Nové téma
Zdravím. Nahrál jsem na aspone.cz na free hosting BlogEngine.NET, ale nejde to spustit. Píše mi to Error 500 a že mám v Web.config nastavit <customErrors moe="Off". Je to tak nastavené, ale stále to nejde. Asi před týdnem, jsem jim posílal e-mail, že mi to nejde, ale bohužel jsem se ...
ASP.NET WebForms
Ondřej Ondryáš
Prosím o radu. Mám objekt typu Image a potřeboval bych do něj přiřadit obrázek, který je na serveru a já znám jeho URL... Jak na to? Děkuji
VB.NET, Komponenty
anonym
Zdravím, mám takový dotaz. V článku od Tomáše Hercega jsem se dozvěděl, jak spojit databázi a program v C#. Jenže článek je napsaný pro konzolovou aplikaci a když se stejné kódy a postupy snažím aplikovat do Windows Form Aplication, vezmu v potaz např. sqlconnection, vypíše error, že zadaný...
C#, SQL
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den chtěl jsem vás poprosit o radu. Mám databázi s tabulkou DVDcka a ta ma dva sloupce (cislo,název).Při vkládání nového DVD do tabulky přes FormView uživatel zadává jak cislo tak i název. A problém je následující. Nevím jak zabespečit aby uživatel nezadal cislo dvdcka stejná jaké už ve slo...
Tomáš Herceg
Ahoj. Potřeboval bych poradit. Mám GridViev a mám v něm CssClass="Grid". V té třídě mám width: 200px;. Mám ale problém, že když tam zapisuju delší řádek, šířka se mění podle dělky textu. Potřeboval bych ale, aby se text zalomil. Jak na to prosím???
VB.net 2008, SQL server 2005, Office 2007 Dobrý den, při importu dat z Excelu (60000 záznamů - takže tabulka zaplněná bez pár vět na nejvyšší možnou míru, 10 sloupců, texty max 30 znaků) mi v závislosti na velikosti paměti vyhodí chybu DisconnectedContext. Maximální počet vět, které jsem naim...
Databáze, .NET
Mirka Knížková
Rád bych zobrazoval průběh kopírování souborů na flashku. Jde o větší soubory, takže by stálo za to vidět přímo průběh kopírování jednotlivých souborů. Zatím mám hotové to, že mám dvě vlákna: 1) Vlákno, které kopíruje soubory pomocí FileSystem.CopyFile. 2) Vlákno, které má zjistit, kolik už ...
VB.NET, I/O operace
Zdravim, potřeboval bych poradit jak z User.Identity.Name lze získat pouze uživatelské jméno bez názvu počítače či serveru..? Děkuji předem za tipy
VB.NET
Ak vytvorím uživateľa cez CreateUserWizard, ako mu môžem priradiť jednu z vytvorených rolí? Ďakujem za všetky odpovede a prajem príjemné chvíle na týchto stránkach.
Lubos Blader
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám ve Visual Basicu 6.0 vykreslit sinusovku, aby její začátek měl souřadnice (0, form1.scaleheight/2) a její konec měl souřadnice (form1.scalewidth, form1.scaleheight/2). Zkrátka a dobře od začátku formuláře do konce formuláře. Zkoušel jsem to pomocí form1....
VB6/VBA
poraďte mi prosím, potřebuju v accessu ve formuláři, když zmáčknu tlaačítko nový tak aby se mě to zeptalo jestli chci uložit něnyjší fotmulář a ten teda uložit nebo ne a pak aby se vymazal a otevřel se nový. Děkuji
Dobrý večer! Ak ma baví VB .NET, je dôvod učiť sa C#?
C#, VB.NET, Offtopic
Dobrý den, mám následující problém s výjimkou uvnitř BackgroundWorkeru. Normálně se na pozadí spusí vlákno BackgroundWorkeru (RunWorkerAsync) s tímhle kódem: Chci nějak docílit toho, aby se chyba dostala až do zpracování ukončení vlákna, kde je její obsluha: Chyba ale vyskočí už ve fu...
Visual Studio, .NET
Nevíte jestli je možno nějak přímo zjistit celkovou velikost pracovní plochy v případě použití více monitorů (Width, High)? Sečíst ji z rozlišení samozř. umím, ale jde o to, že monitory mohou být i různě nastaveny, např. jako klon nebo jako rozšíření plochy, mohou být vedle sebe nebo nad sebou...
Zdravím, mám definováno určité rozhraní a několik tříd, které ho implementují. Chtěl bych zjistit, které třídy to jsou přímo za běhu programu. Třídy i rozhraní jsou ve stejném jmenném prostoru. Lze to udělat nějak elegantně nebo musím procházet všechny typy ve jmenném prostoru?
Reflexe, .NET
Ondřej Linhart
Dobrý den, potřeboval bych vyřešit provedení událostí v jiném pořadí. Jedná se mi o události: - MouseDown - ListView.ItemSelectionChanged potřebuji nejdříve vykonat proceduru pro událost ItemSelectionChanged a potom pro MouseDown. funkce má být taková, že po kliknutí pr.tl.myši se m...
VB.NET, WinForms
Dobrý den. Pomozte, prosím! Jedná se o banální problém, kterému nemůžu přijít na kloub. Můj program zapisuje mimo jiné do souboru aktuální datum. Pak chci tuto proměnnou ze souboru načíst do proměnné, která je deklarovaná jako typ Date. Zmiňuji pouze důležitou část kódu, pro stručnost. Při pok...
Zdravím, chtěl jsem mojí aplikaci upravit tak, aby jedna časově náročnější operace (export záznamů do excelu) probíhala ve vlastním vlákně. Narazil jsem zde na problém. Proceduru kterou provádím export volám se 2 parametry. Spouštěl bych ji přes threading.ParameterizedThreadStart ale pochopil js...
Honza Dědek
Dobrý den. Rád bych se zeptal na to jak přehrát ve visual basic 6 mp3. Waw přehrát umím ale hodně to zabírá takže mp3 by se mi hodilo do programu víc.
Dovoluji si otevřít toto téma, jelikož jsem na něj nanašel uspokojivou odpověď. Jakým způsobem koncepčně správně zabezpečit např. blogovací stránku na webu, která zajišťuje ověření autora - jméno a heslo. Vycházím z článku Tomáše Hercega o "MetaWeblog" službě a tam důrazně doporučuje ko...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít