Nové téma
Zdravím všechny, potřebovala bych obnovit databázi (zákazník je bordelář - potřeboval nahrát fotky a vymazal backupy - no comment). Domnívám se, že se připojím jako 'sa' na 'master' a zkusím pustit uloženou proceduru sp_resetstatus, ale to je asi vše, co vím. Poradí mi někdo?...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
(kopiruji z jine diskuze, kde jsem bihzel nedostal zadnou odpoved) Zdravím, dobří lidé Dal jsem si za úkol vytvořit velice jednoduchou aplikaci. Na straně PDA bude aplikace zpracovávající XML soubor. Na straně druhé bude aplikace do které bude zadávat uživatel informace. Pokud uživatel...
C#, XML, Compact Framework
anonym
Moje aplikace, která ve Visual Studiu 2005 bezproblémově pracovala. Po přechodu na VS 2008 mi studio hlásí následující: "Type ´Excel.Application´ is not defined" Mám přidanou referenci Microsoft.Office.Interop.Excel Naimportován mám jmený protor : Používám následující dekla...
VB.NET, Office, .NET
Ondřej Linhart
Zdravím zkouším propiji VB.net s Access databasí... A zkouším jednoduché příkazai jako insert,delete,update Ale právě Update se mi nedaří Kod proběhne v pohodě, ale v databasi nic enupraví...
VB.NET
Zdravím, chtěl bych se zeptat na to, co všechno je potřeba dát uživateli (jaké soubory) při publikování aplikace. Vím že se říká že by se mělo publikovat vše co je ve složce Release. V současné době dělám to, že pokud mám aplikaci která využívá pouze knihovny frameworku a vše mám přibalené v exe ...
Offtopic
Dobrý den, potřebuji zjišťovat číslo hardware z počítače. To mám již vyřešeno, ale potřeboval bych to samé dělat i na Macintoshi na kterém běhá zároveň i Windows a standartní řešení nefunguje. Neměl by jste někdo typ kde hledat řešení? Předem mnohokráte děkuji
Dobrý den, chtěl bych v ListView zobrazovat položky jak to nabízí Průzkumník, ale není mi jasné jak řešit zobrazení miniatur. (Miniatury, Vedle sebe, Ikony, Seznam, Podrobnosti) Zajímalo by mne jak se toto řeší. Předem děkuji
VB.NET, WinForms
Dobrý den, možná se zeptám úplně hloupě, ale nedá mi to. Začínám s ASP.NET a VB.NET a potřeboval bych zobrazování stránek bez HTML hlavičky a celkově bez všech tágů. Například.: Místo <html> <head> . . . </head> <body> . . . Ano . . . </body> &...
ASP.NET WebForms
Tomáš Herceg
Napadl mě takový obecný dotaz. Netušíte někdo jak je to celkově s popularitou vývojových prostředí pro WIN desktopové aplikace? Jestli to vůbec lze nějak odhadnout? Jak je to třeba s popularitou VS oproti třeba Delphi? Využití .NET oproti jinému přístupu (Java, apod.)? P.
Zdravím všechny přítomné. Mám jeden dotaz. Ve spoustě aplikací mají scrollbary různou barvu i vzhled. Nevíte, jak se dá barva nastavit, popřípadě jak lze změnit jeho vzhled? Samozřejmě, že lze použít knihovny se skiny, těch je na internetu spousta. Bohužel jsou většinou dost drahé. budu Vám vd...
Zdravím. Mám textbox a tlačítko. Na událost tlačítka mám nastavené: Toto mi ale ten text Neco přidá na konec. Já bych potřeboval, aby se to Neco vložilo přesně tam, kde je ten blikající textový kurzor. Tj, tam, kde právě budu psát, třeba na tředím řádku, ... Nevím jak to udělat. Mohly...
Ondřej Brožek
Prosím o radu, když ve Visual basicu 6 z ini souboru vyčtu textový řetězec pomocí funkce GetPrivateProfileString ta mi vrátí řetězec dlouhý tolik znaků kolik je v proměnné nSize. Jak se zbavím těch přidaných znaků? Vyčítám tak z ini souboru názvy a funkce Trim mi ty přidané znaky neodstraňuje. No...
VB6/VBA
V module mam naimportovanu fnc a k nej structuru a potom to volam z tlacidla Problem je v tom, ze aj ked mam szPname definovane ako fix s velkostou 128, aj tak mi to stale orezava na 32 znakov (posledny je null char). Neviete ako to napravit a dost cely string, ktory tam mam definovany?
Dobrý večer! Pokušam sa pripojiť k databáze cez OleDbConnection a dostanem túto hlášku. The 'Microsoft .Jet.OLEDB.4.0' provider is not registered on the local machine. Možte mi, prosím, poradiť?
ADO.NET, Databáze
Ve VS2005 se mi české znaky zapisují jako escape sekvence. Zobrazují se korektně, ovšem při editaci zdroje to není moc přehledné. Pokud vložím české znaky v editaci zdroje, nemění se. Při exportu z GridView do souboru se exportují jako escape. Soubor má nastaveno kódování 1250. Mám špatně nast...
Dobrý den, měl bych prosbu. Mám úkol komunikovat se sériovým zařízením. Upozorňuji, že jsem zatím s žádným nadělal. Úkol je nastavit a přečíst hodnotu. Př.: vypadá takto: Write: 40H, 01H, 1, 250, hodnota vrátí: A4H Read: 40H, 81H, 1, 250 vrátí: hodnota H/L...
VB.NET, Hardware
Michal Plško
Zdravím pánové Mám takový celkem jednoduchý prográmek, který se zabývá správou parkování. Konkrétně je na jedné stránce řešeno přidávání a upravování parkovacích lokalit. Na další stránce seznam parkovacích lokalit s filtrem a na třetí stránce zamlouvání parkovacích míst v příslušné lokalitě. ...
Dobrý den, rád bych ve své aplikaci využil checkedListBox (ovládací panel aplikace) ale aby měl rozšířené funkce, aby se daly jednotlivé skupiny zaškrtávacích políček rozbalovat a sbalovat, něco podobného, jako je třeba toolbox ve visual studiu. Je nějaká jiná komponenta a nebo by to šlo udělat...
Komponenty
Ve VB.NET 2008 EE jsem dělal pokusy s rychlostí matematických operací (především s Doublem) a objevil jsem přitom zvláštní věc. Když jsem nechal běžet prázdný cyklus, tak vycházel čas na jednu smyčku asi 3,2 ns (měřeno několikrát, rozptyl cca +- 0,2 ns). Když jsem však vy cyklu provedl operaci...
VB.NET, Optimalizace
Michal Koutný
Dobrý den, potřeboval bych naprogramovat dokovatelné panely. Neměl by jste někdo nějaký typ kde se inspirovat, kde by se dalo nastudovat jak se to řeší. Nebo je lepší pořídit nějaké hotové komponenty s těmito vlastnostmi? děkuji
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít