Změna textu v ComboBoxu   zodpovězená otázka

VB.NET

Tak jsem se po dlouhej době pustil do "programování" a zasekl jsem se u takovej blbosti :(

Potřebuju u ComboBoxu nastavit vlastnost, aby za běhu programu do něj už nešlo psát. Pouze vybírat položky.

Ve VB6 to byla myslím vlastnost Locked ale ta má ve VB.NET jaksi jinou funkci :(

Děkuji za odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tuším DropDownMode = DropDownList. Nějak podobně by se ta vlastnost měla jmenovat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak to mě nenapadlo že to je ono. A to jsem to zkoušel :)

Akorát teď mám problém jak nastavit aby po spuštění byla v poli první položka. Vlastnost Text to nebere :(

Asi nezbyde, než nastavit to v handleru události Load formuláře. Lepšího způsobu mi není známo. Abych pravdu řekl, nechápu, proč nemá vlastnost SelectedIndex atribut Browsable(True), protože to by bylo pohodlnější, než nastavovat to při Loadu.

Tak, problém zcela vyřešen. Ještě jednou děkuji :)

Vlastnost Text není položka a v "DropDownStyle = ComboBoxStyle.DropDownList" není vidět. Můžete jako nadpis použít nultou položku a v kódu to ošetřit.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback