Nové téma
zdravím, potřeboval bych (opět) poradit. Nasadil jsem moje malé fórum u nás ve firmě a uživatelům kteří jsou ve stejné lokalitě funguje bez problémů. Ale některým uživatelům kteří jsou v Praze naběhne pouze stránka: Network Access Message: the page connot be displayed. Error Code: 502 Pro...
ASP.NET WebForms
Honza Dědek
Ahoj, tentokrát se můj dotaz netýká VB ale Visual Studia (nevím jestli by to tedy nemělo být spíš v off topicu). Potřeboval bych vědět, kam si visual studio ukládá connectStringy pokud se připojujete k databázi přes klikacího průvodce. Do svých aplikací to nepoužívám, ale občas když něco nevím t...
Visual Studio, .NET
Ahoj. Mám kod na odesílání e-mailů, ale nějak nechce šlapat:
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Zdravím mohl by mi někdo poradit jak se připojit do databáze Firebirdu ? Firebird jsem nainstaloval, nedělal žádné změny Administrator, user=sysdba s heslem=masterkey. Zkoušel jsem pouze se přippojit na sample databázi employee.fdb: Chyba z try je: Nelze spustit aplikaci. Informační s...
VB.NET, ADO.NET, Databáze
Michal Plško
Opět předem děkuji za rady. Mám následující věc k řešení :) Standardní Co potřebuji Převedu to do češtiny deleguji proceduru ProcceduraKteraSeMaSpustit, ale mám k dispozici pouze její název (tzn. typ string). Napadá mě použít System.Reflection. Jenom chci zdůraznit, že chci delegovat met...
VB.NET, Reflexe, .NET
Radim Kaiser
Mám smyčku, která načítá záznamy z mySQL databáze a pomocí Rows.Add je přidává do datagridu. Najednou mi to začalo načítat pouze prvních zhruba 15 řádků (viditelných) + 1 "neviditelný", těch řádků by to ale mělo načíst a zobrazit přes 1500. Ještě nedávno to fungovalo. Čím to může být, c...
VB.NET, WinForms, Databáze
anonym
Všechny kdo chtějí pomoci zdravím a děkuji. Mám následující problém, se kterým bych potřeboval pomoci. Téma má vztah k Addhandler tzn. k delegátům a také k dědičnosti. Možná, nechci strašit :), budeme muset i zajít do knihoven API. Představte si následující situaci viz. jednoduchý kód: ...
VB.NET, Algoritmy
Chci zobrazit ve formuláři text zalomený v několika řádcích, nejraději v Label. Text vkládám z kódu. Vložím-li jako zalomení vbcrlf, text se v msgBox u zobrazí korektně, v Label ne. Díky Vlasta
VB.NET, WinForms
Ondřej Linhart
Prosím o radu, jsem začátečník a mám problém s přenosem hodnot proměnných mezi jednotlivými formuláři. Pro deklaraci jsem použil v GENERAL - DEKLARATION příkaz Public a stejně v dalším programu jiného formuláře proměnná má hodnotu nula ( hodnota se nepřenese ). V původním (prvním formuláři, kde p...
VB6/VBA
Cau, chtel bych se zeptat,zda je mozne naprogramovat ve filtrovani polozek z databaze nasledujici vec. Pouzivam normalne prikaz: Jedna se mi o to,ze kdyz do textboxu napisu cislo zacinajici napriklad cislici 11,dostanu polozky i NEZACINAJICI,nybrz obsahujici tuto cislici. Zkratka a dobre,potr...
Petr Mánek
Ako sa dá programovo stlačiť a následne držať x sec. klávesu vo VB6 - Ďakujem
Zdravím, potýkám se s problémem při zobrazování grafu. Když mám aplikaci s jedním grafem (zobrazení jedné hodnoty) lze událostí paint zajistit jeho obnovování při změně na obrazovce. V jiné aplikaci zobrazuji tři hodnoty jako tři čáry drafu a obnovování událostí paint ne a ne fungovat. Zkratka k...
VB.NET, Algoritmy, Grafika
Omlouvám se, že tady opět otvírám téma které tu už bylo, ale stále si nevím rady. Používám toto: Problém je ale v tom, že nefungují CZ znaky. Jak na to? Díky, Petr
VB.NET
Petr Slavík
Dobrý večer. V .Net existují Classes,Interfaces,...,Intrinsics a Enums. Mohl by mi někdo z vás osvětlit ty poslední dva pojmy? Co v překladu znamenají(pokud je lze přeložit)? Jsem začátečník a narazil jsem na Intrinsics při pátrání, jak využít datum v DateTimePickeru. Mimochodem, pořád mi nejde d...
Zdravím a zároveň prosím o radu. Zkouším dělat takové malé fórum a chtěl bych vědět následující: -Pomocí komponenty formView uživatlé vkládají příspvěky. -FormView obsahuje několik textboxů přičemž hlavní (do kterého se píše příspěvek) je multiline A já bych chtěl vědět jak se v praxi ře...
C#, VB.NET, ASP.NET WebForms
Rozumí z vás někdo PHP? Mám stránku (v HTML) a potřeboval bych na ni pomocí <?php include ("neco.php"); ?> vložit další kód (taky v HTML). Vytvořím si soubor neco.php a do něj vložím Do stránky ke se má zobrazit kód ze souboru "neco.php" vložím: Jenže když s...
Offtopic
Petr Doleček
Zdravím, Pracuji s VB 2005 a MS SQL Serverem 2005, obojí ve verzích Express a .NET Frameworkem 2.0. Rozchodil jsem přístup k MS SQL databázi z jiného PC v rámci lokální sítě, než na kterém je SQL server s databází ke které se připojuji. Jelikož ale na obou těchto PC je MS SQL Server nainstalován...
SQL
Můžete mi někdo objasnit, čím se dá vyrobit dnes (leden09)již často používaný trik - totiž detail fotky produktu zobrazený na potemnělém pozadí stránky?
Ondřej Brožek
Zdravim chtel bych poprosit o pomoc..Mame zaukol vytvorit program kdtery ma prevadet cislo ze dvojkove do desitkove soustaty...vubec nvm jak na to a mame to jako pololetni praci..muze nekdo prosim pomoct?? predem diky
Ahoj, já už jsem sem podobný dotaz dával,ale nějak jsem to nepobral, potřebuji poradit, výše uváděnou db potřebuji použít ve vb6, a ptám se tedy co je nutné dát do referencí a jaký požít connection string, respektive jak ho ve vb6 zavolat. Děkuji předem za odpověď. PS. Není až tak můj výmysl,...
SQL, Databáze, VB6/VBA
Petr Zajíc
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít