RichTextBoxes vertical srollBar   otázka

VB.NET

Dobrý den,

1)

mám tři sloupce nějakých dat. Těch dat je docela hodně.

Prostřední sloupec potřebuju dynamicky formátovat.

Levý a pravý sloupec jsou pevně spjaty vždy s aktuální řádkou prostředního sloupce(je to celé vždy jeden řádek).

Jediné řešení které mě napadlo je přidat vedle sebe tři RichTextBoxy, které by měly jeden společný scrollBar. Prostřední sloupec by se mi pak dobře formátoval, protože bych nemusel odečítat znaky z levého a pravého sloupce, kdyby TextRichBox byl jen jeden.

Jenže nevím jak to udělat.

Za radu předem děkuju!

PetrS

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To jsou data z databáze kde řádky představují jednotlivé záznamy?

Je to DUMP. Tzn.:

+Offset 00000000 00000000 00000000 00000000 *........*

První sloupec se skládá z ofsetů

Druhý to jsou ta data, v tomto případě ty nuly

Třetí sloupec pak "charakterové vyjádření dat" od hvězdičky k hvězdičce.

Já potřebuju různě formátovat ta data, podle polohy kurzoru(To zmáknu). Proto si myslím že budu potřeovat richTextBox.

Myslel jsem že dám tři vedle sebe do nějakého kontejneru, zakážu jim scroll a tomu kontejneru dám jedem scroll, který bude posouvat všemi richTextBoxy.

Tedy potřebuji mít dva RichTextboxy vedle sebe, první textbox bude mít zakázány Scrolls, druhý bude mít povolený vscroll.

Pokud budu pohybovat vscrollem jednoho textboxu, jak udělám aby se mi stejně pohyboval i první richTextBox?

Nějak na to nemůžu přijít.

PetrS

Tak ještě jiná varianta která mě napadá.

Mám tři Rtexboxy uvnitř jednoho Rtexboxu. Vnitřní Rtextboxy mají fixní rozměry. Jak udělám aby když šipkou dolu u jednoho vnitřního RtextBoxu prohlížím text, aby skroloval ten hlavní Rtextbox se všemy vnitřnímy?

PetrS

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback