Jestli jsem to pochopil správně, tak Visual Studio Vám nevygeneruje všechny typy dotazů? Já bych se přikláněl k tomu napsat si tyto dotazy ručně. Příjde mi totiž že s těmi automaticky vygenerovanými jsou jen problémy. Ne vždycky se vygenerují a taky mám vždycky špatný pocit, že se děje cosi na pozadí a já nad tím nemám kontrolu. Malinké popostrčení jak se spojit s SQL serverem a načtená data dostat do dataGridView:
Dim connectionString As String = "SERVER=jmeno_serveru;DATABASE=jmeno_database;UID=jmeno_uzivatele;PWD=heslo" 'connection stirng
Dim sqlConnect As New SqlClient.SqlConnection(connectionString) 'spojení s databází
Dim dtVyslednaData As DataTable = New DataTable
Dim dtAdapter As SqlClient.SqlDataAdapter = New SqlClient.SqlDataAdapter
Dim dotaz As SqlClient.SqlCommand = New SqlClient.SqlCommand
With dotaz
.Connection = sqlConnect
.CommandType = CommandType.Text
.CommandText = "SELECT * FROM moje_tabulka ORDE BY id "
End With
dtAdapter.SelectCommand = dotaz
Try
dtAdapter.Fill(dtVyslednaData) 'otevře spojení a naplní dataTable daty
Catch
'ošetření všeobecné vyjímky
Finally
sqlConnect.Close() 'zavření spojení (pokud nenastane vyjímka spojení je uzavřeno automaticky)
End Try
Me.dataGridView1.DataSource = dtVyslednaData 'napojím dataTable na dataGridView a tím zobrazím načtená data.
Je to samozřejmě pouze ukázkový příklad a je tam ošetřena pouze všeobecná vyjímka. Ale něják takto se jde spojit s databází. Pokud by jste měl problém s connectStringem tak na zde http://www.connectionstrings.com/ naleznete návod jak se připojit k různým databázím.
|