Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 > >>

3 tabulky v databázi

Dobrý den. Chtěl bych poradit s problémem: Mám aplikaci se třemi DB tabulkami: categories, comments, articles. Chci, aby když smažu kategorii, aby se smazaly všechny čláky v ní obsažené. Nastavil jsem vazbu mezi položku Id v tabulce categories a položkou CategoryId v tabulce Articles, akci př...

Databáze

6 odpovědí

22.06.2022 11:05

Donna Le

Uzavření sešitu

Ahoj, nevíte, jak zavrřu excelovský sešit, anižby se mě to ptalo, jestli chci přepsat stávající či ne a přepsalo ho to automaticky? Momentálně jsem ve stádiu ale co dál?

VB6/VBA

4 odpovědí

02.01.2012 20:34

L F

Program ve visual basicu

Dobrý den, jsem naprostý laik v tomto oboru a tak mne velice zaskočilo, když jsem obdržel program na ovládání robota minisumo, který je napsán ve visual basicu. Vůbec tomu nerozumím, a k tomu abych mohl tohoto robota naprogramovat musím alespoň vědět, jak tento program funguje. Mohl byste mi...

Offtopic

5 odpovědí

04.06.2009 21:27

Patrik Šimon

Prenos zmeny udajov

Caute, popisem vam mojo asi banalny problem, ale akosi si s nim neviem rady: takze mam form1 na nom mam datagridiew s udajmi o uzivateloch. ak kliknem na konkretny riadok, tak sa mi otvori form2 a na nom mozem editovat detaily konkretneho uzivatela. moj problem spociva v tom, ze ako nastav...

VB.NET

5 odpovědí

01.03.2009 16:16

anonym

Tisk formuláře VB2008

Zdravím, potřeboval bych poradit jak mám ve visual basicu 2008 vytvořit tisk formuláře kde mám několik labelů, pictureboxů, listboxů a textboxů? předem děkuji za rady.

VB.NET, Komponenty, WinForms, Tisk

3 odpovědí

13.02.2009 17:51

anonym

Tisk na jeden klik

Dobrý den. poradil by prosím někdo zkušenější jak vyřešit problém s tiskem grafiky ? Mám hotovou jednoduchou aplikaci ve VB 2005 která kreslí grafické obrazce na PictureBox. Vše funguje bezva jen nyní nastal zádrhel. Přidal jsem btnPrint a potřeboval bych docílit toho aby po kliknutí na něj, doš...

VB.NET, WinForms, Tisk

5 odpovědí

13.02.2009 14:32

anonym

Rychlost GDI+

Nevím, jestli něco dělám špatně, ale zdá se mi, že GDI+ nějak nestíhá. Mám mapovou aplikaci (v Pictureboxu je obrázek mapy z mapového serveru - ale to je jedno) a mám funkci ZoomIN - tedy uživatel klikne do mapy, táhne myší, vykreslí obdelník a na základě toho mu mapový server zašle nový obrázek...

WinForms

4 odpovědí

12.02.2009 23:14

Tomáš Herceg

Excel to Visio

Zdravím vás, ono se to možná nehodí to tohoto tématu, ale přece jenom. Nezná někdo způsob. jak naimportovat strukturu z MS Access do MS Visis? Jedná se mi o to, že bych potřeboval strukturu z Accessu jako obrázek do dokumentace. Tak jestli někdo nemá nějaký makro atp. Mám verze 2007, nic jsem ne...

SQL

0 odpovědí

12.02.2009 13:28

Aleš Michálek

Tabulky Word

Dobrý den, na tento problém skutečně ještě nemám. Pro Word tabulku, viz. níže, bych potřeboval makro, které mě na základě hodnoty &quot;Vyhovuje&quot; nebo &quot;Nevyhovuje&quot; v tabulce vybere &quot;Text&quot; a ten s patřičným číslem řádku vloží do nové, buď Vyhovuje nebo Nevyhovuje, opět viz...

VB.NET

6 odpovědí

11.02.2009 21:55

anonym

Listbox pod MENU

Děkuji za pomoc s LIST BOXEM. Nyní ze souboru database.txt se nacte promená jmenoprac(b) + přidají se položky do listbox. List box jsem si musel vytvořit v visual basic úvodním prostředí, ale potřeboval bych, aby se listbox objevil hned po té co uzavřu soubor close #1, ješte v té samo proc...

