Nové téma
Zdravím, ve VB6 bylo možné prvky ve formuláři indexovat, například mít 10 checkboxů a ve smyčce je přepínat atd. Jednoduše se toto pole vytvořilo kopírováním prvků, VB6 se zeptala při kopírování prvního, zda má vytvořit pole a bylo to. V .NETu tato vlastnost není, nezná někdo nějakou elegantní...
VB.NET
Vladimír Tomek
Ahoj vývojáři, potřeboval bych radu z oblasti vývoje počítačových her. Jelikož nemám v dané oblasti žádné zkušenosti, ocením, když mi dáte jakoukoliv myšlenku, která by mě nasměrovala správným směrem:-) (Jak jste postupovali, když jste začínali? Jaké technologie jste používali? Jaký je asi tak ...
Offtopic, Grafika
Tomáš Herceg
Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit ako upravim udalost DoubleClick, tak aby nesposobovala check polozky v zozname. Dakujem.
VB.NET, WinForms
anonym
Dobrý den,nevím,jestli je tento dotaz na správném místě,takže se omlouvám,pokud tomu tak není.Zajímalo by mě,jakým způsobem pracují aplikace na "čištění" RAM,jakým způsobem vlastně ramku "čistí" a zda se něco podobného dá napsat ve vb.net nebo v C# nebo je to doménou C++ a JAV...
Ondřej Linhart
Zdravím, narazil jsem na jeden problém který mi připadá podivný. Zřejmě špatně používám datový typ decimal. V tomto kódu bych čekal, že se mi vydělí 4/12 a výsledek se mi potom zaokrouhlí přes funkci round na 5 desetinných míst. Místo toho mi pořád vychází nula. Pokud je výsledek větší než ...
SQL
Dobrý den Můj dotas se týká komunikace po sériové lince. Potřebuji poslat bloky tří bytů z VB 2005express budou to 255, č.serva a velikost výchilky(0-254)poradí mi někdo děkuji Kovář Aleš
chtěla jsem se zeptat: pokusila jsem se v příkazovém řádku uložit zkompilovaný soubor Databaze.vb do adresáře bin z jiného adresáře. Přešla jsem do tohoto adresáře a napsala Napsalo mi to: vbc není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,spustitelného programu nebo dávkového souboru.
Na mém vývojovém pecku to jede normálně. Po nahrání na server to přestane jet. Vyzkoušel jsem odinstalovat na lokále ten SP1 frameworku, vyhodit to z web.config, znovu nainstalovat nově. Stejně nic nepomáhá. Mám momentálně na lokále v adresáři windows\assembly verzi microsoft.ReportViewer.WebForm...
Zdravím... Tak už jsem narazil na další problém, mám na formu umístěno pár obrázků (PNG), mají některé části průhledné -> což je fajn jen do té doby, než se dostane ta průhledná část nad jiný obrázek (PNG)! To průhledné se v tu chvíly stane neprůhledné a klidně mi to co je pod ním schová!!!! ...
Jirka Daněk
Zdravím, u nás ve firmě se chystá velký přechod z klasických PC na terminálové stanice (platforma citrix), takže zhruba 80% klasických PC bud obměněno. Pokud je zde někdo kdo s tím má zkušenosti, mohl by napsat nějáké postřehy a zkušenosti s touto platformou? Jde mi hlavně o případná úskalí, abyc...
Offtopic
Honza Dědek
Sestavil jsem dva komunikační programy. Doufám že se vám někdy budou hodit. ---I write and I write je program pro komunikaci přes TPC/IP. Ten jsem sestavil díky seriálu o kreslící tabuli od pana Tomáše Jechy. Jen jsem do něho nedával vůbec metodu " ProvedPrikaz " :-) ( všechno je ve ...
David Kitner
Vím o webu connectionstrings.com ale našel jsem zajímavý článek ohledně Conn. Stringů zde: http://www.vkinfotek.com/connectionstring.html
Ondřej Ondryáš
Zdravím, dělám si RSS kanál pro svou stránku a když generuji RSS, tak mi to u některých českých znaků nic nevrací :-( Resp. nejedná se o české znaky, ale o jejich entity. Například mám Jedné se o písmenko "é" ... ovšem nic mi to nevygeneruje a vrátí "Internet Explorer cann...
ASP.NET WebForms
Stahuju obrázek z internetu pomocí funkce Potřeboval bych vědět, jak ošetřit situaci, když obrázek neexistuje. Jestli funkce třeba vrátí nějakou hodnotu, když obrázek neexistuje a tu odchytit. Prostě aby se nekousnul program s chybou :( Díky :)
Konstruktor třídy BitConverter definuje public static readonly bool IsLittleEndian = true; a pak všechny metody, které to využívají počítají s LittleEndian řazením bytů. Já mám ale data s řazením BigEndian (data načtená z PLC Siemens) a rád bych využil tuto třídu, protože v ní jsou vše...
C#
Jakub Čermák
Zdravím, tentokrát se můj dotaz vůbec netýká programování. Jedná se spíš o hypotetický dotaz. Dočetl jsem se, že při vstupu do USA vám mohou zkontrolovat přenosná média (včetně mobilu) zda se tam nenachází nějáký nelegálně získaný obsah. A protože plánuji USA navštívit, chtěl jsem se zeptat zda ...
Vážně nechápu, proč Internet Explorer (mám 8) odesílá tento HTTP požadavek: , konkrétně: . Nevím, jestli je IE Mozilla/4.0, ale potom je tam zase ( v závorce ) MSIE 8.0;, takže nevím...
Dobrý den. Mám ve formu tři TextBoxy. Dva jsou nabindované na položky v databázi, z toho jeden je Enabled=False, protože hodnota v něm se mění z nějaké funkce po stisku nějakého buttonu nebo při přechodu na další položku databáze (čili není možné ho editovat přímo). Druhý nabindovaný je mož...
Jan Novák
Vo svojom projekte mám Combobox1, Combobox2, database1.mdf s tabuľkami Table1 a Table2. Table1: IdTbl1 Itemtbl 1...........a 2...........b 3...........c Table2: IdTbl2 ItemTbl1 ItemTbl2 1...........a...........aa 2...........b...........ba 3...........a...........ab 4..........
Lubos Blader
Mám textové pole o obsahu např.: "Ahoj<b>Pokus</b>", chtěl bych z tohoto textu odstranit veškeré znaky které jsou mezi ostrými závorky<>, aby mi tedy zbylo "AhojPokus", je to nějakým způsobem možné?
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít