějakého...
VB.NET, XNA, Grafika
Petr Mánek
Potreboval by som poradiť ako vytlačím na jeden dokument kombináciu obrázkov a napísaného textu. Ďakujem.
VB.NET, Tisk
Tomáš Herceg
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je možné pomocí komponenty SerialPort ovládat jednotlivé výstupy a číst hodnoty z jednotlivých vstupů COMportu. Předtím (ve VB6) jsem to dělal pomocí knihovny RSCOM.dll Kdy jsem napsal např "DTR 1" a na výstupu DTR se objevila log. 1. Díky za pří...
VB.NET, I/O operace
Vítězslav Grygar
Jen bych rád jen poděkoval všem za tento úžasný web, jelikož jako jediný mně za několik dní naučil všeobecné základy Visual Basicu 2005 Expres Edition. Děkuji
Office
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li by nešlo udělat aby se při kliknutí na logo "vbnet.cz" otevřela domovská stránka (to samé co se stane při kliknutí na "Home"). Vždycky když chci přejít na domovskou stráknu kliknu intuitivně na logo (a text) a nic se nestane. Já jen jest...
Offtopic
Petr Doleček
Řeším teď jednu obecnější otázku. Mám DB a v ní několik tabulek. Jedna tabulka může mít tisíce záznamů, další desetisice a třetí statistice. Všechny jsou propojeny kaskádově relaci. Takže záznam z první tabulky může s sebou nést dalších X záznamů z druhé tabulky a každá z těhle kombinací může ...
Architektura, Databáze
Petr Žižka
Přeji pěkný začátek týdne a hned při pondělku mám jeden problém. Na svém počítači jsem odladil aplikaci, ale zjistil jsem že všem ostatním uživatelům ve firmě vyskoči vyjímka při pokusu otevřít OpenFileDialog. Netuším čím by to mohlo být způsobené protože všechno ostatní jim funguje bez problém...
VB.NET
Honza Dědek
Mám zase další problém okno se pořád načítá a nic
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Dobrý den, mám dotaz: je možné pomocí vb.net vytvořit aplikaci, která by dokázala blokovat nebo časově omezit běh cizí aplikace nebo aplikací? Pokud ano, jaké třídy by se měly použít? Díky za odpověď. Marcel Borna
VB.NET, Bezpečnost, WinAPI
Mohl bych se zeptat, zda lze přepisovat .txt soubory uložené na internetu??? Jestli by to šlo rad bych se dozvedel jak....
Dobrý den, mám asi úplně hloupý dotaz, ale jak můžu v komponentě listview testovat dvojklik levým tlačítkem myši a klik pravým tlačítkem myši na jednotlivé položky? stačí mi jen zjistit, na kterou položku se klikalo a jakým způsobem. Díky moc za každý příspěvek.
WinForms
Zdravím, dělám si takovou cvičnou aplikaci, na které bych se chtěl naučit pracovat s XML. Moje znalosti vycházají především z článku, který je zde na webu a něco málo z knihy o Visual Basicu. Ovšem narazil jsem na dva zádrhely. 1) Mám XML schéma na evidenci filmů a chtěl bych si napsat kód,...
Jan Novák
Zdravím, píšu si aplikace ve VB.NET a narazil jsem na problém. Snažím se k aplikaci připojit databázi, ale nějak se mi nechtějí vykonávat některé příkazy. Nehce mi to vzít příkazy typu UPDATE, INSERT a DELETE. Kód jinak funguje v pořádku bez chyb. Jsou to moje první pokusy s databáze...
VB.NET, SQL, Databáze
Aleš Michálek
Mam tento sub v časovači ale potřebuji udělat kdyz je promena stat uz podruhe za sebou stejna tak aby to okno nezobrazilo. Je mi jasne ze tak to fungovat nebude (ok = stat) : Public Sub Posta() Dim uziv As String = Form1.code.Text Dim stat = proxy.posta(uziv) Dim ...
VB.NET, WinForms
Chci se zeptat jak udělat aby webová služba zavolala nějakou funkci v klientovi ne naopak.
Dobrý den, mám celkem závažný problém. Nedávno jsem přeinstalovával Visual Studio 2008 z verze standard na verzi profesional. Od té doby všechno fungovalo, jak má. Jediným problémem bylo XNA studio 3.0, které jsem měl doinstalované do původního standard studia. Nová profesional verze mi odmítala...
XNA, Visual Studio
x
ASP.NET WebForms
Petr S
Mam takovy maly dataz Jde ve Visual Basicu vytvorit neco jako IM???
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít