Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 > >>

Ukládání pozic kurzoru

Dobrý den. Mám tento kód: Tohle ukládá samozřejmě jen aktuální pozici. Jak uložit pozice kurzoru tak, aby se vytvořil seznam těchto pozic ze kterých by se následně dalo čerpat? Díky za radu. M.B.

VB.NET, WinForms

6 odpovědí

03.03.2010 7:46

Radek Červinka

Změna connectionstring vytvořeného designerem

Zdravím, vytvořil jsem v designeru DataSet. Vygeneroval se mi samozřejmě connectionstring, ale já bych potřeboval, aby se měnil v závislosti na uživatelově nastavení (například se může měnit adresa databázového serveru, na který se vzdáleně přistupuje). Problém je, že connectionstring, která se ...

C#

7 odpovědí

15.10.2009 7:43

Honza Dědek

Text v Richtextboxu

Dobrý den, mam další hloupý dotaz,ale celkem to potřebuju vědět k dokončení projektu.Dělám HTML editor (funkce už mám) potřebuji vědět jak skládat text.Mám tlačítka s jednotlivými tagy.V tlačítku jsem měl původně tento kód. bohužel po každém stisku jiného tlačítka se mi richtextbox přemazal.To j...

VB.NET

12 odpovědí

07.04.2009 14:30

David Kitner

Pohyb textu spolu s kurzorom myši po Pictureboxe

Dobrý deň, mám tento problém. Užívateľ programu si do picture boxu natiahne obrázok do textboxu napíše text. Text treba umiestniť do obrázku na nejaké miesto (väčšinou vždy iné). Najlepšie by bolo text posúvať spolu s kurzorom myši po pictureboxe tak aby nemazal obsah pictureboxu (obrázok, prípad...

VB.NET, WinForms, Grafika

15 odpovědí

26.03.2009 10:12

anonym

vyhledávání(filtrování)

Ahoj, mam problem s jednoduchym filtrovanim. Jedna se o toto: Kdyz to zadam takto,tak se mi pomoci textbox3 filtruje tak,ze kdyz necham pole prazdne,tak se mi zobrazi vse,coz je spravne. Pokud vsak do textbox3 zadam cislo se zacinajicim znakem treba 1,coz v databazi je,tak se nezobrazi nic. ...

ASP.NET WebForms

3 odpovědí

12.03.2009 13:04

anonym

Kopírování obrázku pixel po pixelu

Dobrý den. Prosím o radu Spojit a různě kombinovat obrázky se mi už daří, ale nevím jak vzít jeden obrázek a z něj vytvořit nový obrázek pixel po pixelu. Chtěl bych třeba ukládat pixely v opačném pořadí a udělat zrcadlový obraz. Samotný proces bych uměl, ael vůbec nevím jak načíst pixel nap...

VB.NET, WinForms, Grafika

5 odpovědí

06.03.2009 21:57

Petr Mánek

Výběr řádku Word tabulky s obsahem

Jak vyberu z Word tabulky všechny řádky obsahující slovo &quot;Podmínka&quot;??? Děkuji.

VB6/VBA

7 odpovědí

06.03.2009 10:32

anonym

čeština v CSV souboru

Zdravím, prosím (opět) o radu:) Pomocí kódu níže načítám do dataTable CSV soubor. Vše se načte OK až na české znaky. Přitom když soubor otevřu ručně například v excelu, české znaky jsou zobrazeny korektně. Četl jsem zde i diskuzi kde zazněla rada otevřít soubor a uložit s jiným kódováním. To ale ...

VB.NET

5 odpovědí

06.03.2009 7:41

Honza Dědek

Problémy s providery

Dobrý den, zkoušel jsem vytvářet projekt podle článku od pana Hercega Píšeme Webovou aplikaci a narazil sem na pár problémů, když sem ji chtěl modifikovat. 1. Jak můžu přenastavit Altaris Simple Web Providery, protože při změně tabulky Uživatelé mi to hned hlásí chybu. V tabulce jsem vymazal p...

ASP.NET WebForms

3 odpovědí

05.03.2009 22:58

anonym

Sledování stavu COM portu přes VBA(Excel)

Nejsem tak zdatný v programování OOP, snažil jsem se najít nějaké informace na NETu, ale bez úspěchu (zejména pro VBA). Konkrétně: k PC (Windows 2000) mám připojenou čtečku karet do COM5 na adresách 9000h-9008h. Připravuju tabulku pod Excelem, která potřebuje kartu přečíst a data dále zpracovat ...

VB6/VBA

2 odpovědí

05.03.2009 8:29

anonym

textBox automatická šířka

Dobrý den, zajímalo by mě jak nastavit šířku textBox tak, aby text v něm byl vždy čitelný a nic nechybělo. něco jako: Děkuji mnohokrát za odpověď. Petr

VB.NET, WinForms

9 odpovědí

04.03.2009 14:32

anonym

Výběr

Jak vyberu z Word tabulky všechny řádky obsahující slovo &quot;Podmínka&quot;??? Děkuji.

VB.NET

4 odpovědí

04.03.2009 11:03

anonym

Mam dataz, je možné, aby se z visual basicu odeslal nejaky text na e-mail??? Dekuji

VB.NET

1 odpovědí

04.03.2009 10:19

anonym

Průvodce pomocí TabControl

Dobré ráno, ve své aplikaci potřebuji vyřešit import dat a chtěl bych to udělat pomocí klikacího průvodce. Jako nejvhodnější komponenta se mi jeví tabControl jen nemohu přijít na to, jak schovat záložky (uživatel se bude přepínat pomocí tlačítek aby nemohl nějáký krok přeskočit nebo naopak udělat...

VB.NET

2 odpovědí

04.03.2009 9:37

Honza Dědek

Vypnutí WIN kláves

Dobrý den, potřeboval bych při spuštěné aplikaci znemožnit akce po stisku Windowsových kláves LWIN/PWIN na MSDN jsem našel odkaz na toto: http://www.a1vbcode.com/vbforums/shwmessage.aspx?ForumID=5&amp;MessageID=5531 Nemám žádné skušenosti s API a ani se staršími verzeni VB, tak Vás chci...

VB.NET, WinAPI

3 odpovědí

04.03.2009 7:43

Michal Plško

Profiler

Zajímalo by mě, co kdo používáte za profiler, resp. jak řešíte otázku &quot;proč je tenhle kus kódu tak pomalý?&quot;. Ocenil bych prodkut, který bude třeba i drahý, ale bude konfortní a rychle mi najde &quot;úzké hrdlo&quot; ;-)). Pokud bude integrovaný do Visual Studia, tím lépe. A rád bych spí...

VB.NET

3 odpovědí

03.03.2009 22:21

Ondřej Linhart

Hledám informace o Direct sound 3D

Ahoj lidi, víte někdo o tutoriálech, seriálech, článcích, ukázkových aplikacích na téma Direct sound 3D v .net? Jde mi o simulaci 3D prostoru ve hrách, jpoužívání efektů...

VB.NET, XNA, DirectX

1 odpovědí

03.03.2009 18:14

Ondřej Linhart

Design aplikace

Zdravím, nainternetu je možné nalézt spoustu stránek o programování a řešení různých problémů. Většinou se ale zabývají funkční stránkou aplikace a tak to je taky správně. Aplikace musí především fungovat. Ale také bych chtěl aby moje aplikace něják vypadaly a byly userFriendly. Bohužel ne vždy s...

Offtopic, Architektura

7 odpovědí

03.03.2009 13:34

Petr Žižka

SQL 2008, filestream

Dd, ve webové aplikaci bych si chtěl vyzkoušet novoý datový typ SQL 2008 serveru filestream. Našel jsem nějaké příklady, jen málo ve vb.net. Insert a Read zvládám, s Update mám problémy. Moc by se mi líbil nejaký stručný článek nebo příklad. Děkuji, Petr

Offtopic

0 odpovědí

03.03.2009 11:58

anonym

Tvorba instalátoru

Dobrý den, v MS Visual Studio 2008 jsem si vytvořil instalátor svého programu, který komunikuje s databází (MS Access). Program i databázi nainstaluji do adresáře Program files. Vše funguje bez problémů, ovšem pouze do okamžiku, kdy se program nainstaluje na OS Windows Vista. Uživatel (administrá...

Bezpečnost

3 odpovědí

03.03.2009 9:04

Ondřej Linhart

<< < 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se