Default image pro tlačítka ToolBoxu   otázka

VB.NET, WinForms

Prosím, nevíte jak změnit defaultní ikonu, která se generuje automaticky v design módu u tlačítek v toolboxu. Vytvořil jsem si vlastní tlačítko, v konstruktoru mám zde i definován obrázek tohoto tlačítka, avšak když ho vložím, v design módu, je tento obrázek nahrazen tím defaultním, který je vložen do resource, přičemž pak tento obrázek musím smazat, čímž se objeví ten můj. Toto chování mi nevyhovuje, resp. chci aby místo toho defaultního se objevoval ten můj.

Díky

Jarda

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud není požadavek měnit obrázky dynamicky za běhu aplikace, potom všechny nastavujte v návrhovém režimu. Vámi vybraný obrázek se vloží do Resources a kód pro načtení obrázku do InitializeComponent metody vytvořené designérem.

Asi nedošlo k pochopení otázky. V design módu designer každému tlačítku v toolbarech přídává defaultní ikonu, a právě o tuto službu mi jde, chci ji změnit. Proč? No když už si vytvořím vlastní třídu pro tlačítko, vni tu ikonu nadefinuji, tak přece nechci aby mi to někaký ten designer měnil, když v té odvozené třídě již obrázek mám.

Jarda

Měnit tu výchozí ikonu je naprostá hovadina. Zaprvé jsem přesvědčen že to nejde, nebo velmi těžko (je to vnitřní funkčnost třídy ToolStripButton) a zadruhé není jediný důvod proč to dělat, ta výchozí ikona je tam pouze proto, aby vůbec bylo vidět že na tom panelu nástrojů něco je (výchozí zobrazení je pouze obrázky, ne popisek).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za odpověď, ale neřeší co potřebuji. Asi došlo k nepochopení otázky. Mám svoji odvozenou třídu ToolStripDropDownButton, v které mám rovněž definovanou v konstruktoru ikonu (resp. vlastnost Image). Když však pomocí designera vložím toto tlačítko do toolboxu, můj Image (ikona) je nahrazena něčím z designeru (ten ji pro jistotu skopíruje do resource), což nechci, musím ji pak v designeru ve volbě Image smazat a pak se teprve objeví po dalším RUN moje ikona. Mě jde tedy o to jak nahradit to co designer provádí s tou ikonou v době vkládání odvozené třídy do toolbaru v době designu formuláře.

Jarda

Já váš dotaz chápu, jenže vy jaksi nechcete pochopit že s tím pracujete špatně. Pokud chcete vytvářet tlačítko za běhu, vytvořte ho pomocí konstruktoru, který má jako parametr obrázek a nesnažte se to cpát do bezparametrického konstruktoru, který používá designér a proto vám to dělá to co to dělá. Pokud chcete měnit obrázek jen z nějakého důvodu v návrhovém režimu tak to je hovadina a nedělejte to, viz. můj druhý příspěvek.

Pokud jste vytvořil vlastní novou třídu odvozenou od ToolStripButton jen kvůli tomu, abyste pokaždé nemusel ručně v designéru nastavovat obrázek, tak to je ultra-hovadina.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback