Nové téma
Nevíte, jak číst data z joystiku přes Windows API?
VB.NET
anonym
Potřeboval bych script na spuštění timeru tlačítkem. S visual basic 6 nedělám moc dlouho. Předem děkuju.
VB6/VBA
Ondřej Ondryáš
Dobrý den, používám linq to datasets a narazil jsem na chybu se kterou si nevím rady. Potřebuju vyfiltrovat zaznamy, abych je mohl upravit. Filtrování probíhá podle sloupce PSČ. A tady je právě ta chyba, sloupec psč je typu integer a AllowNulls:YES. Při spuštění linq dotazu vyskočí chyba konverze...
LINQ, Algoritmy
Tomáš Herceg
Zdravím a prosím o radu. Pro výpis dat z databáze (cca do 80 záznamů dle podmínky) na ASP.NET stránku používám GridView. Tento GridView je následně určen pro tisk tzn. v Internet Exploreru náhled tisku a tisk dvou stránek. Vlastnost GridLines = Both zapříčiní, že záznamy v tiskové sestavě jsou od...
ASP.NET WebForms
Dobrý den, prosím jak vypíšu seznam přihlášených uživatelů na stanici Win XP? Popřípadě jak zjistím, že uživatel se již přihlásil do systému? Děkuji a s pozdravem Tomáš
Ondřej Linhart
Mam textovy retezec napr. 3+6-4 a potreboval bych ho vypocitat. Napadlo me akorat prevest na cislo pomoci val(), jenze to prevede znaky pouze k prvnimu operatoru. Program je v VBA. diky za rady
Petr Žižka
Dobrý den Jsem v této oblasti začínající a již zhruba týden nemohu najít nic kolem vyhledávání v databázi.Jedná se mi konkrétně o zástupné znaky pro vyhledávání řetězců v databázi (QUERY FILTER - VISUAL BASIC 2008 EXPRESS) . Jediné na co jsem přišel je že při zadání zástupných znaků do filt...
Jak nasledujici promennou cislo zpristupnit celemu programu psanem ve VBA? Logicky me napadlo: Jenze to nefunguje :-( Poradi mi nekdo? dik
Honza Dědek
Zdravím Mám drobný problém. Mám script který mi do hlavičky přidává nějaké věci. Když ale někde použiji Server.MapPath, například: Server.MapParh("~/Directory/Neco.format"); tak se dočkám výsledku: C:\Documents and Settings\...\...\.......\Directory\Neco.format nevíte prosí...
Zdravím, chci se zeptat jak nejsnadnějí oddělit datovou vrstvu od prezentační. Nechci abych měl v kodu stránky přímo SQL dotazy (SelectCommand, InsertCommand .... )
ASP.NET WebForms, Architektura, Databáze
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jak správně dělat HTML Hlavičku v ASP.NET. Myslím tím dynamické meta tagy, které by měly být dynamické ( které by bylo dobré aby si uživatel nějak sám nastavil v adminu, ...), jak třeba přidat javascriptové soubory, když neznám přesnou cestu a v tagu script src n...
Dobrý den, potřeboval bych poradit se sestavením linq dotazu. Už nad tím bádám nějakou dobu a zatím nejsem schopný nic pořádného vyplodit. o co jde? mám tabulku:tab skupina(string) hodnota1(int) hodnota2(int) hodnota3(int) hodnota4(int) hodnota5(int) výsledek dotazu nebo dotazů by mě...
VB.NET, SQL, LINQ
Dobrý den,mám problém u nového pc. Mám nainstalován operační systém Windows Xp Home Edition Sp3.Můj hardware: Amd Athlon 64x2 , 2gb ram, grafika Ati Radeon Hd 3800 series,a M2N základová deska.Nainstaloval jsem originální ovladače přiložene k počítači.Ovšem ani po instalaci všech ovladaču mi nejd...
Offtopic
David Kitner
Zdravím, narazil jsem na potřebu změnit barvu pozadí a barvu textu v hlavičce dataGridViewu (defaultní nastavení barev působí v aplikaci rušivě) a bohužel jsem zde narazil. Našel jsem zde vlastnost ColumnHeaderDefaultCellStyle kde by tyto vlastnosti měli jít změnit. Změna se mi ukáže dole na kon...
VB.NET, WinForms
Zdravím, pomocí OleDb(connection,dataAdapter,command) nacitam z excelu tabulku do DataSetu (všechno je textově). Používám C#. Potřeboval bych zjistit duplicitní řádky v zadaném sloupci a ty pak uložit do jiné tabulky. Vygooglil jsem nějaký postup (http://www.kasman.sk/index.php?id_clanku=1...
C#, ADO.NET, Databáze
Můžete mi poradit, kde sehnat "LINQ preview" do Visual studia 2008, abych tam dostal nové projekty typu "LINQ Console Application", "LINQ Library", ... ? Bude to chodit v Express CSharp? Našel jsem něco (tuším May2006) ale to je do VS2005, já potřebuju 2008. ...
C#, VB.NET, LINQ, Offtopic, .NET
Dobrý den, navrhuju databázy a narazil jsem na problém. Nejde mi vytvořit cizý klíč mezi tabulkami. Vypisuje tuhle chybu:The referential relationship will result in a cyclical reference that is not allowed. tabulky by měli vypadat takhle Hraci - ID (PK) -Klub (FK - Kluby.ID) Kluby - ID (P...
Databáze
Dobrý den, poradil by někdo jak použít ngen.exe pro úpravu kódu pro specifický PC a OS WinCE5.0 Děkuji
Michal Plško
Dobrý den, mám aplikaci, ve které mám picturebox a do něj uživatel může něco vykreslit. V konstruktoru formu si tedy vytvořím instanci třídy Bitmap a té předám velikost daného pictureboxu. dále pak v příslušné události mouse move nad pictureboxem vytvořím objekt Graphocs příslušné bitmapy a kre...
VB.NET, WinForms, Grafika
Zajímalo by mne jestli je možné vytvořit (rozumně jednoduše) vlastní DialogResult. Jedná se mi například o použití při výzvě k uložení dat formulářů. Např. pro tlačítka: Yes YesToAll No NoToAll Cancel Přijde mi, že vytvoření vlastního DialogResultu by bylo nejpřehlednější. Před...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít