Nezlobte se, prosím, na mne, ale to co píšete je úplná blbost. Možná byste mohla přesněji popsat, o co vám jde. jaké příkazy máte v tom bloku "hodně příkazů"???: 1. jak jsem již psal, rozlišujte, prosím, zaokrouhlování a formátování textu. Zaokrouhlení znamená "ořezání" čísla o méně významné číslice od zvolené přesnosti (1,233 -> 1,23). tato operace mění hodnotu čísla, proto je rozdíl, počítám-li s číslem původním, nebo zaokrouhleným. Naopak formátování slouží pouze k získání "pěkného" výstupu čísla téhož, ale nemění jeho hodnotu. Proto je úplně jedno, počítám-li s hodnotou 1,2 nebo 1,20 - vždy dostanu stejný výsledek (jde-li tedy o matematické operace). 2. Přečtěte si něco o proměnných, k čemu slouží a jak fungují. Proměnné jsou to právě proto, že je do nich možno vložit "proměnnou" informaci, proto Váš příklad se 3 proměnnými pro totéž svědčí o totálním nepochopení úplných základů. Mám-li tedy jednu proměnnou, v tomto případě textovou, mohu úplně klidně napsat něco na ten způsob:
If promenna ma 0 des. mist then
promenna = promenna + ".00"
else if promenna ma 1 des. misto
promenna = promenna + "0"
end if
hodne prikazu (se zapojenim promenne)
(je to pouze názorný příklad, jinak se to dá napsat podstatně lépe. 3. Pokud pod tím blokem hodne prikazu mate na mysli nějaké výpočty, pak veškerá vaše předešlá námaha stejně výjde vniveč, protože se Vám vaše (stringová) proměnná, bez ohledu na to, kolik jste za ni připojila nul, stejně přetypuje na proměnnou číselnou, u které se nevýznamné nuly stejně odstraní. Takže, shrnuto a podtrženo, vyjasněte si především, čeho chcete nebo potřebujete dosáhnout.
|