Nové téma
Dobrý den, Chtěl bych se zpetat jak vytvořit exe soubory ve VB 2008. Přečetl jsem si zde v seriálu VB.NET od začátku, že je najdu ve složce projektu\BIN\RELEASE. Na stejné téma tu padnul i dotaz, nicméně se vždy jednalo o verzi 2005. Ve 2008 nemám onu volbu build solution, přes kterou se to, jak...
.NET
anonym
caute vsetci pri spustani projektu mi hlasi tuto chybu: The 'Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine. uz som dost googlil, a dajak som nic nanasiel, moze mi niekto pomoct? Vdaka Cujan
VB.NET
Ahoj, mám datagridView ve kterém mají uživatelé povoleno řadit data, které sa načítají z SQL serveru. U čísel a stringů je to bez problému, ale je nějáká možnost jak přimět dataGridView aby řadil i sloupce s datovým typem bit (boolean) ? Tento datový typ se zobrazí jako checkBox a moje představa ...
VB.NET, WinForms, Databáze
Je možné zmeniť vzhľad tlačítka vo VB .Net - tvar rôzne grafické efekty napr. odlesky tieňovanie a.p., alebo je nutné použiť komponentu od iných výrobcov ?
VB.NET, WinForms
Petr Slezák
Dobrý den, rád bych se poradil jakým způsobem realizovat umístění knihoven do samostatného adresáře v aplikaci. Pokud ji umístím přímo do adresáře aplikace a přidám referenci je samozřejmně vše OK, ale nevím jak postupovat pokud vytvořím pro určité knihovny samostatný adresář. Předem děk...
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Mám možná až příliš jednoduchý dotaz - jak donutit ikonu v trayi, aby po ukončení programu z traye zmizela ?
Mám nějakou třídu, ve které je struktura. Jak se můžu dostat zevnitř té struktury na proměnné z té třídy? Už nějakou dobu se nad tím trápim a nemůžu příjít jak na to. Můžete mi prosím poradit? Tady je příklad: Na řádku Jablka = "test" mi vyskakuje tahle chyba: "Reference t...
VB.NET, Architektura, Algoritmy
Prosím, jaké má vb.net příkazy pro vykreslení pixelu do PictureBoxu(zadájí se souřadnice a barva) a zjištění barvy pixelu (zadají se souřadnice pixelu PictureBoxu). Nebo existuje nějaký příkaz na vyříznutí obráku z obrázku? Potřeboval bych udělat z obrázku několik výřezů o velikosti 128x128p...
Petr Doleček
Ahoj všem, potřeboval bych poradit s tímto. Mám tabulku a v ní sloupce: Jméno, Datum, Hodina, Počet, Platba. Potřebuji dostat výsledek kde bude: Jméno, Datum, Hodina, suma(počet), suma(počet) kde platba = hotovost, suma(počet) kde platba = karta. To celé v jedné tabulce. V tuto chvíli pát...
SQL, Algoritmy, Databáze
Petr Zajíc
Zdravím, mohli byste mi prosím poradit, jak dostat český znaky do textů v XNA? Založil jsem soubor Content/font.spritefont, ve kterém mám <FontName>Courier New</FontName> Když ale použiju české znaky, tak mi to padá na výjimku o nedostupnosti znaku. dík za radu
C#, XNA
Tomáš Herceg
Zdravím lidi, mohl by mi někdo poradit. Mám projekt se dvěmi solutions. Jeden sol. je program a druhý je knihovna. Chtěl bych aby se mi druhý solutions přeložil do podsložky Dll. Nevím kde to nastavit. V projektu outputfolder dám bin\Release\Dll\ tak to nefunguje a přeloží se stejně do bin\Re...
Visual Studio
Asi to sem nepatří, ale když už můj problém s PC nedokázali vyřešit ani servisáci, tak to už je co říct. Proto se obracím na vás, jestli nemáte nějakou radu, jak daný problém vyřešit. Jde o to, že při náročnějších aplikacích, řekněmě třeba hlavně u her se PC zničehonic po několika minutách(vždyck...
Hardware, Office
Ahoj. mám kód, který mi v události page_Load vytvoří komponentu label a nastaví jí určitou hodnotu ToolTip na neco. Potřeboval bych na tuto hodnotu poukázat z jiné události Může mi někdo poradit??? Moc děkuji
ASP.NET WebForms
Poradte mi ako spraviť program v VB.NET 2008 EE ktorý rozbalí súbor chránený heslom (heslo poznám). tento program pred rozbalením požiada o zadanie hesla. Ja ale chcem aby ten súbor rozbalil automaticky. Heslo by malo byť v tele programu.
VB.NET, Algoritmy, I/O operace
Ondřej Linhart
caute, robim databzuvu aplikaciu, aky ty databzy je podla vas najvhodnesji? Access, sdf, mdb? vdaka Jano
VB.NET, Databáze
Honza Dědek
Ahoj hledám pro WM5, WM6 (Pocket PC) něco co by zakázalo / povolilo překreslování displeje Já to znám jako Application.Screenupdating = False (True) Jde o to že když měním pozice objektů na displeji, tak je podle mne výhodné nejprve zakázat překreslování, potom přesunout objekty, a pa...
Dobrý den, potřebuju poradit: vyrábím web, který používá zásuvné moduly. Toho dociluji tak, že mám nadefinovaný jmenný prostor CMS.Plugins, ve kterém jsou umístěny všechny moduly (jednotlivé VB soubory ve složce App_Code) jako třídy, které splňují interface IModule. Při načítání těchto modulů te...
Petr Mánek
Ahoj, v mém programu si načtu .txt soubor ve kterém postupně procházím jednotlivé řádky a pokud obsahuje mnou hledaný výraz (zadaný do textboxu) tak se celý řádek přiřadí do richtextboxu. Mám ale problém při vyhledávání pomocí "Contains" s rozlišením malých a velkých písmen. Soubor tot...
Poradi niekto? Hladam v datagridview riadok podla hodnoty v stlpci. Riadok najdem, ale ako na ten riadok dostanem kurzor, aby som mohol s tym riadkom dalej pracovat /edit..../ ? /Kľudne sa môžete smiať, ae poraďte....každý nejako začínal..../ zaciatocnik
Dobrý den. Mám komponentu FileUpload s id AddPhotoFileUploat001 a potřebuju, aby zadaný soubor nahrál na server do adresáře Fotogalerie, který je v rootu webu. Zkoušel jsem to nsam milionkrát. Na pc mi to šlape, ale jakmile to dám na server, tak to spadně. Prosím, nemohl by mi někdo znal...
C#, ASP.NET WebForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít