Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 > >>

Konverze mezi kódovými stránkami

Ahoj mám takový problém, v vb6 jsem pracoval na jednom projektu, který přejímal data ze staré dosovské aplikace, aměl jsem následující kod pro převod do windows - jedná se mi jen o převod znakových sad no a zákazník se v poslední chvíli rozhodl že ne vb6 ale vb.NET a mne se nedaří narychlo v...

VB.NET, .NET

12 odpovědí

29.05.2009 18:00

anonym

VB .NET a databázy

Dobrý večer! Akosi mi chýbajú na týchto stránkach, pre nás začiatočníkov, články o využití databáz vo VB .NET. Pričom si myslím, že VB .NET je v tomto veľmi silný. Sú tu síce výborné články od Tomáša Jechu, ktoré sa venujú SQL Serveru a tak isto od Tomáša Hercega, ktoré sa venujú ASP .NET s nádh...

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

31.03.2009 10:18

anonym

Web User Control a reprezentace vlastností v návrhu

Dobrý den, vytvořil jsem si Web User Control, který obsahuje Label a TextBox. Po vložení Controlu na stránku bych chtěl, při nastavení LabelText=&quot;Jméno&quot; Width=&quot;80&quot; Text=&quot;Test&quot;, aby se tyto vlatnosti reprezentovaly v návrhovém režimu. Jde to? Stránka: Control:

ASP.NET WebForms

4 odpovědí

19.03.2009 16:21

Tomáš Herceg

DataGridView select

Zdravím všechny nadšence, potřeboval bych radu. Mám DataGridView který mi po otevření Formu načte celou DB. Potřeboval bych ale, abych si poté mohl zobrazit jen některá data. Např když do textboxu napíšu Jan, tak aby se mi zobrazily jen jména kde je Jan. Nějak si s tím nevím rady. Používám SQL ...

VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze

6 odpovědí

19.03.2009 16:19

Tomáš Herceg

Vyhledávání

Řeším přihlášení do programu. Mám tabulku Prihlaseni, která obsahuje sloupce Login, Heslo. Na přihlašovacím formuláři mám pole login a heslo. Jakým způsobem podle loginu lze vyhledat heslo v tabulce? Děkuji za rady

SQL

7 odpovědí

19.03.2009 16:17

Tomáš Herceg

Práce s datumem

Lze napsat nějaký kód, kterým bych z vloženého aktuálního datumu ( funkce DNES ) vybral pouze měsíc a pouze rok??? Děkuji...

VB6/VBA, Office

6 odpovědí

17.03.2009 19:15

Graňák Pavel

Usporiadanie udajov v DatagridView

Caute ma nasledujuci problem: mam na forme datagridview, v ktorom zobrazujem meno a priezvisko clenov. Nasledne ak kliknem na nejakeho clena tak sa mi otvori novy form s detailami clena. Problem je v tom ze ak dam nejako inac preusporiadat zaznamy v gride, tak ked klikenm na zaznam tak sa mi otv...

VB.NET, WinForms

3 odpovědí

17.03.2009 17:20

Ján Holub

Rychlost .NET

Zdravím, teď jsem četl 1. díl seriálu &quot;VB.NET od začátku&quot;. Je v něm napsaný že se program přeloží do mezikódu a při prvním spuštění se zkompiluje přímo pro daný počítač. Chtěl bych se zeptat, jestli když např. spustím program na &quot;počítači&quot; Intel Core2 (program se zkompiluj...

Optimalizace

8 odpovědí

17.03.2009 16:44

Petr Doleček

Vice vlaken, ano ci ne?

Nemam zkusenosti s vice-vlakny, ale zaujal me priklad nasazeni vice-vlaken v situacich, kdy nejaky objekt dela narocnou operaci (zpracovava vice souboru, apod.) a my potrebujeme aktualizovat progress bar na formu. Tohle jsem vzdy zatim resil pomoci udalosti. Tj. objekt ktery delal intenzivni p...

VB.NET, Threading

17 odpovědí

17.03.2009 10:26

Petr Žižka

Práce se zvukem ve VB.Net

Dobrý den, jen čistě teoretický dotaz: do jaké míry je ve vb.net možné pracovat se zvukem? Konkrétně, je-li např. možné zpracovávat vstup z mirofonu a pod. nebo je lepší obrátit se rovnou na C++ nebo Javu (nebo by pomohly API?)? Předpokládám, že C# na tom bude z tohoto hlediska asi podobně. Dě...

VB.NET

5 odpovědí

17.03.2009 6:57

anonym

Doučení databáze

Ahoj, hlednám někoho, kdo mě naučí základy v programování databáze. VB.NET zvládám, jen databáze mi dělá problémy. Najde se tu někdo takový. Samozřejmě veškerý čas zaplatím, jem schopen dostavit se kamkoliv po ČR.

VB.NET

3 odpovědí

16.03.2009 17:59

Petr Žižka

Vytvoření registrovatelné DLL

Mám vytvořenou knihovnu s nějakými funkcemi. Tuto knihovnu, resp. její funkce potřebuji využívat v software (který není z mé dílny), ale je schopen ji používat. Je to vlastně customizace software. Podminkou však je, že knihovna bude zaregistrována použitím regsvr32 a následnou editací klíče v reg...

VB.NET

3 odpovědí

16.03.2009 13:58

Petr Žižka

Inno Setup - Silent mode

Ahoj, nemá někdo zkušenosti s Inno Setupem? Konkrétně, jak v kódu zjistit, že se spouští v silent režimu pro tichou instalaci a uzpůsobit tomu i průběh instalace kódem (například vyskakování oken atp.)? Popřípadě, jestli někde existuje manuál funkcí, které Inno Setup při scriptování nabízí. D...

Offtopic

1 odpovědí

15.03.2009 11:21

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Regulární výraz

Dobrý den, pomohl by mi prosím někdo sestavit regulární výraz pro text: x.x x.x.x.x x.x.x.x.x.x x.x.x.x.x.x.x.x ........ kde x je číslo od 0 - 999 zacatek se da testovat jako: konec jako: ale jak na střed textu kde se opakují čísla oddělená tečkami, může jich být libovolný su...

Regulární výrazy

2 odpovědí

15.03.2009 10:57

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Je to efektivní?

Docela jsem si oblíbil Regexp třídu, ale mám obavy, zda ji někdy nepoužívám zbytečně moc. A tak se s vámi podělím a třeba mi poradíte nějaké rychlejší/lepší alternativy. Problém 1. Vyčištění řetězce od nežádoucích znaků. Lze následující kód zapsat bez použití regexp? Problém 2. Dále, když h...

VB.NET

1 odpovědí

14.03.2009 9:37

Tomáš Herceg

Jak vytvořit COM knihovnu?

Kvuli jedné aplikaci ve VBA potřebuji udělat malou COM knihovnu a zkouším ji vytvořit přes vb.net. Použiju template pro COM knihovnu a vše se zkompiluje a zaregistruje. Po zkompilovani, knihovnu vidim v referencich (VBA) a take v registrech jako řádně zaregistrovanou. Ale když ji zkoušim použí...

VB.NET

2 odpovědí

13.03.2009 22:52

Petr Žižka

Události tlačítka 'Start'

Zdravím, zajímám se o to, jak umožnit svému programu zjistit, že bylo kliknuto na tlačítko Start, a případně, jak skrýt nabídku, jež se ukáže. Děkuji

Offtopic, WinAPI

2 odpovědí

13.03.2009 16:55

Jan Novák

Myš & data přes COM?

Prosím, jak by se jednoduše dalo hýbat kurzorem myši na základě dat přijímkaných přes sériový port? Chtěl bych na COM z AVRka poslat třeba dX odpovídající změně polohy v X a pak podobně dY. Díky za případnou nápovědu :o) Joe

I/O operace, .NET

4 odpovědí

13.03.2009 11:32

Petr Doleček

Kombinace

Dobrý den, jak by měl vypadat kód na vypsání různých kombinací? Přesněji: Uživatel zadá číslo, které znamená max. délku řetězců z písmen, které jsou již zadány. Např: Mám znaky A, B, C, uživatel zadá 3: Program by měl vypsat: A,B,C,AA,AB,AC,BA,BB,BC,AAA,AAB,AAC,... až do CCC. Já bych si znaky ...

VB.NET

1 odpovědí

12.03.2009 20:15

Petr Mánek

Chyba s FindControl

Zdravíčko. Potřebuju poradit: Mám aplikaci, která využívá ListView. V ItemTemplate mám Label a LinkButton, které se mají zobrazit jenom pokud je člověk přihlášen jako admin. Takže je to Což mi dává tuto chybovou hlášku: Object reference not set to an instance of an object a NullReferenceE...

ASP.NET WebForms, Architektura, Bezpečnost

3 odpovědí

12.03.2009 20:03

Jakub Lédl

<< < 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se