VB6/VBA

3 odpovědí

11.02.2009 14:05

anonym

Problém se zavřením TCP/IP spojení

Zdravím, narazil jsem na problém při uzavírání TCP/IP spojení. Takže: -mám jednu aplikaci která beží na PC a naslouchá na určitém portu (pouze naslouchá nic neposílá) -druhá aplikace beží na mobilu (jen posílá nic nepříjmá) Pokud se mobilem připojím k PC a spojení zavřu aniž bych předtím o...

VB.NET, Algoritmy, I/O operace

4 odpovědí

11.02.2009 9:25

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

DataGridView

Dobrý den, potřeboval bych pomoct ohledně databázové aplikace.Doufám ,že vás můj dotaz nenaštve,ale fakt si nevím rady(Dnes mi to nemyslí,klátí mě chřipka).Můj program funguje tak že do DataGridView načtu svou databázi *.mdb .V programu mam tlačítko a textbox (vyhledávaní položek v datagridview)....

VB.NET

4 odpovědí

10.02.2009 17:41

David Kitner

Windows mobile-jak zakázat uspávání

Zdravím, takže se mi zdárně povedlo udělat si z mého HTC diamond dalkové ovládání k myši a to včetně použití polohového senzoru (tímto děkuji za potřebné knihovny které jsem si vypůjčil ze hry Helicopter). Už dolaďuji pouze citlivost protože to zatím není uplně plynulé, ale když si člověk zvykne...

VB.NET

3 odpovědí

10.02.2009 16:02

Honza Dědek

Knížka Visual Basic NET + XNA

Zdar, chci si koupit nějaků knížku o XNA 3d hrách a nějakou o 3d grafice (samozrejme o tvorbe 3d grafiky do xna, fbx), chci se to učit ve visual basicu, sice to C# snesu, ale radsi basic. Co by jste mi na trhu doporučili?

VB.NET, XNA, Offtopic

6 odpovědí

10.02.2009 10:40

David Kitner

Pozice kurzoru na Form1

Dobrý den. Už nějakou chvilku si lámu hlavbu s tim jak získta aktuální pozici kurzoru na Form1 a stále mi to píše pozici na monitoru :( Dá se nějak zjistit aktuální pozice na Form1 (Případně by se mi i hodilo na jiných objektech(třeba Picturebox1), nebo se to musí nějak dopočítat z pozice for...

VB.NET, Algoritmy, WinForms

2 odpovědí

10.02.2009 9:06

anonym

Tvorba MENU z textového pole

VISUAL BASIC 6 Prosím o radu, nejsem zatím dobrý programátor, spíše se učím, způsobem, že se vrhnu na problém a pomocí manuálu ho chci vyřešit, jenomže jsem se zasekl. Níže uvidíte zdroj podprogramu, který je vyřešen, jak přečíst ze souboru database.txt polozku jméno pracovníka. V souboru data...

VB6/VBA

2 odpovědí

10.02.2009 8:58

anonym

Odchytnutí chyby SQL Servru

Zdravim, potřeboval bych radu ohledně odchytávání a následného zpracování chyb při ukládání dat z DataGridView komponenty na SQL Server. Používám následující kód při ukládání dat: Problém mám s tím, že pokud dojde k chybě při ukládání změn, tak se uloží všechny záznamy před zázname...

VB.NET, SQL

7 odpovědí

10.02.2009 7:49

Petr Šlapák

Visual Basic 5 spojení s databází mysql

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali se dá ve Visual Basic 5 připojit k databázi mysql, popřípadě jak?.. Předem děkuji za odpověď.

VB6/VBA

3 odpovědí

09.02.2009 20:37

Petr Zajíc

Array.Sort

Dobrý den, snažím se setřídit pole tříd. Třída má vlastnosti norma(string),velikost(byte),šířka(single) Nejprve potřebuji setřídit pole podle norem(string) k tomu použiji: (sortKeyString je pole stringů vytažené z pole tříd) To se setřídí vpořádku. Poté chci seřadit každou normu podle...

VB.NET, Algoritmy, .NET

5 odpovědí

09.02.2009 14:44

Michal Plško

TabIndexy

Znovu zdravím, ještě jeden dotaz. Na formu mám pár ovládacích prvků(button,tb .. ) Všem nastavím tabIndexy, nejmenší pro prvek, který má být aktivní po zobrazení formu. Problém je, že prvek není po zobrazení formu aktivní, i když sekvence postupu prvků přes TAB je v pořádku. Defaultní j...

WinForms, .NET

2 odpovědí

08.02.2009 17:35

Michal Plško

<< < 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se