Nové téma
Dobrý den, chci se zeptat, jak "dostat" weblink do např.textboxu nebo labelu po kliknutí na odkaz v seznamu odkazů v prohlížeči. V browserech se vždy po kliknutí na odkaz objeví link webu v comboboxu nebo nějakém objektu ve formuláři. Jak se to vytváří? Díky za odpoveď. Marcel Borna
VB.NET, WinForms
Jiří Šimara
Jak programově vytváříte nový MDB soubor? Rozhoduji se jakou "storage" použiji pro nový projekt, ale od MDB mě odrazuje fakt, že mohu MDB soubor vytvařet pouze nepřímo. Prozatím jsem našel následující způsoby vytvoření nového MDB souboru: - přes COM objekt: ADOX - vytvořit si prazd...
Compact Framework
Petr Žižka
Dobrý den, mám jeden takový problém. Je možné zjístit skutečnou adresu z adresního řádku prohlížeče, když spouštím aplikaci v IFRAME. Veškeré metody odkazující na path přes request vrací adresu uvedenou v IFRAME. Jsem si vědom, že tohle není ideální, ale bohužel to z technologických důvodů ...
HTTP/HTML
Ondřej Sýkora
Dobrý den. Tak mám na Vás zase jednu tiskovou otázku.. Tisknu pomocí této funkce:WebBrowser1.ExecWB OLECMDID_PRINTPREVIEW, OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER Přiznám se, že té syntaxi vůbec nerozumím - co je to, co je napsané velkými písmeny? To jsou nějaké parametry příkazu ExecWB? Pak nerozumím tomu, ...
VB6/VBA
anonym
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit, jak jednoduše vytisknout na defaultní tiskárně obsah pictureboxu? Většinou programuji ve VB6 a tam je to jednoduché, v .net se strácím a nějak tomu nerozumím. Moc děkuji za radu. Grr
VB.NET
David Kitner
Zdravím. Přešel jsem z 32-bit Windows Xp na 64-bit Windows Vista Business. V XP jsem program k mySQL databázi připojil normálně (přes MySQL Driver 5.1), ve Vistách to přes stejný connection string nejde (s tím, že mě to nechce pustit do záložky "Sytémová DSN" - píše to něco o nedostateč...
Ondřej Linhart
Mám v detailsview dropdownlistbox, chtěl bych nastavit pevnou délku zobrazovaného řetězce. Navíc bych chtěl pak v kódu pracovat s původní hodnotou přes selecteditem. Lze to pomocí datatextformatstring? Díky za pomoc
Tomáš Jecha, MVP, MCSD
Ahoj. Prosím vás, mohl by mi někdo poradit? Potřeboval bych prohledat složku na serveru Server.MapPath("~/Dir/") a podle počtu nalezených souborů vykonat příslušné akce. Vím že se to zjištujě pomocí cyklu foreach, ale bohužel nevím přesnou definici. Zkoušel jsem si to seskládat sám, al...
ASP.NET WebForms
S Visual basic 6 ještě moc neumím teprve se učím z knížky a návodů na internetu. Na jednu věc jsem se díval skoro všude ale nikde jsem to nenašel a docela by mě to zajímalo. Jak je možné ve VB6 udělat aby po kliknutí na tlačítko ve Form2 se funkce toho scriptu v tlačítku rozběhla místo ve Formu2...
Miroslav Fuska
Dobrý den, prohledal jsem články a diskuze a myslím, že tam není to co potřebuji. Řeším takový to problém. Jak udělat, aby stránka, která má danou weight (šířku), aby se zobrazovala uprostřed obrazovky. A jelikož má každý uživatel jiné rozlišení monitoru, má stále stránku někde jinde. Třeba jako ...
Zdravím, potřeboval bych pomoc. Potřebuji do programu přidat funkci na zjištění zda je počítač připojen k internetu. Je jedno jestli přes modem, WiFi, ... Mě stačí aby mi to vrátilo třeba True/Flase Ve VB6 jsem to řešil takhle Hledal jsem v System.Net.NetworkInformation ale nic jsem t...
Algoritmy, .NET
Petr Doleček
Dobrý den, omlouávm se tento možná triviální dotaz, ale nemohu to nikde nalézt. Jedná se mi způsob jak přistupovat, při zápisu nebo čtení, k obecným vlastnostem souboru. Ty které jsou viditelné při označení souboru a použítí kontextového menu Vlastnosti. Potřebuji nějak nastavit jednu hodno...
VB.NET, I/O operace
Dobrý den, prosím o radu. Ve svém programu používám lokální funkci Minute(čas), která vrací ze zadaného času minuty. Pokud je ale zrovna třeba 19:05, pak funkce vrací hodnotu 5. Já bych ale potřeboval, aby výsledek byl vždy dvoumístný (tedy 05). Určitě to nějak půjde (tuším pomocí mřížek..?), al...
Omlouvám se za tento offtopic, ale je to zase jeden ze článků, které mě dokážou nadzvednout ze židle. http://www.novinky.cz/clanek/159039-eu-obvinuje-microsoft-z-omezovani-konkurence-pomoci-exploreru.html Já osobně IE používám v práci a doma mám firefox. Dle mého subjektivního názoru je fir...
Offtopic
Tomáš Herceg
Dobrý den, prosím pomozte s mým problémem:). Kvůli rozdílnému zarovnání textu na jedné řádce jsem byl nucen generovat HTML kód místo toho, abych použil prvek RichTextBox. Pomocí komponenty WebBrowser umím tento kód načíst i vytisknout (přes msdn jsem našel tento postup: http://support.microsoft....
Ahoj. Mám proměnou: string verze = Request.Browser.Version; a chtěl bych vytvořit vyjímu, jestliže verze je menší nebo rovno 6 tak.... problém je, že znaménka <> se můžou použít pouze u int. Nevít někdo jak na to prosím ? Díky moc
C#, ASP.NET WebForms
Viktor Langer
Dobrý den, rád bych se poradil jak nejlépe vytvořit vhodnou datovou strukturu. Potřebuji ukládat řadu různých hodnot do jednoho souboru. Jedná se o seznam opakujících se údajů. Tyto jednotlivé údaje se skládají z několika skupin, které jsou různě rozvětveny. Jedná se řádově o cca 80-100ůdaj...
VB.NET, Optimalizace, Databáze
nevěděl by nekdo pls jak ověřit zda se textbox1.text = nejakemu txt souboru nekde na internetu???? pls je to velice dulezite... predem dekuji....
Jindra Josefus
Dobrý den. Rád bych se zeptal, kde systém bere infromace, na jejichž základě vytváří seznam "Nový >" v kontextové nabídce Průzkumníka. Předpokládám, že se bude jednat o nějakou větev v registru. Předem díky.
Jan Novák
Dobrý deň, urobil som jednu takú pokusnú blbosť, aby som si vyskúšal frame dropping a neviem, kde je chyba, ale zdá sa mi, že to nerobí to, čo by to malo robiť.Ide o takú guličku, ktorá by sa mala zvetšovať z priemeru 20 px na veľkosť formulára, ale mne sa to najprv začne z 20 px zmenšovať, a keď...
VB.NET, WinForms, Grafika
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít