Nové téma
Jak v RichTextBox1 text ze souboru který si vyberu? Zadám: A SharpDeveloper (obdoba visual basic) mi ukáže: Reference to a non-shared member requires an object reference. (BC30469)? Za odpověď ďekuji předem.
VB.NET, WinForms
anonym
dobrý den, rád bych se poradil jak se řeší ovládání kurzoru v rámci celé aplikace. Mám v aplikaci několik formulářů a chtěl bych při zpracovávání měnit zobrazení kurzoru (při čekání). Používám řadu vlastních eventhandlerů. Jde mi o to, jestli to nelze řešit nějak globálně. Třeba je na t...
Ahoj, řeším problém s mojí konzolovou aplikací. Potřebuji v určitých intervalech vymazat a znovu zaplnit okno konzole, což provádím přes console.clear() a poté do ní vypíši data z pole. Problém je ovšem v tom, že jakmile konzoli vyprázdním a znovu zaplním, je mezitím vidět "černo"...
VB6/VBA
Caute potrebujem do databazy vkladat urcite udaje o uzivateloch ako meno, priezvisko, datum narodenia ...... pouzivam nato form kde na zadanie datumu narodenie pouzivam DateTimePicker a moj problem spociva v tom ze ak nahodou neviem datum narodenia uzivatela tak potrebujem aby sa mi zapisal...
Komponenty, WinForms
Tomáš Herceg
VB.NET 2008 EXPRESS Dobrý den, poradil by mi někdo se zobrazením konzole viz kód. Žádné okno se mi nezobrazuje. Snad se má zobrazit s CTRL+C, ale to je bez reakce. Děkuji za radu.
VB.NET
Dobrý den, při použití funkce keybd_event je potřeba deklarovat konstantu tlačítka, např. Private Const VK_H = 72. Neví tady někdo náhodou, kde bych sehnal seznam všech jedinečných čísel tlačítek pro VB.Net? Díky za odpovědi. Marcel Borna
Ondřej Linhart
Donucen okolnostmi jsem se chtěl naučit alespoň něco o ASP.NET. Pěkné videotutoriály z tohoto webu od T. Hercega si ale prohlédnu jen v práci (a tam na ně nemám čas koukat a učit se), doma zase nemohu nainstalovat Silverlight.PC mi hlásí chybu 1503 "Your processor is not supported." Pož...
Silverlight, Office
Caute neviete mi poradit ako bz mala vyzerat vlastna procedura na otvorenie (uzavretie) spojenia do databazy a vykonanie nejakeho prikazu, aby som stale nemusel definovat cele pripojenie? Vdaka Cujan
VB.NET, Databáze
Dobrý den potřebovyl bych pomoc s Timerem jakým kodem nastavim odpocitani z textboxu1 a po dosazeni 00:00:00 se spustila nějaká podmínka ?? našel jsem něco podobného ale neodpočítávalo to přesně
Zdravím, existuje něco jako Krumo (http://krumo.sourceforge.net/), ale pro ASP.NET prosím? V kostce: zobrazí přehledně a strukturovaně obsah jakékoli proměnné (pole, objekt, kolekce, apod.) na HTML stránce. Umí to i vnořené objekty, apod. Potřebuji to pro jednoduché zobrazení výstupu objek...
ASP.NET/IIS, HTTP/HTML
Petr Žižka
Caute naplnam combobox datami pomocou datasetu datami z tabulky napr. studenti, mam nastavene parametre Display Member na priezvisko a Value Member na ID. Ak dam ulozit do premenej napr. parameter hodnotu aktualne vyranej polozky tak mi tam hodi priezvisko a nie id ako by som chcel. v com moze ...
Ján Holub
Caute na form1 mam studentiDataGridView v ktorom sa mi zobrazuju udaje o studentoch z tabulky studenti z databazy pomocou datasetu StudentiDataset na form2 mam formular pomocou ktoreho vkladam udaje o novom studentovi. Akonahle sa stalcim tlacidlo ULOZ na form2 tak sa mi udaje o studentovi ...
Ahoj, mám stránku, kde mám DropDownList, který naplňuji při načtení stránky daty z tabulky. A chtěl bych na začátku s '0' value mít ještě jednu položku. Ale nevím jak ji tam dostat aniž by se naplňováním "vymazala" (respektive nahradila). Víte někdo? Díky.
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit ohledně klonování objektů, pomocí nějaké funkce.(ve VB5) Něco sem našel v nápovědě, bohužel jsem si s tím neporadil. Předem děkuji za odpověď.
Vojtěch Bureš
Datagrid je jistě svělá komponenta, ale když od ní člověk chce trochu něco nestandardního, tak je to opravdu "zážitek z natáčení". V jednom projektu ho potřebuji donutit k tomu, aby po kliknutí na HeaderCell neprováděl třídění. Možná je to banální, ale já jsem to za žádnou cenu nenašel....
Ondřej Brožek
Dobry den. Jsem uplny zacatecnik pomalicku se ucim pracovat ve VB Net2008. Mel bych dve prosby jak se da odstranit z ComboBoxu nebo TexBoxu cele kontextove menu nebo nejlepe uplne vyradit prave tlacitko mysi. A druha prosba jak udelat aby zobrazene polozky v ComboBoxu a TexBoxu nesly vubec...
VB.NET, WinForms, .NET
Radek Jančík
Ahoj, dokoncil sem program a pote co jsem ho pomoci pruvodce publishoval a zkusil naistalovat na jinem pocitace,bohuzel to zahlasi chybu,..nevim presne jaky je postup, pokud se musi knihovny a jine soubory pridat manualne?! atd... diky Petr
Pri úvodných pokusoch s väzbou (Databinding) som narazil na problém : keď mám deklarovanú reťazcovú premennú a vytvorenú na ňu väzbu z TextBox-ov (alebo Label-ov), tak sa mi zobrazí len úvodná hodnota tej premennej (zadaná hneď pri deklarácii alebo neskôr - ale ešte pred vytvorením väzby). Po vyt...
VB.NET, WinForms, Databáze
Dobrý den, V CF 2.0 se snažím vytvořit "Hezčí tlačítko" podobné tlačítku z XP. Tlačítko by se mělo při přejetí myši podbarvit. Chtěl jsem vytvořit událost vyvolanou přejezdem myši, která by změnila private boolean hodnotu _mouseOnCtrl, a při onPaint bych ji použil pro změnu barvy...
C#, VB.NET, WinForms
Michal Plško
Dobrý den, rád bych požádal o pomoc s následujícím problémém. Mám vytvořený registrační formulář, ve kterém při stisku tlačítka POKRAČOVAT kontroluji zda byla povinná pole vyplněna a zda jsou některé hodnoty zadány korektně. Vše funguje jak má a v případě chybného nebo žádného zadání se mi ve...
ASP.NET WebForms
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
zavřít