Could not load file or assembly 'System.Core, Version=3.5.0.0   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

pokud vytáhnu vytvořený EXE file a některé další nutné soubory z Debug a umístím je na jiný počítač, kde není nainstalován VB2008, hlásí mi to tuhle vyjímku viz titulek. Dočetl jsem se že je potřeba mít naintalován .NET 2.5 framework.

1. Je možné vytvořit takový EXE aby nebylo nutné nic dalšího instalovat?

2. Jak bych to měl v programu ošetřit, aby se mi místo výpisu z debugeru zobrazila tabulka s textem, že na počítači není nainstalován frame work 3.5 s případným linkem, kde ho stáhnout?

Díky,

Petr

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

To už se tady MNOHOKRÁT řešilo, nezakládejte zbytečně nová témata! Kromě toho ve vašem případě se jedná o Framework 3.5.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

I za tuto odpověď mnohokrát děkuji.

Petr

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

http://www.vbnet.cz/forum-tema--2125-ser...

Framework je podstatou fungovania programov vo VB .NET

Děkuju za odkaz. Bohužel stále neznám odpověď na mé otázky. Mám v tom asi trochu bordel. Snad to teda někde dostuduju. :)

Petr

Abyste mohl spouštět aplikace psané v .NET Frameworku, musíte nainstalovat na počítač, kde se to bude spouštět, .NET Framework příslušné verze (ne Visual Studio!), dnes asi verze 3.5.

http://www.microsoft.com/downloads/detai...

Nebo to můžete začlenit do instalace Vaší aplikace.

Dobrý den,

není náhodou někde popis toho jak to přidat do instalace? Chci mít .exe spouštěný ze sítě. Aplikaci už jsem podepsal což byl také kámen úrazu. :)

Díky,

Petr

Pokud chcete udělat takový nesmysl jako spouštět tu aplikaci ze sítě, tak se připravte na to, že se vám nespustí, protože pochází z nedůvěryhodné zóny a budete trávit celý den zjišťováním jak pro to ve Frameworku nastavit vyjímku a to na všech cílových počítačích. Pokud potřebujete nasazovat aplikaci v prostředí intranetu, použijte ClickOnce.

Dobrý den,

mohu se zeptat proč je to nesmysl? Na ClickOnce se podívám, děkuju za tip.

Petr

Jak jsem již psal, je s tím obrovská spousta problémů, hlavně ohledně zabezpečení (ve smyslu Code Access Security), už se tu několikrát o to pokoušelo pár lidí a vždy jsme dospěli do stejného bodu - nedělat to a použít jiné, mnohem lepší a vhodnější řešení. Pokud vám jde o aktualizaci, tak takhle se to stejně řešit nedá, protože má-li někdo program spuštěný, exe/dll soubory se nahradit nedají. V intranetovém prostředí je nejlepší použít ClickOnce, které umí automaticky aktualizovat aplikaci z definovaného umístění bez zásahu uživatele (nemusí se napsat ani řádek kódu), navíc instalace na počítač uživatele probíhá také automaticky, doslova na jedno kliknutí (tato instalace má ovšem poměrně velká omezení). Pokud se jedná o složitější aplikaci, je nejvhodnější použít Inno Setup na vytvoření instalátoru a potom na všechny počítače rozdistribuovat aplikaci instalací v bezobslužném režimu například pomocí Microsoft Systems Management Serveru.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Mnohokrát děkuji za vysvětlení.

Petr

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback