Nové téma
Dobrý den. Mám následující SQL dotaz: * položky "Datum_od" a "Datum_do" jsou proměnné obsahující datum začátku a konce období. Takto zapsaný dotaz samozřejmě nefunguje. Jak sdělit mySQL serveru, že se jedná o proměnné a ne o pole tabulky v databázi ? Díky za odpověď.
VB.NET, ADO.NET, Databáze
anonym
Prosím o radu, jak pozastavit zpracovávání programu do ukončení Wordu, který je spouštěn právě z tohoto programu. V programu mám pro událost tlačítka připravenou kontrolu naplnění potřebných proměnných, kontrolu adresáře, souboru .doc atd. Potom spouštím Word, doplňuji proměnné do záložek Wordu a...
VB.NET
Dobrý den, dalabise udělat ve visual basicu aplikace, která by mohla posílat SMS na mobil
I/O operace, .NET
pepa sam
Můj dotaz se týka "Visual Basic 2008 Express Edition" a Windows Vista. Mám operační sytém Windows Vista nainstaloval jsem si Visual Basic 2008 Express Edition Asi po čtrnácti dnech provozu, jsem nějak způsobil nebo se něco stalo, že editační prostředí se přestavilo tak, že nelze po...
Visual Studio, Offtopic
Viktor Langer
Zdar, jen bych se chtěl zeptat, jestli by šlo udělat (a jak?) tohle: mám v kompu různé USB porty. mám zaplý můj program, který mám schovaný v Tray oblasti. A když na něj kliknu, vyjede mi menu, kde mám vygenerovaný seznam všech USB portů a pokud je vyplý tak je napsané "Zapnout port XXX&q...
C#, VB.NET, I/O operace
Petr Doleček
Dobrý den. Potřeboval bych poradit: Na Form sem vložil PictureBox u něj sem ošetřil událost pictureBox_Click. Pak sem přes PictureBox vložil Label. Potřeboval bych aby label byl vykreslen nad pictureBoxem ale na klik myší by reagoval pictureBox.
VB.NET, WinForms
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá nějakým jednoduchým způsobem zjistit pořadové číslo dnu. Zadám např. 15.1. a ono mi to vrátí že je 15. den v roce. Existuje něco takového nebo budu muset vyrobit vlastní funkci (vč. přestupných roků atd.) Díky za případné odpovědi a veselé váno...
Problém je takový, že mám fórum a když potřebuju někoho zabanovat, což pro větší bezpečnost dělám přes MAC adresu, tak to někteří jedinci dokážou obejít. Nevíte jak je něco takového možné a jak tomu lze zabránit? Předem díky.
Offtopic
Tomáš Herceg
Zdravím, jde nějak v CSharp komunikovat přímo na USB? Funkčnost aby byla jako při přístupu na RS232, ale aby to šlo přímo na USB. Už mě nebaví neustále kupovat převodníky USB-RS232. dík
C#
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Dobrý den, šloby v textboxu povolit jen psaní číslic? A jestli ano tak jak?
Komponenty, WinForms
David Kitner
Dobrý den, Udělal jsem porovnávání dvou obrázku A chtěl jsem se zeptat jestli neexistuje nějaké lepší řešení. Budu porovnávat o něco větší obrázky a hlavně rychle za sebou…..
Ondřej Linhart
Dobrý den, potřeboval bych radu - jak načíst data z DBF souboru. Požívám MS VB 2008 Express a nějak mi to nejde. Když použiji toto: tak mi to nahlásí chybu - Memo file c:\kasa\sk.dbt is missing or is invalid. Nevíte někdo jak s tím? Potřebuji z toho data jen načíst... Díky
Prosim vas o radu, nemam v tomto smere ziadne skusenosti. Mam aplikaciu vo VB 2005 a potrebujem vediet, ako naprogramovat kontrolu licencnych klucov. V praxi funguju licencne kluce napr. tak, ze licencny kluc obsahuje aj nazov firmy, ktora licencie k SW zakupila. Ak tam zmenim jedno pismenko, u...
Bezpečnost
Prosím, neznáte někdo nějakou českou stránku, kde je popis včech komponent ASP.NET ??? Zajímalo by mě například, k čemu je např. EditZone, CrystalReport, ... Díky moc
ASP.NET WebForms
Caute, rad by som pouzil komponent DateTimePicker ale neviem nastavit jednu vlastnost: Chcem aby ked sa otvori fomular s tymto komponentom tak aby jeho hodnota bola prazdna(nezobrzoval sa ziaden datum). Lebo teraz mi zobrazuje aktualny datum. Vdaka Jano
Komponenty
Zdravím, mám dotaz dělám aplikaci WinForms ve spojení s SQL serverem. Aplikace by měla běhat na síti s tím, že ne všichni uživatelé, kteří mají přístup do sítě mají přístup k aplikaci. Moje představa je, vytvořit tabulku s uživatelskými jmény, ve které budou uvedeni pouze uživatelé, kteří mají...
VB.NET, Bezpečnost
Dobrý den, nedávno jsem si stáhl volně dostupné komponenty od Microsoftu do Visual studia 2008 pro tvorbu grafů v ASP (http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2008/11/24/new-asp-net-charting-control-lt-asp-chart-runat-quot-server-quot-gt.aspx). Naprogramované grafy bez problémů fungují na mém PC. ...
Zdravím. Mám jednoduchý dotaz. Jak odstranit "prázdnou plochu" určenou pro ikonu v menu před textem (popisem) položky ? V ContextMenuStrip to jde, jak na to v komponentě MenuStrip nějak nemůžu najít. Díky.
Komponenty, .NET
v studiu som si vytvoril nový projekt mdi a procedúru ktorá vytvára nové okno mdi som si upravil: takže v kažnom novom okne sa mi vytvorí aj picture box no teraz neviem ako sa k jednotlivím pictureboxom mám dostať za behu programu: napr. PictureBox.BackColor = farba ... chcem aby mi to f...
mám jednoduchú otázku ako prevediem číslo z decimálnej sústavy do hexadecimálnej má na to vb.net funkciu alebo si ju budem musieť napísať sám...
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít