Nové téma
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jak zapsat hodnotu elementu, jak zapsat hodnotu atributu elementu a jak element přidat. XML má formát: Potřeboval bych př.: 1) zmenit hodnotu (innerText) elementu "uhel" 2) zmenit hodnotu atributu elementu "X delka" 3) pridat cel...
VB.NET
Josef Hranec
Zdravím, prosím o radu, rád bych věděl jak se dá (např. přes Windows API) programově změnit Screen.WorkingArea? Chci docílit toho, aby se při spuštění mé aplikace vyhradila část plochy monitoru pouze pro ni. Jako to dělá například WinAmp, pokud znáte. Předem díky
VB.NET, WinForms, WinAPI
anonym
Zdravim. Mam Visual Studio 2005 Standard Edition VB.NET, ale nemám HELP. Kde by sa dal HELP k VB.NET stiahnut ? zaciatocnik
Visual Studio
Nejraději programuji ve VB.NET, ale zrovna pracuji na programu pro linuxový router ASUS 500gP. Program je nutné napsat v C++. Snažím se nejprve zapsat do sériové linky a potom vyčíst odpověď. Kde dělám chybu? Jak je možné jednoduše pracovat se sériovým portem, jako například s objektem SerialPor...
C++/C
Tomáš Herceg
Zdravím všetkých. Potreboval by som poradiť ako vytvorím pomocou kódu VB Net obrázok webovej stránky. Ďakujem.
Petr Zajíc
Mám problém s vyhledáváním v komponentě ListView. Našel jsem na stránkách zdroják, ale nevím na co ho mám vázat aby se po nalezení textu označil řádek s položkou. Poradtě někdo prosím. Možná by stálo za to udělat na to nějaký seriál.
VB.NET, WinForms
Existuje někde návod jak použít combobox, kde mám načtené položky z db, jako filtr pro datagridview? Když využiju prostředí MSVB 2008 Express edition k zobrazení výpisů, nevím, kde se dá zadat podmínka WHERE pro SELECT určité položky v tabulce. Příklad: Mám tabulku zákazníci, v comboboxu jsou n...
VB.NET, ADO.NET, WinForms, Databáze
Dobrý večer! Dátum na stránkach sa na jednom webhosingu zobrazuje v tvare 21.11.2008 a na inom v tvare 11/21/2008. Poradil by mi niekto, ako to vyriešiť?
ASP.NET/IIS
Dobrý den, poslechl jsem si přednášku Tomáše Hercega na téma Tipy a triky ve Visual studiu. Líbila se mi a dozvěděl jsem se pár fakt užitečných informací. Ale nefunguje mi zkratka CTRL + R, CTRL + E pro zapouzdření proměnné. Copak tahle funkce není ve visual Basicu dostupná?
VB.NET, Visual Studio
Ahoj. Prosím poradte mi s touto otázkou: V sekci nastavení je nastavení e-mailu. ( počítám že je to nastavení, přes které se mi budou posílat maily, viz. sekce kontakt ). Bohužel nevím, jak jej mám nastavit. Zkoušel jsem snad vše, ale když dám test, tak mi to píše chybu. E-mail mám u sezn...
ASP.NET WebForms
Potrebujem poradiť. Ako pridam do projektu prvok axWebBrowser. Nemozem ho nikde najst aj ked som pouzil Imports AxMicrosoft.Vbe.Interop.Forms. Dakujem.
Ondřej Linhart
Zdravim. Poradi niekto ? Pridavam do tabulky "CisOdbory" v MS SQL Server 2005 Express riadok...udaje typujem do txtBoxov na forme a tabulku zobrazujem na tom istom forme v DataGridView1...nefunguje mi to, poradi niekto kde robim chybu? zaciatocnik
VB.NET, WinForms, Databáze
zaciatocnik zaciatocnik
Jde nejak Windowsum rici, ze kdyz dvakrat poklepu na disk, ze mema spoustet Autorun.inf ? Predem dekuji za odpoved, pospicha.
Offtopic
Zdenek Zdrazil
Dobry den, mam takyto problem: mam tabulku v databaze objednavka so stlpcami: id(primary key, auto increment....) objednavka(text) na formulari mam bindingnavigator a datagridview, a teraz ten problem: ak dam pridat novy zaznam tak sa mi v stlpci id(v datagridview) neprida automaticky in...
Potřebuji v aplikaci zobrazenou bitmapu poslat do tisku. To není problém. Problém mi činí umístit ji do definovaného prostoru na stránce. Nejde mi to. Jakým způsobem ji dostat třeba do pravého dolního rohu do plochy 5x5cm a nahoru na stránku doprovodný text?
VB.NET, WinForms, Tisk, Grafika
Jirka Strejček
Zdravím, mám následující problém: Mám hlavní formulář frmPrehled a na něm DataGridView s daty. Při poklepnutí na řádek se mi otevře instance frmDetail s detailem záznamu, na který se pokleplo. Takto si mohu otevřít instancí tohoto frm kolik chci - s různými záznamy. A můj problém spočívá v tom...
Petr Šlapák
Chcem vo Windows Form aplikacii na uvod urobit pripojenie na databazu, ktora je v MS SQL Server 2005. Udaje pre pripojenie mam ulozene v app.config. V ktorom mennom priestore je to pripojenie pre VB.NET ? zaciatocnik
U prvku Listbox existuje parametr "SelectedIndex", vraci hodnotu označeného řádku, stejně tak to potřebuji i u prvku ListView, nicméně nedaří se mi zvítězit, můžete mi prosím někdo poradit ? Děkuji předem za pomoc
Dobrý den potýkám se teď z probémem jak nastavit jazyk v Reportviewer. Zatím jsem to řešil tím, že si vytvořim pole s podminkou =IIf(User!Language="de-DE","Produktion","Production"), ale nevím kde se nastavuje User!Language je to pořad nastavený na de-DE i když změ...
C#
Michal Kezr
čítal som články o programovaní kresliacej tabule vo vb.net, a chcem sa spýtať či to spojenie bude fungovať aj medzi dvoma zdieľaními ip...?
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít