Diskusní fórum    

Nové témaNové téma

<< < 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 > >>

Konverze mezi kódovými stránkami

Ahoj mám takový problém, v vb6 jsem pracoval na jednom projektu, který přejímal data ze staré dosovské aplikace, aměl jsem následující kod pro převod do windows - jedná se mi jen o převod znakových sad no a zákazník se v poslední chvíli rozhodl že ne vb6 ale vb.NET a mne se nedaří narychlo v...

VB.NET, .NET

12 odpovědí

29.05.2009 18:00

anonym

VB .NET a databázy

Dobrý večer! Akosi mi chýbajú na týchto stránkach, pre nás začiatočníkov, články o využití databáz vo VB .NET. Pričom si myslím, že VB .NET je v tomto veľmi silný. Sú tu síce výborné články od Tomáša Jechu, ktoré sa venujú SQL Serveru a tak isto od Tomáša Hercega, ktoré sa venujú ASP .NET s nádh...

VB.NET, Databáze

3 odpovědí

31.03.2009 10:18

anonym

Web User Control a reprezentace vlastností v návrhu

Dobrý den, vytvořil jsem si Web User Control, který obsahuje Label a TextBox. Po vložení Controlu na stránku bych chtěl, při nastavení LabelText=&quot;Jméno&quot; Width=&quot;80&quot; Text=&quot;Test&quot;, aby se tyto vlatnosti reprezentovaly v návrhovém režimu. Jde to? Stránka: Control:

ASP.NET WebForms

4 odpovědí

19.03.2009 16:21

Tomáš Herceg

Vyhledávání

Řeším přihlášení do programu. Mám tabulku Prihlaseni, která obsahuje sloupce Login, Heslo. Na přihlašovacím formuláři mám pole login a heslo. Jakým způsobem podle loginu lze vyhledat heslo v tabulce? Děkuji za rady

SQL

7 odpovědí

19.03.2009 16:17

Tomáš Herceg

Seznam komponent ve vlastním property editoru

Snad se mi můj problém podaří nastínit. V projektu mám nevizuání komponentu &quot;Adresa&quot;, a další komponentu &quot;Seznam&quot; s vlastností &quot;Adresy&quot; definovanou Vlastnost má vlastní Property editor s CheckedListBox, v kterém má být seznam komponent typu Adresa vložených do pro...

VB.NET, WinForms

1 odpovědí

17.03.2009 7:53

Pavel Bureš

Doučení databáze

Ahoj, hlednám někoho, kdo mě naučí základy v programování databáze. VB.NET zvládám, jen databáze mi dělá problémy. Najde se tu někdo takový. Samozřejmě veškerý čas zaplatím, jem schopen dostavit se kamkoliv po ČR.

VB.NET

3 odpovědí

16.03.2009 17:59

Petr Žižka

Vytvoření registrovatelné DLL

Mám vytvořenou knihovnu s nějakými funkcemi. Tuto knihovnu, resp. její funkce potřebuji využívat v software (který není z mé dílny), ale je schopen ji používat. Je to vlastně customizace software. Podminkou však je, že knihovna bude zaregistrována použitím regsvr32 a následnou editací klíče v reg...

VB.NET

3 odpovědí

16.03.2009 13:58

Petr Žižka

Inno Setup - Silent mode

Ahoj, nemá někdo zkušenosti s Inno Setupem? Konkrétně, jak v kódu zjistit, že se spouští v silent režimu pro tichou instalaci a uzpůsobit tomu i průběh instalace kódem (například vyskakování oken atp.)? Popřípadě, jestli někde existuje manuál funkcí, které Inno Setup při scriptování nabízí. D...

Offtopic

1 odpovědí

15.03.2009 11:21

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Regulární výraz

Dobrý den, pomohl by mi prosím někdo sestavit regulární výraz pro text: x.x x.x.x.x x.x.x.x.x.x x.x.x.x.x.x.x.x ........ kde x je číslo od 0 - 999 zacatek se da testovat jako: konec jako: ale jak na střed textu kde se opakují čísla oddělená tečkami, může jich být libovolný su...

Regulární výrazy

2 odpovědí

15.03.2009 10:57

Tomáš Jecha, MVP, MCSD

Práce s lan kartou

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak by se dalo jednoduše ve Visual Basicu 6 vypnout a zapnout lan kartu pro síť internet.????

VB6/VBA

10 odpovědí

14.03.2009 9:50

Tomáš Herceg

Je to efektivní?

Docela jsem si oblíbil Regexp třídu, ale mám obavy, zda ji někdy nepoužívám zbytečně moc. A tak se s vámi podělím a třeba mi poradíte nějaké rychlejší/lepší alternativy. Problém 1. Vyčištění řetězce od nežádoucích znaků. Lze následující kód zapsat bez použití regexp? Problém 2. Dále, když h...

VB.NET

1 odpovědí

14.03.2009 9:37

Tomáš Herceg

Jak vytvořit COM knihovnu?

Kvuli jedné aplikaci ve VBA potřebuji udělat malou COM knihovnu a zkouším ji vytvořit přes vb.net. Použiju template pro COM knihovnu a vše se zkompiluje a zaregistruje. Po zkompilovani, knihovnu vidim v referencich (VBA) a take v registrech jako řádně zaregistrovanou. Ale když ji zkoušim použí...

VB.NET

2 odpovědí

13.03.2009 22:52

Petr Žižka

Události tlačítka 'Start'

Zdravím, zajímám se o to, jak umožnit svému programu zjistit, že bylo kliknuto na tlačítko Start, a případně, jak skrýt nabídku, jež se ukáže. Děkuji

Offtopic, WinAPI

2 odpovědí

13.03.2009 16:55

Jan Novák

Myš & data přes COM?

Prosím, jak by se jednoduše dalo hýbat kurzorem myši na základě dat přijímkaných přes sériový port? Chtěl bych na COM z AVRka poslat třeba dX odpovídající změně polohy v X a pak podobně dY. Díky za případnou nápovědu :o) Joe

I/O operace, .NET

4 odpovědí

13.03.2009 11:32

Petr Doleček

Setřídění položek v listview

Zdravím, vytvořil jsem podle seriálu &quot;VBnet od začátku&quot; díl 8 a 9 záznam příjmů a výdajů. Po klinutí na záhlaví slupce chci setřídit podle částky nebo podle datumu. Použiju třídu Icomparer, ale regularně setřidit se nedaří. Nemá někdo radu? Díky Jan

VB.NET, WinForms

4 odpovědí

12.03.2009 22:55

Ondřej Linhart

Kombinace

Dobrý den, jak by měl vypadat kód na vypsání různých kombinací? Přesněji: Uživatel zadá číslo, které znamená max. délku řetězců z písmen, které jsou již zadány. Např: Mám znaky A, B, C, uživatel zadá 3: Program by měl vypsat: A,B,C,AA,AB,AC,BA,BB,BC,AAA,AAB,AAC,... až do CCC. Já bych si znaky ...

VB.NET

1 odpovědí

12.03.2009 20:15

Petr Mánek

Chyba s FindControl

Zdravíčko. Potřebuju poradit: Mám aplikaci, která využívá ListView. V ItemTemplate mám Label a LinkButton, které se mají zobrazit jenom pokud je člověk přihlášen jako admin. Takže je to Což mi dává tuto chybovou hlášku: Object reference not set to an instance of an object a NullReferenceE...

ASP.NET WebForms, Architektura, Bezpečnost

3 odpovědí

12.03.2009 20:03

Jakub Lédl

Výběr procesu z ListBoxu programově.

Dobrý den, mám tento kód a nemůžu pořád přijít na to, jak v seznamu programově vyhledat jeden konkrétní proces a programově ho zastavit. Něco jako &quot;Jestliže se vyskytuje (např.)notepad, po stisknutí btn1_Click ukončit tento proces.&quot; Děkuji za jakoukoli inspiraci. Marcel Borna

VB.NET, WinForms

5 odpovědí

12.03.2009 17:47

anonym

Předání hodnoty formuláři

Dobrý den, potřebuji předat hodnotu formuláři, v cílovém formuláři jsem si zkusil vytvořit konstruktor s parametrem(hodnotou). Ve volajícím formu Všechno funguje jak má jen jsem tento postup nikde nevyděl a tak mě zajímá zdali to je použitelné nebo je to nějaká prasárna ?

VB.NET

2 odpovědí

12.03.2009 16:20

Michal Plško

Zachytenie udalosti MsgBox

Caute, urcite je to zaciaticnicka otazka ale enviem si s tym radu: proste mam na forme tlacitko na zmazanie zaznamu, a chcel by som aby ked na neho pouzivatel klikne tak vybehol MsgBox a nasledne ak uzivatel potvrdi ok tak sa zaznam zmaze a ak klikne na cancel tak sa nezmaze. Dakujem Cujan

VB.NET

5 odpovědí

12.03.2009 11:12

Ján Holub

<< < 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se